Петков дал информация в прокуратурата за лабораторията на Капитан Андреево

ПП-ДБ предлагат товаро-разтоварващата дейност там да се извършва от държавата
16 фев 2024 13:10, Анисия Иванова
20
Петков дал информация в прокуратурата за лабораторията на Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков предостави на прокуратурата в качеството си на свидетел информация във връзка с разследването на неправомерни действия на частната лаборатория "Евролаб" на граничния пункт „Капитан Андреево“ /ГКПП/, установени от него по времето на кабинета Петков, съобщиха от Продължаваме промяната.

През 2022 г. в качеството си на министър-председател Петков направи посещение на ГКПП и установи несвойствени дейности и липса на контрол във връзка с дейността на лабораторията за контрол на вносни плодове и зеленчуци.

Тогава представители на „Продължаваме Промяната“ сезираха компетентните институции и започнаха редица проверки от БАБХ, НАП, Икономическа полиция и ДАНС.

Вследствие на обжалване от страна на "Евролаб" съдът частично възстанови дейността на частната фирма на границата.

Последните месеци ПП-ДБ разработиха законодателни промени в Закона за управление на агрохранителната верига, с които се забранява незабавно дейността на частни лаборатории на външните граници на страната. Целта е само държавата да извършва тестовете на храните.

Следващата седмица ПП-ДБ ще направят предложение при гледането на законопроекта на второ четене, в срок до 1 година да се създаде организация товаро-разтоварващата дейност също да се извършва от държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Здрасти аз се казвам Бойко тиквата приятно ми е
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТО ДЪРЖАВА НЯМАКИРЧО ИСКА КОНТРОЛ ДА ИМА
9
3
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 1 месец
Това за храни плодове и зеленчуци добре, а имаше ли някой който влизаше в България да не бъде провервван за корона вирус и да не си плати на границата, или като се прибере в градът си, какво лапане беше, а кой знае какво лапане е от тези храни, плодове и зеленчуци
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Oт Kиpo инфopмaция e kaтo oт Фpaнция rapaнция...
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кривата уста де две български думи не мое изприказва па е събирал по Фейсбук кво има .
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата статия е шифрограма на историята за "ЯйцетоДупетоИкирливото". Украинският народ се е подплашил че ако се зъби на зеленатапомия чрез лостовете на ЕУската конвекция в УКР че за Военен министър, Министър председател и Президент ше им бъдат предоставени Тъга Рев, Търнокоп Кирков и Торбалан von Денк, съответно.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Петков иска негова лична лаборатория, разбираме!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно от големите неща, които направихме е, че сега задкулисието седи на първи ред на парламента. Бившето задкулисие. Сега всички сме на първия ред. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков в интервю пред Свободна Европа " .Според Петков, за да стане ротацията, ние трябва да направим минимални промени. По думите му ротацията, за да се случи, няма как само ние да сме доволни. Няма как само те да са доволни. Трябва някакъв взаимно приемлив компромис, където и двете страни да са недоволни, но са готови да го приемат.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти ,си Независим !Нищо ,не зависи от теб !
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късно е Либе ,за китка !Много късно !
1
0
 
15
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
е и прокоратура у БГ няма мн отдавна !