Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия

Тя настъпва в Финския залив
22 май 2024 18:56, Нели Христова
166
Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия
Снимка: БГНЕС

Руските власти възнамеряват да обявят част от акваторията в източната част на Финския залив, както и край Балтийск и Зеленоградск в Калининградска област, за вътрешни морски води на Руската федерация.

Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на руските териториални води в Балтийско море, съгласно проект на правителствен указ, предизвиквайки упреци от членката на НАТО Финландия. В документа се посочва, че географските координати, установени през 1985 г., "не отговарят напълно на настоящата географска ситуация", пише Kyiv Independent.

Ако амбицията на руския президент Владимир Путин при нахлуването в Украйна беше да възпре НАТО, това имаше точно обратния ефект. През април 2023 г. Финландия се присъедини към алианса, като повече от удвои дължината на границата на НАТО с Русия, а през март 2024 г. Швеция също стана член.

Двете държави драматично разшириха териториалния обхват на НАТО и внесоха значителни способности в организацията. Тяхното членство представлява голямо препятствие за Москва, но и повишени рискове от ескалация.

Според проекта на указ от 21 май министерството предлага коригиране на границата около руските острови в източната част на Финския залив и около Калининград.

На финландската граница руснаците искат да коригират координатите в района на островите Яхи, Зомерс, Холанд, Родшер, Мали Тютерс, Вигрунд, както и близо до северния входен нос на река Нарва. И на литовската граница - в зоната на Куршската коса, районите на нос Таран, носът южно от нос Таран и Балтийската коса.

След това Руската федерация възнамерява да промени местоположението на морската границ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
16
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 месец
ако не искаха финландия да са в нато, хич нямаше да им обърне внимание путин, но сега е друго! каквото са дробили, това ще сърбат!
15
11
 
14
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
До Анонимен "Бленувам някоя фея да ти донесе мозък, но уви..." Недей, бе, копеечка! По-добре помоли някоя фея да прочисти твоят акъл от руската пропаганда. Въпреки, че има по-лесен начин - изключваш Russian TV и готово. Нов, нормален индивид ще си.
14
9
 
10
 
! Отговори
Там преди 1 месец
Краля на Бахрейн е на посещение в Москва.
13
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В първата зимна война на Русия във Финландия откъсва територии от Карелия/Финландия/- вземете МАПС и разгледайте Карелия в Русия- разруха на хубавите сгради строени преди 1940г- а сега разгледайте Карелия във Финландия- огромна разлика- изводите са за вас.
12
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Kyiv Independent" е всичко друго не не и независим. Украинците превръщат всичко, до което се докоснат в пар.цал - знамето си, герба си, историята си, независимостта си. Такава брутална пропаганда като тяхната и нацистите са нямали. То не бяха карикатури, псувни, очерняне и най вече брутални лъжи. Такова промиване на мозъци може да се сравни само с немците през ВСВ, и те се смятаха за висша раса. Арестович се беше изцепил, че на запад приемат укринците като ангели слезли от небето.
11
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия вече дори не прикрива фашизма си.
10
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Финландия е загубила територия защото е победена страна като съюзник на хитлеристка Германия, от Финландия немците нападат Ленинград
9
5
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 1 месец
Както се премести до Киев ли?
8
15
 
18
 
! Отговори
Ехаа преди 1 месец
Англичаните потвърдиха за удар на Русия по секретна база на нато в Украйна...
7
20
 
22
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
То накрая ще излезе, че целия свят е руски и им дължим поклони, че са ни оставили да живеем. Все пак русийка е в правото си да избие всички хора, нали?
6
26
 
16
 
! Отговори
така и трябва преди 1 месец
тя Финландия половината е руска, много добре знаете за какво им отстъпиха тези територии, сега обратно към РФ. После и Аляска.
5
23
 
28
 
! Отговори
варненец преди 1 месец
Тази напаст няма наяждане. Няма други крадци като тия варвари.
4
18
 
19
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Какво е това написано на коляно обяснение "не отговаряли границите на днешната ситуация"? Няма ли Вожда да извади някоя географска карта от преди 1500 години и да обяснява къде било Финландия и къде Росия та да му се посмеем.
3
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руските фашисти искат да забладеят света. Това се знае.
2
19
 
28
 
! Отговори
Така преди 1 месец
...се почва! Докато тоя Мутант е в Кремъл, съседите са обречени на вечна война!
1
20
 
30
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Най-мирната нация... докато им даваш доброволно. Ако не им даваш територията си идват да те асвабаждават щото явно си нацист щом си държиш на своето.