“алева: »скам да съм независима от човека, когото разследвам

ѕоставена съм в конфузна ситуаци€ от законодател€
23 ное 2023 11:44, —тела —то€нова
15
“алева: »скам да съм независима от човека, когото разследвам
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ѕленумът на ¬исши€ съдебен съвет (¬——) изслушва разследващата главни€ прокурор съди€ ƒаниела “алева по повод нейното назначаване и организационни въпроси, предаде Ѕ√Ќ≈—.

ѕърви€т избран да разследва главни€ прокурор магистрат – съди€ ƒаниела “алева, за€ви, че й се иска да й бъде дадена такава възможност, ко€то да й даде да се чувства независима от лицето, което разследва.

"¬се още не съм встъпила в длъжността ад хок прокурор. ѕродължавам да бъда съди€ в —офийски градски съд", об€сни т€ и посочи, че причината е, че все още се възползва от едномесечни€ срок, който има, за да встъпи в длъжност, използвайки го, за да улесни колегите си в —√— и да не се налага дела, които са приключили да се вкарват отново в съдебната зала.

ќще по темата

Ќа въпроса какви административни служители счита, че ще бъдат необходими “алева каза: "–еално н€ма как да знам от каква точно администраци€ ще имам нужда, тъй като съм работила като съди€ в —√—, т.е. н€мам представа как сто€т нещата във ¬ —."

—поред не€, обаче, ще бъдат нужни отделен деловодител, който да се занимава с деловодството на ad hoc прокурора, както и отделен служител в секретното деловодство.

“алева изрази надежда, че н€ма да има излишен контакт извън производствата, които тр€бва да се вод€т, с и.д. главен прокурор. “€ отбел€за, че не знае как ще стои въпросът относно това как ще излезе в отпуск, от кого тр€бва да го поиска, тъй като тр€бва да го поиска от и.д. главни€ прокурор, когото ще разследва. "Ќад€вам се и вие да осъзнавате конфузността на ц€лата ситуаци€, в ко€то съм поставена от законодател€", каза още “алева и поиска тези проблеми да бъдат по н€какъв начин оправени.

Ќазначени€т на длъжността ad hoc прокурор за€ви, че като човек, бидейки съди€, се е научила да бъде безпристрастна, т.е. да не заема страна.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


15
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
1
 
1
 
! ќтговори
–јЅќ“≈ў „ќ¬≈  преди 3 месеца
’убава иде€,ко€то обаче за пореден път показва некадърността на Ќ—-неподготвени юристи,които дори не искат помощ от по-знаещите и можещите.«атова сме на този хал.ј иначе депутатите се хвал€т,че приели 62 закона.Ќе е важна бройката,а качеството.—ъщото ще стане и с  онституци€та.—лед години пак ще се заниваме с не€,защото ще се окаже едно недоносче.—ветът върви напред,а ние се въртим в омагьосан кръг заради некадърните депутати,които уж работ€т за благото на гражданите.
9
0
 
3
 
! ќтговори
ћайора преди 3 месеца
ѕоредното недомослие на законодател€! –азследващите функции в страната са прерогатив на прокуратурата , а не на съди€та! за кой ще разследва в слича€ ако нещо нередно има съди€ “алева?
8
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
“ова е правилно и е ќ ... Ќо защо разследващи и следователи искат да са като независими от ти€, на които помагат? »ли тр€бваше да напище "помагат"? Ќе държат връзка със засегнати€ от бандитски действи€, пренебрегват информаци€ от него и т.н. и т.н.  ато че игра€т с бандитите, от които също искат да са независими?!?!?!?!?!?
7
2
 
2
 
! ќтговори
’а ха преди 3 месеца
—игурно човека на - баце сарафката € е предложил- баце и шиши поне са изпрани вече от - кире и асанчоћогат да действат с-200 отново
6
4
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ўе видим дали ще пипнеш Ѕорисов и ѕеевски.
5
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
¬ бг нищо не става.
4
4
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ѕъди независима от боко и шиши.
3
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
къв тоз фейсбук прокурор :)))
2
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ама немах желание (стимул) :)))
1
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
јбсолютно синекурна длъжност, не€ кой ще € разследва?