Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
8
 
10
 
! Отговори
ку-ку русофили преди 1 седмица
Аз разбирам , че русофила е в постоянна параноя , че всичко е световна конспирация целяща унищожаването на Русия и , че Байдън ги дебне на всеки ъгъл, но не разбирам защо не отива на лекар да му изпишат някакви лекарства ....
156
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 142, 200 м диаметър, радисус 100м, площ 100х100х3,14=31400 кв/м, откъде ви намира Митрофанова такива неграмотници
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
толкова жертви, а американците все още не са се намерили в войната
154
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До 666 МАРС/ХИМАРС имат грубо 3 боеприпаса. Класически ракети с обсег 40км, Ракети с по-малко БЧ но стрелящи на 80км с ГПС насочване СТРАШНО ОРЪЖИЕ и ракети АТАКМС 150/300км обсег. Защо АТАКМС пробиват РФ ПВО. МАРС е РСЗО(Реактивна система за залпов огън). Създадена е в много кратък период да пусне всичките си боеприпаси самостоятелно или в система с други системи. Няма ПВО (вкл Израелската която пропусна 5% от Иранските ракети) която да прехване всички ракети особенно пуснати залпово
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е да, то вие обвинявате сащ, че са виновни, че вие сте нападнали Украйна... спиртосаните си манипулации ги пробутвайте на друго място, сев. корея, виетнам, уганда...
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби, преди да пишеш глупости, изгелдай в тубата какво представлява взрива на АТАКМС с касетъченен боеприпас, бойната глава е достатъчно солидна и може да си сигурен, че ако падне на подобен плаж жертвите ще са много повече, сега отделен въпрос е, че на Украйна са и дадени основно АТАКМС с фугасно осколочни заряди, а касетъчните доколкото са им дадени са от по старите с обхват до 160 км
151
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фронтовата линия е навсякъде в окупираните територии. Окупаторите са нежелани в суверенна Украина
150
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ми е ясно защо се намесва Украйна във войната, която САЩ води срещу Русия, вкл. и на територията на Украйна.
149
6
 
1
 
! Отговори
до 142 преди 1 седмица
До Анонимен : Я пак - ти май не правиш разлика между радиус и диаметър. Такова ви е нивото на всите евроатлантичски олита
148
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ми е ясно защо намесвате американците във войната между рф и Украина.
147
9
 
6
 
! Отговори
идва Видов ден преди 1 седмица
Новоизбраната председателка на Международния наказателен съд (МНС) Томоко Акане изрази категоричното си убеждение, че руският президент Владимир Путин, срещу когото съдът в Хага издаде заповед за арест, ще бъде изправен пред правосъдието заради военните си престъпления в Украйна.
146
2
 
2
 
! Отговори
За 145 преди 1 седмица
Това с международния съд шега ли е?
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спорно е кой е изтрелял ракетите и е спорно дали ПВО е било задействано.
144
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 143 Ами сигурно си прав но това означава че гадните САЩ касертни боеприпаси са разхвърлянио на на 200м диаметър а на 100м диаметър - до 700 съб боеприпаси - Смъртоносни "бомбички"...
143
1
 
0
 
! Отговори
666 преди 1 седмица
Ба си спора. Кат убиват евреи в Израел вопли. С право. Като убиват евреи в Дагестан-щастие. Така и тук. Кокошката или яйцето. Дали в Севастопол са руснаци или украинци. Аз от ракети не разбирам, но се чудя. Като ПВО пропуска американската ракета къде е изчезнала. Или ще се твърди, че е нямало.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има международен съд и там ще се реши кой крив и кой прав. Съчуствам на жертвите, но такива неща е хубаво да се доказват.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо бомбите не са на фронтовата линия нито по военна инфаструктура а по хора на семеен плаж с деца....Това е ужасно. Второ ракетите и бомбите само са изтреляни от украйна но са управлявани от САЩ. Те носят цялата вина и отговорността.
140
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Където се намесва САЩ е така - умират невинните, вкл. и деца.
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби, не че се заяждам, ама ллоща на кръг с диаметър 200 м не е 15000 кв/м, а 31400 кв/м, та незнам к'во си чел, ама геометрия не си чел:)
138
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма доказателства за участие на украинците.