В единия от горящите складове е имало два тона тротилов еквивалент

25 юли 2024 22:07, Александър Попов
51
В единия от горящите складове е имало два тона тротилов еквивалент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По предварителни данни в единия от складовете, в които избухна пожар между Елин Пелин и Гара Елин Пелин, е имало два тона тротилов еквивалент. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Той обаче не се ангажира колко общо е количеството готова продукция на фойерверки, които се взривиха. Дори да е имало такова количество тротилов еквивалент, сигурен съм, че то по регламент и закон е обезопасено, допълни служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. По думите на Димитър Кангалждиев, складът е бил доста добре оборудван и като цяло добре зареден, а Калин Стоянов допълни, че е сред най-високотехнологично оборудваните като цяло.

Чака се собственикът на фирмата, който да даде евентуално повече информация, включително и колко души са се намирали в склада в момента на инцидента. По думите на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов става дума за между двама и трима души.

Започнала е евакуация на Гара Елин Пелин, каза още Стоянов. Той допълни, че има хора, които не желаят да напуснат домовете си, затова се налага да бъдат извеждани от полицейски екипи. За да подчертае сериозността на положението, Стоянов даде пример, че складът на голяма хранителна верига, който се е намирал на 700 - 800 метра от мястото на пожара, при един от силните взривове се е възпламенил.

На въпрос дали има проблем с водата за пожарните, тъй като се говори за намаляване на налягането във водопреносната мрежа на Гара Елин Пелин, Калин Стоянов обясни, че би следвало да има достатъчно хидранти, но и че са дошли машини, които носят вода и реално пожарните ще се зареждат директно от тях на място.

Според служебния премиер Димитър Главчев се прави всичко необходимо в тази ситуация и именно затова представители на различни ведомства са на мястото на инцидента./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: МВРтротил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кво стана със записите от камерите там бе!????пак ли не са работели????
37
0
 
1
 
! Отговори
Жададык преди 1 месец
Належащ проблем е да се дефинира единица МИНИМАЛЕН МОЗЪЧЕН ЕКВИВАЛЕНТ и да се въведе тест за коментиращи.....Но няма как, списващите ДЖУРНАЛИСТИ също няма да го издържат....
36
0
 
4
 
! Отговори
ЕКВИВАЛЕНТ преди 1 месец
Умствения капацитет на журналиста писал тази глупост е с еквивалент на колорадски бръмбар!!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
между преди 1 месец
По думите на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов става дума за - между - двама и трима души.???????????????
34
3
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Руснаците пак ни взривиха !
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на сарафово бомбата беше с тротилов еквивалент , защо е бил в тия складове за пиротехника, на кой е бил?
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 18. Какъв тротил, бе, неграмотнико! Обясняват тук хората какво значи тротилов еквивалент, но кой да чете и да проумява? Безнадеждно оглупяло население...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До българина Нищо не правят. Търговци са. Това са само складове. За китайски фойерверки. По Коледа в двора на всеки супермаркет поставят по една барака с фойерверки и пиратки. Е техни са.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
изчезнаха ли вече записите от камерите там!???
29
0
 
7
 
! Отговори
Този материял преди 1 месец
Можеше да се използва за банябаш,и 20000острилки около джамиите които вият на 4 часа и нарушават етническия мир.
28
9
 
20
 
! Отговори
българина преди 1 месец
важното да правят снаряди за украйна по натовски лиценз
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
така гърмят и убиват боеприпасите, които главчев изпраща в украйна, нека види какви ги върши
26
10
 
9
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Стига сте ни заливали с такива случаи. Това са си частни случаи и държавата действа по случая. Какво ни интересува нас ? Стига с тези негативни глупости!
25
5
 
9
 
! Отговори
ЧНГ преди 1 месец
Дунавско хоро има ли?
24
3
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
кво точно означава "имало два тона тротилов еквивалент". бойно бризантно вещество, тротиловия еквивалент на складираните консумативи, една газка шашки ... читалищна работа.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В РСМ питат кой прави сватба?
22
6
 
16
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Пунин е виновен.
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално за разпадаща се държава под колониално господство. И 240 хрантутници в центъра на софия, за които държавата и данъкоплатците плащат 3 милиона на месец за заплати.
20
2
 
14
 
! Отговори
Химия за 9 клас преди 1 месец
До Анонимен 9. Тротилов еквивалент е термин, използван за сравняване или измерване на мощни източници на енергия. Използва се предимно за експлозии, земетресения или сблъсъци на космически обекти. Правиш ли разлика между 7 тона тротил и тротилов еквивалент? Да ти го обясня, като за не толкова умен или сам ще се сетиш?
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е по документи, а какво е имало в действителност не се знае.