Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия

Тя настъпва в Финския залив
22 май 2024 18:56, Нели Христова
166
Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия
Снимка: БГНЕС

Руските власти възнамеряват да обявят част от акваторията в източната част на Финския залив, както и край Балтийск и Зеленоградск в Калининградска област, за вътрешни морски води на Руската федерация.

Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на руските териториални води в Балтийско море, съгласно проект на правителствен указ, предизвиквайки упреци от членката на НАТО Финландия. В документа се посочва, че географските координати, установени през 1985 г., "не отговарят напълно на настоящата географска ситуация", пише Kyiv Independent.

Ако амбицията на руския президент Владимир Путин при нахлуването в Украйна беше да възпре НАТО, това имаше точно обратния ефект. През април 2023 г. Финландия се присъедини към алианса, като повече от удвои дължината на границата на НАТО с Русия, а през март 2024 г. Швеция също стана член.

Двете държави драматично разшириха териториалния обхват на НАТО и внесоха значителни способности в организацията. Тяхното членство представлява голямо препятствие за Москва, но и повишени рискове от ескалация.

Според проекта на указ от 21 май министерството предлага коригиране на границата около руските острови в източната част на Финския залив и около Калининград.

На финландската граница руснаците искат да коригират координатите в района на островите Яхи, Зомерс, Холанд, Родшер, Мали Тютерс, Вигрунд, както и близо до северния входен нос на река Нарва. И на литовската граница - в зоната на Куршската коса, районите на нос Таран, носът южно от нос Таран и Балтийската коса.

След това Руската федерация възнамерява да промени местоположението на морската границ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
много се чудя дали статията има нещо общо с ареста на ген. попов. ей така, за повдигане на морала
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Непалски жени настоявали пред държавния глава, да върне мъжете им от Русия! Или каквото е останало край Харков!
54
9
 
16
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Абе, те хубаво са решили да прекрояват границите си с Финландия, но да не забравят, че тя е натовска държава. И ако в Украйна НАТО няма право да участва, във Финландия ще хвърчат перушина още при първия опит. Не че ботокса има смелостта да го направи. :)
53
6
 
18
 
! Отговори
Шукевич преди 1 месец
Събудете ме след 100 години и в Русия пак само ще се пие и краде!
52
4
 
13
 
! Отговори
ХЕИ преди 1 месец
Кремъл се напълни с плъхове!
51
2
 
13
 
! Отговори
Неизбежно преди 1 месец
И най-ловките мародери като този на снимката,един ден ги сгащва собственика на имота и маган с големия черпак,докато започне да вие като вълча порода!
50
13
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Що се нервирате? Нали ще има перемога? То не бяха оръжия-чудо, то не бяха контранаступи, пълчища от жертви, чипове от перални, крадени тоалетни... Не се ли виждате какви бити gyzove сте? Който иска войната да продължи да отива и без това доброволци вече няма!
49
4
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен54виждал ли си осемдесет годишни старци как вадят брадвите за 20 квадрата ливада? това се случва в момента. а хамалин на сбор, дето яде кюфтета докато се люсне, а останалите ги нахапва? кво ти е чудното ми не е ясно
48
10
 
8
 
! Отговори
мдааа... преди 1 месец
По публикацията работи:"Козяк"....
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Раиси трябваше да нападне Израел, но само симулира! И вертолета му падна, като на Пригожин?
46
7
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До реалносттареалността, татарче е, че живееш на земя, обещана от руския цар на сърби и румънци. дръж си една раничка в гардероба за всеки случай, е така, ако те викнат запас ;)
45
5
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
44
11
 
9
 
! Отговори
реалността преди 1 месец
Ми то това винаги си е била руска територия. Тия кво се правят на ощипани ....
43
1
 
10
 
! Отговори
Харков преди 1 месец
Злите езици говорят за - 3 руски бригади, до сега!
42
14
 
15
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
Желая скорошно разпадане на Расийската федерация и бързо осъждане на всички военни престъпници!
41
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен50 щот като идат там ше требва да опинят у завода, а тука оон се самосезира през ден и наливат пари да има за бомби и манджа. там като се размрънкяш отиваш да ринеш снег у поджопинск, а в израел като се размрънкяш, и скандинавските социалисти те признават за независима държава.
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тази огромна територия, защо не приберат палестинците? Или последните в Газа им е по-добре?
39
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
"Тя настъпва в Финския залив" - пише се "във" , ама само като видях "авторката" на статията и ми стана ясно, че положението е безнадеждно.
38
6
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
проблема е, като дойде новата перестройка от кой ше джугат ядене и спирт, че съседите вече не са толкова добронамерени, а китайците видимо спреха вересиите. ше палат свещи на снимките на бутчетата на буш. па кой знае, може би за тва воюват за лебенсраум, да има с кво да се пазарят като стане време. само че на никой няма да му е необходима една огромна северна осетия
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Подсказвам "на джуджака, че 2 кв.м. са му предостатъчни" Не позна - Зеленски ще иска Мавзолей да му построят.