Терзиев: Украинското знаме ще се вее на Общината

Кметът на София се срещна с посланика на Украйна
23 фев 2024 10:53, Красимир Ангелов
299
Терзиев: Украинското знаме ще се вее на Общината
Снимка: БГНЕС

"На срещата си с Олеся Илашчук, посланик на Украйна в София, ѝ казах, че украинското знаме ще се вее на Общината редом с българското и европейското, докато украинските мъже и жени бранят нашите европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство". Това написа кметът на София Васил Терзиев във Facebook профила си след срещата с посланика на Украйна.

"Две години Украйна отбранява хората, границите и достойнството си от варварско нашествие. Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война срещу Украйна", отбеляза кметът. По думите му режимът в Кремъл разруши мира и със сила се опита да ревизира международния ред.

Терзиев посочи, че в момента само в София живеят около 5000 украински граждани.

"Надявам се, че скоро Украйна ще бъде отново мирна и свободна страна", каза столичният кмет и допълни, че софиянци ще продължат с подкрепата за прогонените от домовете им от войната, докато е възможно те да се приберат отново в родината си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сложете още две знамена на сградата на Софийската община - тези на Полша и Германия. Поне да са тек Украйна и европейските й поддръжници.
221
1
 
2
 
! Отговори
FUCKEU преди 2 месеца
Ето заради такива недоразумения не гласувам от години.Сгънете въпросното"знаме",и си го зaвpeтe oтзaд.
220
1
 
5
 
! Отговори
Боце преди 2 месеца
Над общината трябва да се вее българския флаг, ако този *** иска Украинското, да си взема багажа и бегом в Украйна и си вей Украинското знаме колко искаш. Този *** няма да свърши добре.
219
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бъде стъпкано украинското знаме!
218
1
 
15
 
! Отговори
Отварям преди 2 месеца
да прочета новини от София и какво - водещите 4 са за Украйна. Е мътните ви взели. Няма по--добър начин да намразиш всичко украинско. Пишете ги тия свинщини в другата рубрика. Все пак сам съм си виновен - не ходих на избори.
217
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Василка се изплю върху трибагреника и с радост ще го махне за да вее знамето на господарите си! Продажник, посолството има ГЕЙ-компромати за него и за това ВасилкаСлушалката слушка посолството!
216
0
 
16
 
! Отговори
До Пишман кмета преди 2 месеца
Даже може да си го забиеш отзад да се вее Укро знамето
215
0
 
16
 
! Отговори
Само питам... преди 2 месеца
А знамето на американските ти господари КЪДЕ Е ? Махай онова трицветното дето вече никой не го знае защо стои върху общината и слагай знамето с лентите и звездичките на тези които наистина ни управляват.... Нвремето дядо ти е бил един от инициаторите да станем "задунайска губерния" на Сесесере... ти сигурно вече планираш как да се присъединим като 99-ти щат на САЩ .... Терзиев, ти си безгръбначен като ггол градински охлююв...
214
0
 
8
 
! Отговори
Флага на господарите преди 2 месеца
Абе, тия помощ ли просят или данък на покорени да им плащаме?
213
0
 
13
 
! Отговори
А закона? преди 2 месеца
Ще дойде време да го съдят. Становището, заето от правителствоти спрямо войната в Украйна не може да отмени закона за държавните символи.
212
0
 
7
 
! Отговори
doc преди 2 месеца
Глупаво, след няколко месеца няма да има такава държава. Не мислят за бъдещето. Така е, когато си зависим от миналото ставаш по- голям турчин от ходжата.
211
0
 
3
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 месеца
Ташунко
210
0
 
16
 
! Отговори
КРОмаймунец преди 2 месеца
Закачи и знамето на Виетнам и Камбоджа. ШАШАВ си...!
209
17
 
1
 
! Отговори
Атос преди 2 месеца
Как не го е срам Терзиев?В Русия,убиха Навални,не дават тялото му на майка му,а той разрешава на Митрофанова да поднася цветя или да прави демонстрации.След всичко това се среща с украинската посланичка.
208
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Про ст беше като ай ти спецЯлист про ст си остана и като кмет
207
1
 
36
 
! Отговори
Лорен преди 2 месеца
В българските институции трябва да се веят и развяват само български знамена!Другото е за предатели и подллогги!
206
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В америка вече никой не вее украинското знаме. Преди имаше и касички в магазините за събиране на помощи за украинците, ама и тях вече ги махнаха.
205
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинското знаме ще се вее на покрива на общината, докато ПП е на власт. Както е тръгнало - хем неуки,хам жадни за власт, дълго няма да изкарате. Кметът неопитен, но се държи засега, Тодева хем пpoЗCTa, хем нахална. Добре че е Боце неук като вас, иначе ГЕРБ досега да са ви свалили.
204
3
 
18
 
! Отговори
Рв преди 2 месеца
Айдее, и тоя се застреля саю в крака
203
10
 
2
 
! Отговори
Inatut преди 2 месеца
Разбира се, че ще се вее. И без това нищо друго не правим. Бтр-ите още не можем да изпратим.. поне едно знаме символично можем да закачим. Както е в редица други европейски градове, включително в любимата на *** Виена.