»звънредна проверка в кърджалийската болница заради починалата родилка

“€ е била приета в много тежко състо€ние
ќбновена: 28 мар 2024 14:59 | 28 мар 2024 14:51,  амели€ ÷ветанова
7
»звънредна проверка в кърджалийската болница заради починалата родилка
—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

»зпълнителна агенци€ „ћедицински надзор“ (»јћЌ) е започнала извънредна проверка на ћногопрофилната болница за активно лечение (ћЅјЋ) „ƒ-р јтанас ƒафовски“ јƒ и на ÷ентъра за спешна медицинска помощ (÷—ћѕ) –  ърджали. “ова съобщиха от пресцентъра на изпълнителната агенци€.

ќт »јћЌ информираха, че са се самосезирали и започват извънредна проверка във връзка с оповестени€ по-рано днес случай на починала 33-годишна бременна жена.

ќт ћЅјЋ „ƒ-р јтанас ƒафовски“ об€сниха по-рано днес, че родилка на 33 години е починала, след като е била приета в 5:00 часа сутринта в тежко състо€ние. ∆ената е била в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. —ъбрани€т спешен екип, решил да направи секцио, установил, че плодът е мъртъв. Ќепосредствено след секциото жената била преведена в отделението по анестезиологи€ и интензивно лечение, където са продължили реанимационните дейности, но въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката е починала в 9:40 часа.

ѕо случа€ се извършва вътрешна проверка, съобщиха още от болницата и допълниха, че са уведомили –егионалната здравна инспекци€, ћинистерство на здравеопазването и »зпълнителна агенци€ „ћедицински надзор“.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


7
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—амолечение и пиене на вс€какви илачи но от друга страна ги разбирам хорицата и т€хната безпомощност с цените който тр€бва да плащат .
6
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕреди доста години 30-35г. кърджалийската болница беше еталон - много добри лекари и мед сестри . на високо професионално ниво , добър екип от хирурзи, гинеколози, уролози, невролози и пр. —ега е не добре.
5
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ептичен шок щеше да е неверо€тни ако б€ха усп€ли да € спас€т. “р€бва да се види защо е починало бебето - то е отровило кръвта й.
4
0
 
3
 
! ќтговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
 артинката €сна още преди да викнат линейката :). Ќ€ма какво да се провер€ва...
3
0
 
15
 
! ќтговори
куб преди 1 месец
"септичен шок" - отрав€не на кръвта. мъртъв плод. жената не е била така от момента на влизане в болницата, а доста преди това. всички сте лекари в анонимни€ форум, всички много разбирате, нищо, че 99% от вас отиват на лекар само след като нещо вече ви е почерн€ло и/или паднало. е, или като прекалите алкохола, де, ама то това не се брои...
2
11
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕързат сами да си направ€т проверката, за да не ги съд€т близките на жената. ¬ провинци€та н€ма такива специалисти, които да помогнат на пациенти в тежко състо€ние. —амо в големите градове могат да действат адекватно. ¬ провинци€та, когато и да отиде на лекар, човек е обречен.
1
4
 
8
 
! ќтговори
ћасова смърт преди 1 месец
ћасова смърт на млади жени в град Ѕобов дол, градът е осе€н некролози на млади жени и от ћ¬– нищо не знаели и неразбирали при запитване! Ќад 100 за 4 години!