Започват поетапно да пускат парното в София

Първо в училищата, детските градини и здравните заведения
21 окт 2024 07:51, Елка Василева
12
Започват поетапно да пускат парното в София
Снимка: архив, БГНЕС

От днес започва поетапно пускане на парното в София, съобщиха от "Топлофикация София" ЕАД. Първо ще бъдат топлозахранени училищата, детските градини и здравните заведения, а след това и административните и жилищни сгради.

От дружеството припомнят на гражданите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил, уточняват от "Топлофикация София" ЕАД.

Гражданите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, могат да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и на дигиталните информационни канали на дружеството, съобщават още оттам.

БТА припомня, че в началото на месеца кметът на София Васил Терзиев, служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, изпълнителният директор на "Топлофикация София" Петър Петров и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов увериха, че няма опасност столичани да останат без отопление през зимния сезон. Причината бе, че "Булгаргаз" ЕАД е запорира сметките на "Топлофикация София" ЕАД.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от София
Отварянето на кръстовището на "Опълченска" и "Сливница" се отлага
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Всеки се натиска да е с жилище в сграда с парно, а после цвили, че не искал тръбите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Браво на софиянци. Ако не са те ще си живеем още в комунизма.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Абе как ще им пускат парното в София, само те останаха да си мислят че цялата страна ще им плаща милярдите минус да им е топло. Алоуууу 90% от останалата част от страната отдавна тецовете ги спряха и всеки си бере гайлето. Стига с тия лигавщини, отдавна софиянци трябва да са разбрали в каква дупка живеят съгражданите им, без парно, вода 1/2 от годината със спирания на тока без пътища и канализация с глутници и наркомани по кварталите, без театри кина култура магазини и аптеки
9
4
 
3
 
! Отговори
столичан преди 43 минути
Честито начало на отоплителния сезон. Време беше, последната седмица си беше студено, на духалки не става вече. Време е да се пуска парното, още повече , че е евтино, никой не се оплакатва. То няма и как да не е евтино, защото Топлофикация ползва безплатна газ, не я плаща.
8
7
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 59 минути
Няма нормален човек който би се отказал от парното, освен някой супер бедняк а и малко ти взимат, уж прецакваш всички съседи но накрая прецаканият си ти, типичен ганyio.
7
8
 
4
 
! Отговори
Така ще е преди 1 час
Започват поетапно да смучат от балъците, дето плащаме за тръби, от които няма отказване. Нещо европейски съюзи, нещо непоискани услуги? Нема братче. Роб до гроб. Само дано докато си довърша къщичката все още да има балъци дето дават по 200-300 бона за панели.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Софиянци обичат да стоят на топло, да имат парно и топла вода, но не обичат да го плащат Чакат държавата да им оправя борчовете.
5
2
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. ЗА НЕЯ 2. Защо лъжете 3. Има глобално затопляне 4. Не ни трябва парно. То вече на Антарктида при минус 90 е топло какво остава при нас
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
При Борисов и протежето му Фандъкова, мръзнехме до края на Ноември. Крадяха милиарди от Топлофикация. Да си спомним за Вальо Топлото.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ванчо Смръзнатия преди 1 час
Охаааа.....иде жегата!
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Браво, крайно време беше.
1
6
 
2
 
! Отговори
тъп пепеец преди 2 часа
мечтата ми