Мъж опита да изнасили дете в Мездра, задържаха го в Пловдив

По случая са работили над 70 полицаи
22 май 2024 13:35, Стела Стоянова
18
Мъж опита да изнасили дете в Мездра, задържаха го в Пловдив
Снимка БГНЕС, архив

Мъж е задържан за опит за изнасилване на 11-годишно дете в центъра на Мездра. Нападението било извършено по светло, в близост до сградата на Общината. Въпреки че мястото е оживено, нападателят успял да избяга и да се укрие в друг град на повече от 200 км.

"На 20 май около 19 часа е получен сигнал в РУ Мездра за извършени блудствени действия срещу малолетно лице. Случаят незабавно е докладван на прокуратурата. Дадени са указания за неотложи действия и незабавно установяване на извършителя на престъплението. Мъжът е от Берковица, но е открит в Пловдив”, съобщи заместник-районният прокурор на Враца Емилиян Костов, пише "Марица".

Той подчерта, че по случая са работили над 70 полицаи от три дирекции.

"Извършителят е 37-годишен. Пътувал е с влак, който е имал престой в Мездра. Отивал е към Бургас. Слизайки от композицията, за да си купи нещо за хапване, мъжът извършва това грубо и дръзко деяние. Няма данни лицето да е с психични проблеми", обясни Костов.

"Детето беше много разстроено. Крещеше по телефона на баща си: ”Татко, ела да ме вземеш. Един се опита да ме изнасили", разказа Антоанета Маринова, която е намерила детето след нападението.

"Нападателят не е осъждан. Няма криминални прояви. Задържан е за 72 часа. Внесено е искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Лицето е привлечено към наказателна отговорност за блудство с малолетно лице. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години. Ще бъдем безкомпромисни към извършители на такива престъпления" категоричен беше районният прокурор.

По думите му детето в момента е по-добре. С него работят психолози и се вземат мерки за защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Страната
Евтим Милошев: Туризмът по морето не е само алкохолен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно е от контингента, според чиито традиции 11-годишните са вече моми за омъжване.
14
3
 
5
 
! Отговори
Нормално преди 3 седмици
Някой мандраджия пак е изпълзял от гората и се е опитал да разпространи сексуално предаваната болест наречена комунизъм.
13
2
 
4
 
! Отговори
Нормално преди 3 седмици
Европеец сър...забавлява се...
12
4
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 3 седмици
До ароматния пръч,грешиш,ако се въведат такива закони и за крадене се режат ръце никой българин няма да остане с ръце,но краденето няма да спре,защото българите крадат със задните си части
11
1
 
11
 
! Отговори
Антиутопия преди 3 седмици
В центъра посерд бял ден ? Мездра ?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ужас ,11 годишно дете!!! И сега ще го приберат за година и после каквона лов за следващото дете! На такива химическа кастрация!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вероятно е от ония, дето религията им позволява да ги ползват от 7 годишни, така че 11 годишното направо си е било стара мома за него...
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закривай кооочината!!! Жалко за детенцето, което няма никаква вина, че се е родило в бг преизподнята. Да се родиш в България е проклятие.
7
5
 
9
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Ако законите ни бяха като в Саудитска Арабия за престъпленията,които са като копия на Крумовите,но за физически престъпления срещу личността са най-подходящи физическите наказания.Сега неосъждан - условна,а там осъждан или не на крадеца се отсича китката на ръката,с която е откраднал,а човек има две ръце,за майсторите крадци и два крака.Добре е,че не са като техните,че половин България безръка щеше да ходи.
6
1
 
19
 
! Отговори
от БАН преди 3 седмици
В клетка на центъра на Мездра докато не го изядат гаргите.
5
0
 
12
 
! Отговори
Така са си свикнали преди 3 седмици
Тия от ДС
4
1
 
26
 
! Отговори
... преди 3 седмици
Дано бащата да е някой нервак-откачалка, че поне то й да свърши работата. Съда го знаем, влачене пет години и накрая условна присъда.
3
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
юдео-семитстката демокрация не иска белия човек да има красива и покорна млада булка, която да му ражда силни деца, а невъзпитана, грозовата и засухрена мьжемразка :))))))
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
70 ченгета били работили за да разкрият това ?! не ми се мисли колко души са необходими за да разкрият някакво по-сложно престъпление
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще бъдете безкомпромисни? Ще го влачите с години и накрая нищо или най много условна присъда както с всички досега.