Цеков: Най-сериозна е ситуацията в Разградско, преспите са над 2 м

На терен работят 35 снегорина
27 ное 2023 23:00, Анисия Иванова
26
Цеков: Най-сериозна е ситуацията в Разградско, преспите са над 2 м
Снимка: БГНЕС

Най-тежка продължава да бъде ситуацията в област Разград, където е ограничено движението по пътната мрежа за всички моторни превозни средства (МПС). Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по Нова телевизия за актуалната обстановка в страната след тежките метеорологични условия в последните дни.

Той посочи, че в област Разград след почистване на някои от пътищата, са се образували допълнителни преспи от над два метра. В разградска област в момента работят непрекъснато на терен 35 снегорина, коментира министър Цеков.

Министърът заяви, че благодарение на усилията на всички държавни и общински екипи и институции ситуацията в страната започва да се нормализира. Той даде пример, че в някои области, като Шумен, бедственото положение вече е отменено.

Проходими са почти всички старопланински проходи, с изключение на Троянския, който традиционно се характеризира с много силни навявания, каза още регионалният министър и допълни, че е ограничено движението на тежкотоварни автомобили в Котленския проход и от части в прохода Шипка. Има все още ограничено движение по пътни участъци в голяма част, преди всичко от Северна България, коментира Андрей Цеков и уточни, че в Южна България ситуацията е доста по-лека.

„Всеки ден са на терен екипите на областните пътни управления и на поддържащите фирми“, изтъкна министърът и изрази надежда в рамките на следващия ден нормализацията да продължи и към средата на седмицата страната да е влязла в „една нормална картина“. По думите му е осигурено зимното поддържане навсякъде, а фирмите разполагат с необходимите техника и материали. Цеков каза още, че хората на терен заслужават огромно уважение и благодарности за усилията, които полагат.

По повод критиките за реакцията на кабинета в ситуацията, министърът коментира: „Работата на политическото ръководство на държавата е да създаде всички условия, така че да могат да си свършат работата професионалистите на терен. Мисля, че премиерът с личен пример и с действия по отношение на управлението на кризи доказа, че е един компетентен главнокомандващ в този случай“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
торбалан преди 2 месеца
в румъния проблема се решева с дървени колове с опъната найлонова мрежа на 20 м. извън пътя и по пътишата няма навявания а навяванията са непостедственно зад мрежата лесно евтино и ефективно
16
0
 
2
 
! Отговори
Ледена епоха преди 2 месеца
Преспи, ледници, лавини, айсберги плуват по реката.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от лудогорието съм и потвърждавам че този е ненормален и не е стъпвал тук ! по скоро БЯХА до 15-20 см, сега няма и 3 см!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от лудогорието аъм и потвърждавам че този ненормален и не е стъпвал тук ! по скоро са до 20 см
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
предлагам по 2-3 редица дръвета на всеки път . хем ще улавят въглеродния диоксиде хем единя ред може да е орехи за малцинствата хем няма да има преспи
12
1
 
6
 
! Отговори
Ток варненец преди 2 месеца
С мен шега не бива ,Некадърния министър ,Да си отива...
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами чистете бе, от два дни вали, какво ви пречи! Все едно за пръв път има преспи по два метра!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шишо ще се справи с преспите! Един път да се отъркаля и преспите ще спаднат на 5мм!:)):)):))
9
3
 
14
 
! Отговори
Евро Атлантик преди 2 месеца
А какво стана с глобалното затопляне?! И то ли е като контранастъплението?!
8
1
 
4
 
! Отговори
Полицейско насилие преди 2 месеца
Полицейско насилие в град Бобов дол, полицаи от Съдебна Охрана почти не убиха Човек защото не от района на Дупница , а София!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз още ли е министър ...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като не чистиш преспите те ще станат и 3 метра, мишок!
5
8
 
15
 
! Отговори
Black Sea преди 2 месеца
До 6. Я кажи как при комунизма били 2 метра сняг и пак имало ток. Щот аз си спомням бе сняг, зимата, с и не само, 2 часа има ток, 4 часа няма. И няма закъсали по пътищата, щото нямат хората бензин.. то и коли много нямаха.
4
0
 
22
 
! Отговори
Black Sea преди 2 месеца
Викайте Делян Пеевски. Нали иска да помага. Едно гребло на зурлата и ще оправи ситуацията. Мощно е момчето, колкото 3 снегорина.
3
4
 
17
 
! Отговори
Пп - Пълно Педствие преди 2 месеца
Те изчистили по асфалт, ама после вятъра направил 2 м пак? Този на кого ги разправя тези?
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще се оправи когато в нея не живеят българи.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДА, ДА РАЗБИРА СЕ. ТАМ ДРУГ ПЪТ СНЯГ НЕ Е ВАЛЯЛО.