Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
20 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
232
Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи
Снимка БГНЕС

Семейството на Доун Стърджис, която почина преди шест години в Солсбъри след отравяне с "Новичок", призова руския президент  Владимир Путин да даде показания в рамките на започналото публично разследване на случаите с нервнопаралитичното вещество във Великобритания.

По този повод журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг покани на интервю руския посланик в Обединеното кралство Андрей Келин и отправи искането на семейство Стърджис директно към него. Цялото интервюто с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно днес, но Би Би Си вече излъчи части от него.

"Не вярвам, че президентът Путин ще отиде във Великобритания просто за да свидетелства за нещо", отговори посланикът на зададения му въпрос.

Британското правителството смята, че двама руски агенти, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са отговорни за атаката с "Новичок" срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от разследващите с аргумента, че вече са дали интервю по руската държавна телевизия.

Келин нарече като цяло обвиненията срещу Русия "глупост". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин каза: "Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е починал, разбира се, че сме загрижени за случилото се".

Руският посланик взе отношение и за войната в Украйна. Той обвини Обединеното кралство, че "води война" срещу Русия, като подкрепя страната с оръжия и ресурси. "Ако Зеленски няма да преговаря с нас – добре. Тогава той ще губи все повече и повече територия", изтъкна Келин.

По повод на "плана за победа" на Володимир Зеленски Андрей Келин каза, че "украинският президент не иска мир, а продължава да иска все повече и повече други неща: членство в НАТО, помощ от ЕС, отбранителни пакети, всичко друго, но не и преговори".

По повод на твърдения, че руската икономика е поставена под голямо напрежение, Келин каза, че Русия живее "абсолютно нормален живот".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат буден през нощта, посланикът заяви: "Никой не харесва войната", като допълни, че тя може да спре, ако Западът спре да доставя оръжие на Украйна, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Какъв мир бе аланкоолу, докато руския башибозук е в Украйна?
24
1
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 12 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Уточнение за коментара до нашите хора в службите 3. Това беше да се чукнете по кратуните 4. Щом САЩ имат нужда от толкова помощ срещу мен, а аз съм наше момче ТОВА НЕ Е ЛИ ПОВОД ЗА ГОРДОСТ 5. НАГРАЖДАВАТЕ МЕДАЛИСТИ 6. АЗ НАКАРАХ ВСИЧКИ ДА НИ УВАЖАВАТ
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
зеленски отчаяно се бори войната да продължи, иначе край на актьорските му изпълнения
22
5
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 12 часа
Въпроса не е да защитаваш по-слабия, когато вината си е негова. Политиката на Зеленски и решенията му са резултата от ставащото в Украйна. Никой не е длъжен да спасява rлynaка от самия него си, нито да обираш негативните от това
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Путин е кoлхозник, а копейките - текезари!
20
3
 
6
 
! Отговори
Войводата преди 12 часа
1. ЗА НЕЯ 2. САЩ няма да даде ядрено оръжие на бивша Украйна з то няма да има никакъв ефект. 3. Русия (заслужавате ще ви кажа) има оръжия 2.5 класи над тези на нато 4. Путин е прав че ще победи във война срещу останалите 4 ядрени сили едновременно 5. Това вече не е нужно. 6. Китай е плътно до Русия а между нас Франция също
19
3
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 12 часа
1. ЗА НЕЯ 2. САЩ няма да даде ядрено оръжие на бивша Украйна з то няма да има никакъв ефект. 3. Русия (заслужовате ще ви кажа) има оръжия 2.5 класи над тези на тато 4. Путин е прав че ще победи във война срещу останалите 4 ядрени сили едновременно 5. Това вече не е нужно. 6. Китай е плътно до Русия а между нас Франция също
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Да де ама пРосия също иска и ползва помощи от Иран, Корея и Китай и ако спре огъня и разрушенията, войната спира. Е да, ама путинарко още стреля по детски болници и не случайно е обявен за задържане. Тоя колхозник отговаря точно като преди 89г, а всички знаем какво се случи след това на голташка пРосия.
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Една от разликата между нас и копейките. Копейките са убедени че трябва да застанем на правилната страна тоест, че трябва да се умилкваме на по силния. Ние, свободомислещите смятаме, че трябва да подкрепим по слабия и нападнатия и да застанем на справедлива позиция! А не да си търсим оправдание за гузна съвест, че някога някой се е бил за нас, гледайки с капаци и премълчавайки злините които са ни нанесли!
16
2
 
20
 
! Отговори
До 15 преди 12 часа
Русия е всичко друго, но не и отслабена. Зеленски губи. Както на фронта, така и в дипломацията. На всички им писна от него и исканията му
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Ако САЩ спре парите на Украйна войната ще свърши, но те искат ресурсите на Русия.
14
15
 
4
 
! Отговори
82-ОМБр преди 12 часа
За да се защити от о р к и т е на Украйна тряба да и се окаже помощ,до пролетта да притежава възпиращ ядрен потенциал,който тя притежаваше,но предаде в замяна на гаранции за сигурност!
13
1
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 12 часа
Бъркаш укрофоби с русофили. Да си едното не те прави другото!
12
19
 
7
 
! Отговори
Русия без Путин преди 12 часа
До 10, Запада много добре си знае интереса - а именно да отслаби Русия! На всичкото отгоре успя да сблъска двете най-големи държави от СССР, като така загиват славяни и от едната и от другата страна! Предполагам че това е планирано поне от 20 години насам! И разбира се нямаше да е възможно без изключително некадърната дипломация на режима на Путин, която не вижда по-далеч от носа си
11
6
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 12 часа
1. ЗА НЕЯ 2. Ти си наш човек от нашите служби. Редовно четеш и записваш моите коментари и всичко за мен. На висока позиция си 3. Нямаш логично обяснение защо САЩ след 10 години с цялата твоя подкрепа на хора инфо и с цялата сериозност на цру не могат да ме победят нещо повече според теб губят 4. Ако лицевите опори не са твоето любимо упражнение си го закъсал приятелю. 5. Аз съм много силен
10
5
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 13 часа
ами то е ясно още от 2014 че се готви нещо голямо не случаино спуснаха порошенкона мегдана ресурсите на русия са целта всичко друго е фалш и лицемерие характерноза англосакс
9
8
 
27
 
! Отговори
Киевската преди 13 часа
хунта не иска мир, а иска в отан, иска ядрени бомби, иска ракети, иска помощи, иска солджъри-евроджендъри, които да воюват с Русия.
8
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Така е. То дори и помощи не иска, а оръжие. И мир не иска, а въображаема победа, нещо което никога няма да стане. Запада бавно взе да осъзнава очевидното след почти 3 години, докато ината и фантазиите на Зеленски му пречат да си отвари очите за да види реалността, но пък голямата му уста зее непрекъснато и от нея извира само едно ‐ дайте ми, искаме, трябва ни, повече, много, всичко!
7
8
 
30
 
! Отговори
Факт преди 13 часа
Прав е,защо никой не говори за декрета на Зеленски от преди две години, дане се водят преговори с Русия за мир,този декрет не е отменен а Украйна, постояно говори че Русия не иска мир?!
6
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Русия не иска мир, а помощи!