Вулин: Никога няма да се присъединим към санкциите срещу Русия

Всяко поражение за Русия ще бъде едновременно поражение за Сърбия
9 окт 2024 19:20, Гергана Попова
105
Вулин: Никога няма да се присъединим към санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сърбия никога няма да се присъедини към санкциите срещу Русия , въпреки сериозния натиск от страна на западните страни, заяви вицепремиерът Александър Вулин в интервю за "Национальная оборона".

Още по темата

„Именно в психологическата, етичната, духовната сфера западните страни искат да ударят, когато изискват от нас да въведем антируски санкции“, каза Вулин.

Той подчерта, че това би било удар не само за Русия, но и за Сърбия. Ако след цялата ни история, след вековно приятелство с Русия сме въвели такива санкции. Затова Сърбия никога няма да се съгласи на това, посочи вицепремиерът.

Всяко посещение в Руската федерация е още един шанс да потвърдим силния си ангажимент към Русия. И още веднъж да повторим нашата твърда позиция по въпроса за отказ от антируските санкции. Да отчетем желанието си за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери – не само в областта на сигурността, но и в икономиката, културата, спорта и др.

По време на посещението имах срещи с много високопоставени служители на Руската федерация. И това стана още една възможност да изразим благодарност към Русия за подкрепата на Сърбия по време на гласуването в Общото събрание на ООН на резолюцията за така наречения „геноцид в Сребреница“, което всъщност не се случи.

На свой ред Сърбия в момента е единствената страна в Европа, която не е подкрепила антируската истерия. Ние ясно разбираме, че съдбите на нашите страни са неразривно свързани и всяко поражение за Русия ще бъде едновременно поражение за Сърбия.

Също така по време на посещението си използвах възможността да благодаря за подкрепата, която Руската федерация ни оказа по време на безредиците в Белград и опитите за организиране на „цветна революция“, вдъхновена от западните разузнавателни служби. За нас беше много важно, че Русия ясно очерта позицията си, като твърдо заяви, че няма да подкрепя тези, които се опитват да дойдат на власт по противоконституционен начин, както се казва, от улицата", каза още Вулин.

По думите на Вулин, отношенията между Република Сърбия и Руската федерация никога не са достигали толкова високо ниво, колкото са днес, те са искрени и значими.

"Това беше най-улеснено от личните и приятелски отношения между президентите Александър Вучич и Владимир Путин. Сърбия, под ръководството на президента Вучич, не забравя и никога няма да забрави вековното братство на нашите народи", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от Русия
Нож в гърба: Русия забрани приложение, помагащо на войските ѝ на фронта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
5
 
! Отговори
ПАНЧО преди 1 седмица
До Паню БаирскиХвала на сърбите.Оказаха се по-достойни от българските дупедавци.
73
7
 
14
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Сърбите са жалки недоубити комунисти, руски слуги. За нищо не стават!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поне малко правопис да беше научило.
71
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
раша никога няма да спечели тази война,жал ми е за вул.вин ,не изглеждаше зле с дълга коса.Запомнете ,капеечки,никагда вашата рашка нече да победи.И може сашт да са големи св.ини,но те ще успеят ,не защото шепа пасови тук или в Сърбия подкрепят оная отачбина,но в името на всички,които са я обичали някога и изоставили.И ако Србия не знае цену,толкова по-лошо за нея.
70
3
 
10
 
! Отговори
Вулин преди 1 седмица
или Вулвин.
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мъдро решение.Ние тепърва ще берем ядове заради натовските марионетки.
68
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво
67
10
 
5
 
! Отговори
бала долари преди 1 седмица
Респект!
66
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 23452453234 50 Детска градина болници, училища всичко с графитени бомби беше, и една сватба бяха взривили ако со спомням правилно. 10 - 15 тона "обеднен уран". Имахме 10 дка овощна градина близо до границата следващите 5 години след тия бомбардировки имахме едвам за ядене ябълки. имаш ли изобщо годинките да имаш преки спомени от това или само си цъкаш по клавиатурата.
65
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този Вулин е расъл и пасал благодарения на дойче марките които е изкарвал баща му югославянин който за разлика от вашите бащи е можел да бачка къде си иска в Европа.И това е благодарение на Тито който показа среден пръст на Русия и Югославия си беше независима държава.
64
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Санкциите срещу Русия и Беларус и срещу Иран и СК са незаконни и абсолютно неморални. В същото време защо няма санкции срещу Израел. За една година са избили четиридесет хиляди цивилни в Газа и в Ливан освен разрушенията и др.
63
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 седмица
До агент Мъдлър ЦРУ . Личи ти, че си бивш полицай. Извинявай, нищо лично, професия.
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ППДБ, ще минете ли 4% ? Силно се съмнявам.
61
4
 
5
 
! Отговори
Do 69 преди 1 седмица
А, кой къса пагоните на Фердинант, че България е обявила съединение.... Ако, си ходил в казарма трябва да знеш какво, означава да ти скъсват пагоните, ако не си ходил..... питай бащати
60
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудя се сърбите глупави ли са или са наивни??! Най-вероятно и двете!
59
8
 
5
 
! Отговори
До агентчето преди 1 седмица
Деде, твоя цех за снаряди до Сопот с една по читава ракетка и приключил участие. Какви 5 милионас снарядас какви 5 левас ве дементиралий? :)))
58
3
 
14
 
! Отговори
До 47 преди 1 седмица
Кой ти върна северна Добружда от Румънците? Германия ли? Отговаряй неблагодарно псе
57
7
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 седмица
Пипал съм бе моето момче. Бивш полицай съм, ловец пенсионер в момента. Имам пушки за грозни животни, за русофили също. Към 15 оръжия имам. Обаче тебе няма да те гръмна. Ще те затворя в моето мазе за 2 месеца. Ще излезеш атлантик.
56
1
 
3
 
! Отговори
До Стамболов преди 1 седмица
Точно заради такива като теб брат убива брата, не заради разликите които почти няма, а заради неспиращата пропаганда и лъжи които имат цел да настроят хорате враждебно един срещу друг за да могат такива пиявици като вас да продължат да смуччат кръввта на избирателите си. Кротувай си там под земята - на никого не липсваш. Поздрави от белите черрвеи бухахахаха
55
1
 
7
 
! Отговори
Нико преди 1 седмица
Закъсняхме. Сърбия трябваше да бъде анексирана през 80те.