Западът знае, че Украйна не може да избегне поражение в конфликта с Русия

"Планът за победа" на Зеленски е просто поредната негова "губеща авантюра"
21 окт 2024 21:30, Гергана Попова
223
Западът знае, че Украйна не може да избегне поражение в конфликта с Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Западните страни разбират, че Киев неизбежно ще загуби конфликта с Русия, пише сръбското списание „Печат“.
На всички на Запад отдавна е ясно: властите в Киев няма да могат да избегнат поражението в конфликта с Русия, но се очаква Зеленски да отложи този момент поне до края на американските избори, отбелязва изданието.

Германски журналисти съобщават, че Зеленски вече не „настъпва по всички фронтове“, а силите му „са под натиск върху южната и източната част на фронта“. И дори признават, че киевските сили е трябвало да се изтеглят от Угледар, въпреки че не споменават изключителното стратегическо значение на този град, който може да бъде една от повратните точки на тази война.

Още по темата
„Шпигел” обяви, че в Киев „за първи път сериозно обмислят сценария за териториални отстъпки на Русия”. „Американците бавно, но сигурно ще се отдалечат от оказването на помощ на Киев. Прекратяването на конфликта без отстъпки не е възможно“, пише германският седмичник.

Зеленски ще трябва да се замисли сериозно, дори и да не е искал. Не толкова за съдбата на своя народ и държава, колкото за своята собствена. Защото обещаваше много, а всичко се оказа обратното. Първо мир, по-добър живот и помирение с Русия, когато трябваше да спечели изборите. След това, когато въвлече страната в конфликт, той се закле да се бори до победа, насърчаван от своите западни приятели. И как може да вмести огромните териториални отстъпки, поискани от руския президент Владимир Путин в неговия наполеонов „план за победа“? Как може да представи едно сериозно поражение, дори и напразно, като победа? Ще му повярва ли някой? Разбира се, че не. Ще му простят ли? Още по-малко. Ако стотици хиляди украинци не бяха загинали напълно ненужно в братоубийствената война, ако страната не беше разрушена от бомби и ракети, а икономиката - разрушена и ако той се опита да представи срама си като "победа". По този начин ще му бъде изключително трудно да обясни как е допуснал тази национална катастрофа, въпреки че Путин на три пъти му предложи компромисни решения, при които той дори не трябва да отстъпва територия, а огромен брой животи ще бъдат загинали. запазени. Сега единственото, което му остава, е да се опита да спаси главата си, пише още изданието.

Американският Fox News смята, че "планът за победа" на Зеленски е просто поредната негова "губеща авантюра".
За да бъде списъкът с разочарованите съюзници по-пълен, парижкият Le Monde, оценява, че "Зеленски напразно търси повече подкрепа от европейците".

„Украинският президент обикаля европейските столици с молба за помощ, докато руската армия увеличава силата си и Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом. През това време на Стария континент се усеща известна умора“, завършва френският вестник. Дори новият генерален секретар на НАТО Марк Рюте, известен с острата си риторика към Москва, посъветва Зеленски да не се "натоварва" с удари дълбоко в руска територия. Всички тези съобщения могат да се нарекат всичко друго, но не и „план за победа“. Защото няма план, а още по-малко победа. И е съвсем сигурно, че Владимир Зеленски няма да може да постави никакви условия на Москва, пише "Печат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от Русия
Вдовицата на Навални се зарече да стане президент на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 8 часа
С Украйна става това ,което стана с България. Великите сили , особено на Запад , не могат да допуснат да съществува толкова голяма славянска държава в Европа , както бяха и против да има голяма българска държава на Балканите. Според мен Запада иска Украйна да се свие до размерите на Румъния ,дори и по малко. Останалото остава за Русия.
53
6
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 8 часа
Жалката васална територия догодина ще приеме еврото, ще влезе в Шенген и в ОИСР
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Цццццц до сега мисирките от хранилката на Козяк пишеха какъв веелик президент е наркомана Зеленски всички ставаха на крака да му ръкопляскат и Киро и Мутрьо и шутовете на дядо Славчо и джуджето Атанасов и Шиши магнита а сега бил вече губещ авантюрист нали така бе *** мисироци ? Фурнаджииската лопата се обърна да видим сегаПростото Киро Асен гея Мутрьо от Банкя Шиши магнита как ще дефелират в парламента
51
1
 
10
 
! Отговори
Матросов преди 8 часа
С интерес ще наблюдавам как нашите медии ще вземат завоя.
50
6
 
5
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 часа
Докъде я докарахме да се позоваваме на сръбско вестниче. А относно края на войната това за загубата и унищожаването на Украйна го слушам вече почти три години. Е досега половин милион руснаци дадоха фира, трилион $ бяха изгърмяни в Украйна и руснак стана *** дума по цивилизования свят. Рано или късно руснаците ще платят за султанските мераци на Путин и няма да получат и копейка от украинското желязо, въглища и зърно. Все пак те на тия кражби се надяват
49
7
 
