Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим

Песков го нарече абсолютно варварско
24 юни 2024 15:00, Елка Василева
312
Кремъл обвини САЩ за ракетното нападение срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл обвини САЩ за украинското нападение срещу Крим, извършено с ракети АТАКМС (ATACMS), при което загинаха най-малко четирима души, включително две деца, и бяха ранени още 151 души, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече нападението "абсолютно варварско" и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него. Същевременно той подчерта, че и Киев е причастен към атаката.

Още по темата
Песков предложи на медиите да попитат правителствата на Европа и САЩ защо техните управляващи участват в убийството на деца.

"Разбира се, непосредственото въвличане на САЩ в бойни действия, в резултат на които загиват мирни руски граждани, не може да няма последствия. Какви именно - времето ще покаже", подчерта говорителят на Кремъл.

Той добави, че предстои руските следствени органи да определят дали ударите по Крим са свързани с терористичните атентати в Дагестан. След като те приключат работата си, ще може да се правят изводи.

Русия не е чула от неприятелски настроените държави нито съболезнования във връзка с нападенията в Крим и Дагестан, нито осъждане, добави Песков.

Руският президент Владимир Путин съчувства дълбоко на пострадалите и на загубилите свои близки в резултат на украинското нападение срещу Севастопол и въоръженото нападение в Дагестан, заяви говорителят на Кремъл.

Засега мирното предложение на Путин за Украйна остава в сила въпреки нападението на украинските въоръжени сили срещу Севастопол, подчерта Песков.

Водят се разговори за промяна на руската ядрена доктрина и привеждането ѝ в съответствие със сегашните реалности, добави говорителят на Кремъл, като цитира изявление на руския президент Владимир Путин.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от Русия
В Русия ще се завърнат вербуваните от "Вагнер", сред тях са убийци и канибали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Учудващо е, че гражданите на РФ ходят на плаж с гранти. След това употребяват алкохол, гранатите се взривяват и после някой друг им е виновен. Нали така загина и пригожин, готвача на дребосъка
176
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Боби "Не мога? Какво остава на земята след касетъчен боеприпас? Малки почти кръгли дупки пълни с осколки" Ц. Въпроса е какво остава след взрив на касетъчни беприпаси на оживен плаж с летовници. Ако отговора е "4 убити" значи нямаш представа от касетъчни боеприпаси.
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вече има достатъчно видеа в тубата, иде реч за ПВО ракета пропуснала целта си, това обяснява и относително малкия брой жертви спрямо ранените
174
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Русский мир Мариопол, Донецк , Луганск и т.н. възстановяват ли се за сметка на РФ бюджет? ДА Същото можеш ли да кажеш за КИЕВ?
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бе те сринаха цели градове до основи, стотици хиляди хора останаха без домове, ама видиш ли ...... голема руска наглост
172
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо ракетите и бомбите не са използвани на фронтовата линия нито по военна инфаструктура а по хора на семеен плаж с деца....Това е ужасно. Второ ракетите и бомбите само са изтреляни от украйна но са насочвани управлявани от САЩ. Те носят цялата вина и отговорността.
171
6
 
9
 
! Отговори
Русский мир преди 1 седмица
А когато руските варвари убива ха, изнасилваха, отвличаха деца, рушаха хиляди домове, това беше СВО, нали? На чужда територия, агресори и окупатори, сега се оплакват, че законните собственици им развалили веселбата... Каквото повикало, такова се и обадило! Жалко за децата, те нямат вина за престъпленията на родителите си.
170
0
 
0
 
! Отговори
do 159 преди 1 седмица
До Анонимен : 31400кв. м. , ама половината във водата. 1/2 от 31400 колко е ?
169
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 166 ПАК И ОТНОВО - КИЕВ СТРЕЛЯ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО СРЕЩУ ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТИ ЗА ДА СЕЕ СМУТ това си е чист ТЕРОРИЗЪМ!!! РФ стреля срещу Военни и обекти с двойно предназначение и когато техните боеприпаси бъдат свалени от ПВО на Киев падат над граждански обекти съответно с граждански загуби.
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
приятески огън
167
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крим официално е Украинска земя. Те имат право да я защитават!
166
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До идва Видов ден МНС не разполага с правомощия я да видим в Русия, САЩ, Франция, Израел, Великобритания, Китай ... и така последния да затвори вратата. Искам да видя как и кой ще наруши Дипломатическия имунитед и ще арестува Путин. Цялата международна политика и взаимоотношения ще се сгромолясат в един миг.
165
0
 
4
 
! Отговори
обективно преди 1 седмица
окупирана територия, стотици хиляди окупатори, хиляди грозно оръжия и боеприпаси, непрекъснато стават инциденти поради неумело боправе с взривни вещества и пушене на неподходящо място
164
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен 155 Умнико половината Съб боеприпаси са паднали във ВОДАТА(изучи каквостава като хвърлиш граната във водата(освен спец гранати срещу плувци), поне 1/3 са паднали във вътрешността където няма плаж - потрошили са коли, бараки и т.н. но там е имало незначително количество хора. А останалите са паднали по продължение на плажа. Това са 30-35% реално от всички съб боеприпаси на ракетата и за това няма толкова много жертви... Да им е мирен праха...
163
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да ви питам мили коментиращи, когато умират на плаж русачуги голям проблем, били невинни жертви, а украинските деца, възрастни, бременни не са ли невинни жертви?...а те не умират ли заради въпросните русачуги?... каквото повикало, това се обадило
162
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами щом е извършено такова зверство, защо никой не протестира срещу американското посолство
161
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 седмица
Никой не отговаря. Ще си допия и ще се чудя. Каква активност по теми за Украйна и дезентиресираност по темите за кабинета, Пеевски, снайперисти на Борисов и т.н. Нашата градинка не гледаме, но светао оправяме.
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Песък, цял свят се избива с Калашници, значи виновни сте вие
159
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всеме е окупаторите да си плюят на петите и да си заминават към блатните територии
158
5
 
11
 
! Отговори
до 153 преди 1 седмица
ами русия я е страх да нападне директно сащ, за това напада по-слаби държави, за да изнудва белия свят