От -4°C до 26°C през ноември, месецът ще е по-топъл от обичайното

Валежите ще са около и над нормата
8
От -4°C  до 26°C  през ноември, месецът ще е по-топъл от обичайното
Снимка: Pixabay

Най-ниските температури през ноември в страната ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, по-високи - по Черноморието, а най-високите температури ще са между 21 и 26 градуса, съобщиха за БТА от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета - между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, в южните и планинските райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър.                

През първото десетдневие на ноември времето ще бъде доста динамично и променливо. Температурите, въпреки промените, през повечето дни ще са по-високи от обичайните. Ще има и валежи, а условия за по-значителни количества ще има в Западна и Южна България.

През второто десетдневие температурите постепенно ще се понижават, но в повечето райони ще останат над климатичните норми. Ще се редуват по-спокойни дни и дни с валежи. Повишена вероятност за обстановка със значителни валежи ще има в средата на десетдневието.

И през повечето дни от третото десетдневие ще се запази повишената динамиката в атмосферата. Времето ще е променливо, с повече валежи и по-топло от обичайното.

Едва през последните дни от месеца ще има тенденция за по-спокойно време, без валежи, с температури близки и по-високи от средните за периода, информират от Отдела "Метеорологични прогнози" в НИМХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
5
 
! Отговори
Милчо Шнура преди 10 месеца
Миналата година ква истерия беше за руския газов шнур?? Вени се рязаха направо хаха, всеки път трябва да им се напомня това на копейките колко са жалки и смешни. Имаше дори един пич копейка от махалата се хванахме за 100 лв на бас като той викаше че миналата зима щяла да бъде най-тежка в историята хахаха сега само ме подминава и бяга от мене толкова жалко жалко то няма дума да се определи
5
0
 
10
 
! Отговори
bbb преди 10 месеца
До Топла зимаТо без газ миже, но без вода - не! А сушата е страхотна, само който няма досег до село и земя, не знае за какво бедствие става дума!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Октомври средната температура е над 22 градуса, а май месец беше малко над 18 градуса, април беше малко над 14. Обикновено ноември и март са с приблизително еднакви температури, но последните години ноември е подобен на април.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не разбрах кога ще е минус 4 градуса?
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше тука един копейко дето кълнеше така: "Зимата ще е много студена, но за сметка на това ще е дълга"... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
:)