4
 
! Отговори
Дарк преди 8 часа
Народ непознаващ тоалетната чиния не може да спечели нищо.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Всички знаем как завършва всеки удар по руска територия - руснаците унищожават енергийната инфраструктура на бандерите. Последния път думняха няколко ТЕЦа и бандерата се ослуша. Още няколко ТЕЦа и никой няма да може да им помогне с електричеството. Така че Зеленски не е заинтересован от удари по РФ защото му се връща двойно. Той само си плямпа за ударите, за да се прави на интересен и да скубе западняците за пари, както и да може после да ги обвини, защо е загубил.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Сръбският вице-премиер Вулин каза, че Сърбия никога няма да признае Косово колкото и да настоява ЕС като условие за членство. И никога няма да наложи санкции срещу Русия, не защото ще подействат, Сърбия няма почти никакъв оборот с Русия, Русия няма нищо да усети, а именно за да не каже руския народ - щом и православните сърби са против нас, значи не сме прави.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Вучич в телефонен разговор с Путин: Сърбия няма да налага санкции на Русия и това няма да се промени. В разговора по повод 80-тата годишнина от освобождаването на Белград от фашистка окупация през Втората световна война, Вучич също така е благодарил на Путин за подкрепата на Руската федерация към сръбските усилия в ООН.
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
В България има 9ти септември и руска окупация, в Сърбия има 20 октомври - денят когато Червената армия освобождава Сърбия от фашистката окупация. Сърбите са народ с бъдеще, предстои да се развиват, дори Си Цзипин отиде в Сърбия и Китай има планове ролята на Сърбия, а жалката васална територия България до няколко десетилетия ще изчезне от картата, даже и по-рано...
44
5
 
7
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 8 часа
ПАРИТЕ КОИ СПЕЧЕЛИ АМЕРИКА ОТ ТАЯ ВОИНА ГИ ЗИМА КИТАИ И ГИ ДЕЛИ С РУСИЯ ! А ДЕДО ГО ЛЪХАТ ЛИСТАТА НА ОМАИНИТЕ ПОЛЯНИ ! ПАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ПАК НЕ ЗНАЕТЕ ПАК ГУБИТЕ !
43
3
 
8
 
! Отговори
Да, точно преди 8 часа
И това западът го знае от 22 февруари 2022. Още тогава западът загуби на бойното поле. Но западът имаше наистина добър план, не са глyпави. Планът беше ясен - ако Русия направи нещо в Украйна - санкции, изолация, икономическа блокада, медийна война, разкол вътре в Русия ще доведат до крушение на режима на Путин. Zara, McDonalds се изнесят от Русия, плащания по SWIFT не работят, руснаците си режат вените и отчаяно скачат от 10тия етаж. А това не се случи, и въобще не се предвижда да се случи.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
както каза настоящия министърпредседател на грузия - преди години американците искали да влезнат във война с русия - знаели че ще издържт няколко дни но после можели да преминат на партизанска борба- е грузинците не се хванаха а укрите бяха успешно промити да умират за да могат вашингтон да ползва богатствата им- честито на печелившите
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
така е, но още поне 100к укроидиота ще се жертват за да отслабят Русия. Евтиното месо е на примоция!
40
4
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 8 часа
Планът на САЩ за унищожението на Украйна като необходима жертва на олтара на американската световна доминация бе добре известен на европейското ръководство,но никой не посмя да възрази.Защо?Ами защото планът беше на Сорос,а ВСИЧКИ евролидери(без Орбан и Фицо) са зависими от него.Освен това бяха заблудени,че ще има бърза победа над Русия и после всичко ще тръгне по мед и масло.Е да,ама не!И сега цяла Европа е на тръни и в икономически колапс,а Америка се спаси за нейна сметка!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
до 36 Вярно ли не разбираш "печалбата" на Русия и защо изобщо влезе в Украйна? Ти за кво изобщо си се родил на тази земя толкова простоват?
38
9
 
6
 
! Отговори
хахахахах преди 8 часа
...пише сръбското списание Печат
37
4
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 8 часа
Е такива като USA SUPER КИРО тук в България ги използваме като палячовци:):):)С достъп само да драскат под новините като шматки:):):)
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Не разбирам печалбата на Русия!?
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
А знаете ли какво е най-странното? Ако Русия победи, Европа ще стане едно тъжно и много по-бедно място. Затова най-важното за нас българите сега е да да сапортваме Юкрейн фор ез лонг ез ит тейкс докато победи Русия и спечели войната, на всяка цена, каквито и жертви да ни струва това, за да победим Русия и да я разчленим на малки демократични държави които ще живеят по нашите западни цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.