Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 113 Вече има видеа на които се вижда, че останките са от типичната ПВО ракета. НИКЪДЕ няма следи от масиран взрив на множество боеприпаси, за каквото твърдят руските фашисти. Ясно е, че точно както в Белгород и ЗАЕЦ, ПВОтата им използващи чувствителни обекти и зони като "защитен пояс" падат директно в него. Това е тактика, която е ЗАБРАНЕНА от Женевската конвенция от 1949 година. Когато дойде време за ПРИСЪДИ доста руски военни ще прекарат остатъка от живота си в затвора.
115
7
 
5
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
В един и същи ден нападението срещу Севастопол и Дагестан,това е работа на сащ и децата го знаят,те се опитват да провокират Русия за голяма война.
114
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 109 СССР значи всички в Кюпа. Да бяха умешани, замешани, мигрирани и каквото се сетиш. Генетично почти е невъзможно да отличиш БелоРуси, Украинци(МалоРуси) и Руснаци(ВеликоРуси)
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
като не си плащат за чадъри, ще има жертви
112
7
 
5
 
! Отговори
Хора преди 3 месеца
Много са търпеливи руснаците много...
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
никакъв АТАКМС, ракета от ПВО-то от тор-м2, пропуснали целта, затова и е такова съотношението 5 загинали 150 ранени, ако беше АТАКМС съвсем друго съотношение щеше да бъде има и видеа от останките на които ясно се вижда че е ПВО ракета
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби Отричаш, че има такова летище близо до плажа ли?
109
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 100 Около всяко летище има карантинна зона - най-малкото не трябва да има гнездещи и летящи птици. Като нахраниш един реактивен самолет със свежа птица резултатите са от катастофични до взривателни... Остави че може да има разни "птици" дето стрелят с разни различни по калибър оръжия.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американската журналистка Джулия Канин:Когато изминаха повече от 3 часа, откакто Украйна нападна група цивилни на плажа на Севастопол, нито една американска медия не си направи труда да съобщи за това. Дори Ройтерс написа: Русия твърди, че.... Просто пълно радиомълчание на основните радиостанции. Спомням си същата тишина, когато бомбардираха Донбас.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби Най-важното е, че още не си разбрал какво значи СССР - изказването ти няма смисъл.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
руските бомби са възпитани и внимателни, а украинските са варварски, три пъти ура
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера по Тв в движение мярнах хилнатите лица на Соломон Паси и на Росен Плевнелиев. Нямам думи.
104
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Българин Казах "по стечение на историята" май пропусна най-важното в текста.
103
5
 
1
 
! Отговори
До 104 преди 3 месеца
Ами отиди в родната си Урколандия да провериш не тука да ми пишеш глупости
102
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До Боби "на обикновени СССР граждани" СССР не съществува от 34 години.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как върви руският наступ към Вовчанск?
100
5
 
2
 
! Отговори
До Алекс преди 3 месеца
Нападна ,който трябва,а кога Порошенко се изказваше ,че децата в Донбас ще живеят в мазетата ни Рива ,що ревеш сега
99
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 92 Тези на плажа са децата на обикновени СССР граждани след това по стечение на историята станали Украинци а сега са Руснаци. Как можеш да ги оприличиш на Руски окупатори? или Различиш от Руските окупатори?
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 96 "то даже няма военни обекти в близост," Хахаха. Едно от най-големите бойни летища на руската авиация е почти до плажа, ясно колко са ти ясни нещата.
97
5
 
4
 
! Отговори
Сериозно преди 3 месеца
Много българи изпитваме съчувствие и съпричастие към семействата на загиналите и към ранените абсолютно невинни хора жертви на този жесток терористичен акт на тази атака. Срамувам се че никой друг не го направи поне медиите или депутати или културтрегерите. ....