Мариус Куркински тръгва на турне с "Нашенец"

На 16 март играе в зала 1 на НДК
15 фев 2024 12:05, Александър Попов
8
Мариус Куркински тръгва на турне с "Нашенец"
Снимка: Театрална къща "Ажур пико"

С последния си моноспектакъл “Нашенец” Мариус Куркински отбеляза през ноември миналата година 30 години на театралната сцена. В представлението актьора се превъплъщава в различни герои по произведения на Чудомир. На 25 март 2024 г. предстои да се навършат 134 години от рождението на българския пистел.

На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории.

На 19 февруари за първи път Мариус Куркински ще посрещне своята публика в Софийската опера и балет, която отваря вратите си за големият български творец. Именно тогава той ще даде и старт на голямото си национално турне, което ще продължи до средата на месец юли. Голямата зала на Софийската Опера е напълно разпродадена, няма дори места за правостоящи. Моноспектакълът на Мариус ще се играе и на 16 март в първа зала на НДК, за там също има огромен интерес към събитието, но все още са останали малко количество билети.

След София, на 22 февруари той гостува в Благоевград, на 24 февруари ще зарадва зрителите в Операта в Бургас, на 25 февруари е в Добрич, следват Варна на 26 февруари, Русе на 27 февруари, Димитровград на 5 март, Сливен на 6 март, Ямбол на 7 март. След представлението в зала 1 на НДК на 16 март, Мариус ще е специален гост на 30-те Чудомирови празници в Казанлък на 28 март. Срещата му с пловдивската публика е предвидена за 31 март, на 2 април е в Габрово, на 9 май отново е в Казанлък, на 15 май е в Разград, на 5 юни във Враца, на 9 юли в Летния театър на Велико Търново, на 10 юли гостува в Летния театър на Шумен и на 14 юли отново ще играе „Нашенец“ в Операта в Бургас.

„Вече работим по подготовката за голямо презокеанско турне на Мариус Куркински, което предстои да се осъществи до края на 2024 година. Надявам се да имаме възможност да програмираме повече представления на „Нашенец“ в големите градове на САЩ и Канада. Тамошната публика очаква с голям интерес срещата си с обичания български актьор и режисьор“, сподели театралния продуцент и негов мениджър Кирил Кирилов.

"Аз отдавна исках да посегна към Чудомир, към неговия хумор. Много дълбок автор. И за мен e малко смразяващо като изпитание, защото хората го знаят наизуст”, сподели неотдавна за моноспектакъла си „Нашенец“ Мариус Куркински и добави: „За мен през тези 30 години, небето беше небе от прожектори, за мен природата и дърветата бяха дъските на сцената, а пътищата на света беше пътят от вкъщи до театър. Друго нямаше“…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Мариус Куркински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Отива му да направи спектакъла"Никаквец"
5
4
 
0
 
! Отговори
До съд преди 2 месеца
Що? Само 2 възможности ли има? Ако не харесваш Мариус и моноспектакъл си чалгаджия?
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изключително талантлив артист е Мариус. Любимец, винаги интересен, разсмива и разплаква едновременно.
3
1
 
11
 
! Отговори
съд преди 2 месеца
До Хюго Капет Като ти е тъпо ходи да гледаш ка се кълчи азис или да слушаш ромския славей софка.На техните чалга партита не е тъпо.Имаш избор, демокрация е.
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 50 години гействане спин не го ли тръшна :)))
1
17
 
5
 
! Отговори
Хюго Капет преди 2 месеца
все едно театър не е достатъчно тъпо, а и само един актьор да се пули 2 часа. мерси