Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 132 Не мога? Какво остава на земята след касетъчен боеприпас? Малки почти кръгли дупки пълни с осколки. Какво остава на земята след взрив на ПВО ракета във въздуха? няколко парчета от ракетата всичко е покрито от осколки които практически не са нанесли поражение - БЧ на зенитната ракета след взрив формира плосък конус/диск от осколки(до 95% от всички осколки) които прерязват въздушната цел като с циркуляр. След 30-50м във въздуха губят убойна сила защото нямат никава аеродинамика
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
*** са го закъсали съвсем щом почнаха да стрелят по своите
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
безумна война с по около милион жертви от всяка страна, която тепърва ще ескалира; Колосални финансови преки и непреки разходи , разрушен живот на няколко милиона души останали в зоната на войната.Около 2 милиона инвалидизирани обшо. Повече от 5 милиона емигранти сумарно от двете страни.Поне десет години ще са необходими на всяка една от воюващите страни да излекува раните си.На фона на това - някой разсъждава кой крив, кой прав и колко справедлива била тази война.
134
6
 
2
 
! Отговори
до 135 преди 1 седмица
Буча е пълен фейк, и малкиите деца го знаят. Смени си лгбти+ опорките
133
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен M39A1 (ATACMS Block IA) missile with GPS-aided guidance. It carries 300 M74 bomblets Ориентировъчно поразяват 15000 кв/м площ или приблизителен кръг с 200м диаметър. Следващия път попрочетете ...
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 128 За Буча вече има и осъдени, ти още драпаш с руските фашистки опорки.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби Първо, научи се да пишеш правилно, пишеш с ужасни грешки, второ, не правиш разлика между еволюционно ДНК и "роднинско" ДНК и трето, такива "Аргументи" е използвал едно време Хитлер, когато е "обосновавал "чистата" си раса. Сега това, което руския фашист прави (и ти по негов пример) е да "подчиняваш" народи на "чистата съветска раса". Само по себе си това е глупост, но няма друг начин руския колониализъм да се "аргументира" защо напада мирни съседи.
130
6
 
1
 
! Отговори
до 128 преди 1 седмица
"Вече е доказано с видеа, че става дума за такива ракети" Да се смееш ли, да плачеш ли? - хаха . То и Буча беше доказано с видеа, нищо че труповете мърдаха, ти да видиш. Къде си намират такива евроатлнатически олита?
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Оръжейния експерт" Боби се изложи - не може да различи касетъчен от ПВО боеприпас.
128
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 121 Защо казвам че са едентични по ДНК. По времето на СССР практика е било единия брат да отиде в Украйна втория брат в даленчния изток и третия брат всичките висишти да остане р Русия. А сестрата да се залюби с Белорус. Това е практика на КОНТИНЕНТАЛНИТЕ ИМПЕРИИ. Подобна политика е следвана горе долу от след Монголското нашествие когато и Русия защочва да завладява Сибир и далечния изток.
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 129 Точно така, и точно това показват и видеата и снимките от района. На отделлни сегменти на ПВО ракети, а не поражения от множество взривове.
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
касетъчната бойна глава на АТАКМС е 6-13 самонасочващи се части с тегло съответно 268 и 560 кг, ся не че нещо ама, ако такава е ударила пълен плаж жертвите няма да са 5 а поне 150, факта че тук ранените са много повече от жертвите говори повече за паднала ПВО ракета
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби Вече е доказано с видеа, че става дума за такива ракети. Дотук се опита да пробуташ три лъжи - че наблизо нямало военен обект на руснаците, че имало атака с "касетъчни боеприпаси" и че ракети на ТОР-2 не могат да паднат и да причинят такива поражения.
124
9
 
0
 
! Отговори
до 125 преди 1 седмица
И къде ги видя тези доказателства - по украинската телевизия ли?
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 118 /122 Написал съм масиран взрив НА МНОЖЕСТВО БОЕПРИПАСИ. Такъв няма, руските лъжи, са директно опровергани. За сметка на това има доказателства за останки от руски ПВО ракети.
122
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 113 Ракета ТОР М2 Дължина 3,5м Излетна МАСА 165кг, Бойна ЧАСТ 15кг като 10-12кг са готови поразяващи елементи. Ракетата е "глупава" всички функции освен дистанциоония взривател са радиоуправляеми(включително аварийно самоликвидиране) - ТАКА ЧЕ ЕКСПЕРТЕ НЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ - Атаката си е чисто терористична и с САЩ Ракети АТАКАМС.
121
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо бомбите не са на фронтовата линия нито по военна инфаструктура а по хора на семеен плаж с деца. Това е ужасно. Второ ракетите и бомбите само са изтреляни от украйна но са управлявани от САЩ. Те носят цялата вина и отговорността.
120
4
 
1
 
! Отговори
до 118 преди 1 седмица
"няма следи от масиран взрив" - Какъв масиран взрив те гони, след като са касетъчни бомби, които са и забранени. Освен това да обстрелваш плаж и то в Неделя, за да поразиш повече хора - мястото при рогатия им е подсигурено
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби, днк анализите показват че има голяма разлика между украйнци и белоруси от една страна и руснаци от друга, и то не е нужно да се прави днк анализ за да се види, чисто антропологически се вижда дори и в лицето на Путин, дръпнати очи, уши....
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби "СССР значи всички в Кюпа" Аз ти казах, че още не си разбрал какво значи СССР.