Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна

Въпреки това е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника
640
Русия е загубила повече от 350 000 войници в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната, предаде БНР.

Русия е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната сводка на министерството на отбраната на Обединеното кралство.
В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила около 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на най-малко 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 войници.

За период от две години руските загуби съвпадат и в много случаи надхвърлят тези цифри, се казва в съобщението на министерството.

Въпреки това мобилизирането, набирането на допълнителни сили, производството на боеприпаси и техника и обновяването на запасите е позволило тези загуби да бъдат компенсирани, се добавя в сводката. Това означава, продължават британските военни, че сега има повече руски сили в Украйна, отколкото в началото на войната, и те са в състояние да поддържат постоянни атаки на фронтовата линия и да „прилагат стратегията на изтощението“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още по темата: украйнарусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
5
 
4
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 6 месеца
Не виждам да е подчертано в "процентно съотношение"но щом си рекъл...Виж за СВОЯТА РУСИЯ си акцентирал безспорно:)Е па нема лошо.:)
389
4
 
2
 
! Отговори
юлиян преди 6 месеца
Неслучайно подчертах:В процентно съотношение.
388
9
 
7
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 6 месеца
До Юлиян.Тя русия никога не се оплаква че там оплачеш ли се и или Сибир или те самоубиват.А за доброзорците-знаем и за тях как и от къде ги мъкнат.Днес си непалец-от утре руснак и на фронте.
387
7
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 6 месеца
Извинявай,Таранкоолу,но Русия още не се е оплакала от недостиг на войници.А и ако сравним броя на доброволците,постъпващи по своя воля в армията,даже в процентно съотношение,ще стане ясно,че руснаците приемат много повече ''присърце'' каузата на СВОЯТА РУСИЯ!
386
5
 
5
 
! Отговори
Ти рамбо преди 6 месеца
Не гледай.Гледай си Москфилм
385
5
 
6
 
! Отговори
НН преди 6 месеца
Значи 350 х. на 31 х. Даже във филмите с "Рамбо" съм гледал по-прилични съотношения. Холивудска работа.
384
6
 
6
 
! Отговори
Чао чао преди 6 месеца
На вс руски салати.Пардон-салдати.
383
4
 
8
 
! Отговори
Скука се преди 6 месеца
Руската 3 дневна илюзия
382
8
 
6
 
! Отговори
Смешницииии преди 6 месеца
Натовският балон се сссссспука. Лъжите и небивалиците вече са гротескни. Вдигайте белите знамена и си бършете задните части с тези на дъгата, ***, че сте се омазали до уши. Братушките и техните приятели ви направиха за смях. Смешно НАТО, смешни САЩ. Чао, чао, чао
381
6
 
5
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 6 месеца
Прав си.Украина имаше около 40 млн мирно население от което рус изби голяма част-спор няма.Голяма част имигрира понеже никой не желае да му падат бомби на главата докато спи.Над 1000 000 са подлежащите на мобилизация напуснали плащаики си държавата и за тях става въпрос.Тях сега искат обратно.Рус не е дала още мирни жертви но и това предстои.За останалото че има такива дето са м/у русия и нато също съм съгласен но на война като на война.Укр напуснаха укр а рус не могат ги намери из степите
380
9
 
7
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 6 месеца
Значи Уссрайна е на прага на победата.-Марш обратно ,укропи!Марш от земята ни!
379
4
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 6 месеца
Таранкоолу,сметни:Колко население имаше Украйна преди конфликта?Близо 40 000 000/милиона/.Чак до такава степен да ги обърка бягството на 1 000 000?Не е само там и главно в това проблема на Украйна.Негодуванието,разделението в обществото е главната причина за недостига на войници.Те може всички да не са''москали'' на 100% по убеждения,но в НИКАКЪВ случай не се чувстват''евроатлантици''и''натовци'' и нямат НИКАКВО желание да воюват на страната на САЩ и НАТО срещу СВОИТЕ.Почти като нас.
378
6
 
16
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 6 месеца
Според тия, руска армия хептен не е останала, а укровойниците направо възкръсват, след като преди година и нещо бяха 100 000 убити(Ла*йн*ян*ата се изтърва в евроарламента), а сега са само 31 000.
377
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия 350000 души, Украйна 31000. С такива пропорции украинците ще си спечелят войната самички.
376
3
 
4
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 6 месеца
По долу в коментарите ти са едни и същи глупости от над 6 месеца вова и не само аз не ги разбирам-явно.Па и не смятам да шия като цяло,нито да дерзая.Дерзай си ти:))
375
1
 
6
 
! Отговори
юлиян до 392 преди 6 месеца
По принцип сте прав.Но,има едно''но''.Трябва да се има пред вид последните тенденции в тактиката на водене на атака.И тези промени се правят''на ходу'',сега.Вече акцента при атака се прави най-вече,почти 95% върху артилерийската''подготовка''.Тя е била''подготовка''в предишните войни.Сега е най-важният и решаващ елемент от всяка една атака.Докато артилерията,не''разплави''позициите на врага,пехотата не тръгва в атака.В противен случай загубите стават като тези на украинците при''контранаступа''.
374
3
 
5
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 6 месеца
Нещо не теразберам-рус започна 3 дневната разходка с над 300 000.Отделно още затворници над 150 000 и отделно наемници от кол и въже а и моб,илизацията тече безпирно от как първите 300 000 свършиха до ден днешен.Какво те чуди незнам в мобил на украинците-естествено че и те мобилизират предвид това че имаха 200 000 а сега са останали към 60 000 без затворниците.над 1 000 000 подлежащи на моб са напуснали укр.могли -напуснали.Тези в рус нямаха тази възможност щото им затвориха границата на 2месец
373
1
 
1
 
! Отговори
юлиян до 390 преди 6 месеца
Ами мисли,''вдявай''!Ако се познаеш някъде по-долу в коментарите ми,значи има някаква надежда за теб,не всичко е изгубено.Дерзай!
372
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За да е настъплението успешно, настъпващите трябва да са в съотношение като техника и хора 2,5 до 3 пъти повече от отбраняващите се. Човешки загуби, загуби в техника са пропорционални, Поне така твърди теорията в случай, че нива на технологии, мотивация и боен опит са сравними. Останалото са некомпетентни, политически обагрени импровизации. За жертвите и от двете страни-Жалко!
371
0
 
4
 
! Отговори
юлиян до 388 преди 6 месеца
Таранкоолу,те ако загубите на Украйна бяха''само'' 170 000,нямаше да стават тези противни,отвратителни ''екшъни'' и истински ''лов на доброволци'' по улиците на всички украински градове и села.Нямаше да има масови бягства и смъртни случаи на границите на Украйна с европейските държави.нямаше да има нужда украинските управляващи да отправят апел към Запада за ПРИНУДИТЕЛНО ВРЪЩАНЕ НА ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ,МИГРАНТИ ОТ МЪЖКИ ПОЛ или по-точно НА ВСИЧКИ ИЗБРАЛИ ЖИВОТА ПРЕД СИГУРНА СМЪРТ НА ФРОНТА.