Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби Знаеш ли какво ще стане, ако една ракета с касетъчна бойна глава падне на плаж пълен с летовници? 4мата убити ще са някъде между с една и две нули зад четворката. Нямаш представа от боеприпаси.
95
4
 
1
 
! Отговори
До 96 преди 3 месеца
Е урко-зомбитата чупят тъпомераа
94
0
 
0
 
! Отговори
До 91 преди 3 месеца
Май тебе те прати да правиш из Европа това което прави вятъра
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ся, руснаците, че са гламави - гламави са. Ама да стреляш с управляема ракета с касетъчни боеприпаси по мирно население, излязло да плува и да се пече на плаж... американците надминаха всякакви нива на лудост. То даже няма военни обекти в близост, а касетъчния боеприпас е за поразяване на жива сила - не на бункери, не на сгради, не на бронирана техника, не на самолети, не на ПВО...
92
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
До Изклатен демократ Колкото и да повтряш опорката,няма да стане факт.Фактът е,че Русия нападна Украйна още през 2014,когато окупира Крим и части от Донецка и Луганска области.Услади и се и през 2022 реши да наллапа цяла Украйна.Обаче украинците бяха подготвили дебелата тояга и сега Мечката е с избити зъби.
91
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 72 Умнико влез в Телеграм каналите и си изтегли видео клип от атаката. Характерно се чуват взривоете на касетните боеприпаси на АТАКМС. Разбери зенитните ракети имат БЧ с ГОТОВИ ПОРАЗЯВАЩИ ЕЛЕМЕНТИ. При взрив се формира плосък конус от осколки който прерязва въздушната цел Обсег на действие не повече от 10м. А АТКМС разхвърля мисля 96 съб боеприпаса(като големи гранати) на площ колкото футболно поле и след това настава АД
90
5
 
1
 
! Отговори
До 92 преди 3 месеца
Ами отивай бе не знаеш пътя за родната ти Урколандия,Ами ние ще ти го покажем
89
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 89 - Да, но падналата консерва е американска, значи по САЩ тр. се стрелна веднъж-дваж......... ))
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ракетата е от ПВО-то ТОР-м2, така че Песков да не се пра'и на улав, комуникационния център на армията е отишъл да пра'и свръзка с крайцера Масква
87
2
 
0
 
! Отговори
До 88 преди 3 месеца
Ами Киев е по-близо
86
3
 
3
 
! Отговори
Симетрично преди 3 месеца
Очакване ракетен удар ако не по Лос Анджелис, то поне по Аляска )))
85
0
 
0
 
! Отговори
До 85 преди 3 месеца
Ами същи като Сунак
84
2
 
1
 
! Отговори
До Реалист преди 3 месеца
Падат най-вече на главите на такива мазохисти като теб щото в главите им има бръмбари
83
1
 
5
 
! Отговори
До до 80 преди 3 месеца
Какъв британец е Фараж?
82
7
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 3 месеца
А и един британски политик им го каза в прав текст войната я започна запада
81
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 63 А ти ОСВЕДОМЕНИ ЕКСПЕРТЕ представяш ли си какво има в КРИМ??? По думите ти разбирам че си ГОЛА ВОДА... В Крим има НЕЗНАМ КОЛКО СИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИСТАНИЩА, КОРАБОРЕМОНТНИ МОЩНОСТИ. Кримския Мост, Няколко Летища, Няколко Бази на ВМФ(не само Севастопол) ОЩЕ ОТ СССР време има ФОРТИФИЦИРАНИ БОЙНИ ПОСТОВЕ СЪОРЪЖЕНИ С АРТИЛЕРИЯ КАТО НА ЛИНЕЙНИ КОРАБИ. Фортифицитрани в планините бункери с ПКР контролирращи Черно Море... Както се казва последния да затвори вратата...
80
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Твърдата ръка на русия доведе да падат бомби на нейна територия
79
0
 
3
 
! Отговори
1914 преди 3 месеца
и какво ще стане бе, шматка?
78
2
 
12
 
! Отговори
ужас преди 3 месеца
Руснаците са много жалки
77
6
 
1
 
! Отговори
До 77 преди 3 месеца
И за това ли 30 държави наливат пари и оръжие и това,което само се получава са кокошкарски истории като тази