Путин: 95% от стратегическите ядрени сили на Русия са модернизирани

Похвали войниците, биещи в Украйна, наричайки ги герои
23 фев 2024 17:30, Елка Василева
293
Путин: 95% от стратегическите ядрени сили на Русия са модернизирани
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че 95% от стратегическите ядрени сили на страната са модернизирани и съобщи, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Путин направи коментара като част от официално изявление, съвпадащо с чествания ежегодно в Русия Ден на защитниците на отечеството, посветен на армията, ден след като летя с модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М.

Руският лидер похвали войниците, биещи в Украйна, наричайки ги герои, борещи се за "истината и справедливостта".

Същевременно той посвети голяма част от речта си на постиженията на военно-промишления комплекс на Русия. В посланието си той заяви, че руската ядрена триада – стратегическите способности по въздух, море и въздух – са актуални, постоянно модернизирани и в добро състояние.

"Включвайки реалния си боен опит, ние ще продължим да засилваме въоръжените си сили по всякакъв начин, включително с настоящите усилия за преоборудване и модернизиране“, заяви Путин. Той добави, че „днес делът на съвременните оръжия и оборудване в стратегическите ядрени сили е достигнал 95 на сто, докато морският компонент на ядрената триада е вече почти 100%“. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само да не са модернизирани както са модернизирани танковете и самолетите
232
0
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 4 месеца
Неизвестно защо, за 4 ( четвърти ) път ме трият. Да не би да има някакви правила, които не спазвам ?Та, да питам пак.Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
231
1
 
16
 
! Отговори
Дете Индиго преди 4 месеца
Путин няма как да знае че сме под постоянното наблюдение на ангелите и в момента в който ядрените ракети излетят те ще бъдат прехванати и унищожени от модерната техника на ангелите например една летяща чиния за една секунда обикаля десет пъти земята , всичките ядрени ракети на земята се следят постоянно в реално време , ядрена война няма да бъде допусната
230
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя па един път не съм го чул да говори за туршия и ракия;-) Само война и атомно оръжие. Кажи веднъж, че няма яйца по магазини, че рускините могат да ходят на море само в Турция и ги забременяват мургавелковци
229
1
 
16
 
! Отговори
ЗАВРИсиГИвГЪЗА преди 4 месеца
ГОСПОД ВЗРИВЯВА БАЛИСТИЧНИТЕ РАКЕТИ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО ИМ ! ГОСПОД ВЗРИВИ САТАНА КОГАТО КРЕМЪЛ СЕ ОПИТА ДА Я ИЗПРАТИ В КИЕВ ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ! ГОСПОД ВЗРИВИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ АМЕРИКАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АМЕРИКАНСКА ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ПАЗЕНИ В ТАЙНА, ЗА ДА ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО УНИЩОЖЕНИЕ ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! А ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА СИ ГИ ЗАВРАТвЗАДНИЦИТЕ !
228
1
 
13
 
! Отговори
тоя умря в 2022 преди 4 месеца
СИЛИКОН СУРАТИ СЕ РАЗПЪРДАТ ПРЕД КАМЕРИТЕ И ДРЪНКАТ СМЕХОРИИ
227
13
 
1
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 4 месеца
САЩ виждате ли какво ви чака? Най-модерните, без аналог в света ядрени оръжия! О забравих и няколко модерни вируса и генно модифицирани войника-андроиди които също могат да пуснати в действие!!1 За тва,че сядайте си на краварските *** и кротувайте!!!
226
1
 
16
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ преди 4 месеца
РАКЕТИТЕ ТИ ГЪРМЯТ ОЩЕ В СИЛОЗИТЕ,БЕ....ХЕМ, ТВОИТЕ ДОВЕРЕНИ ХОРА ГО КАЗВАТ...ХАХАХАААА....И КОМЕНТИРАТ!!!
225
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Модернизирана на путинака му е само банковата сметка. Нема по-некадърно племе от тия
224
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пускайте ги тези ракети ,че иначе света няма да се оправи! Без ФАЩ и Англосаксонската *** , света ще е по - справедлив и добър.
223
1
 
15
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 4 месеца
Искахме да направим нещо хубаво,а то стана както винаги!!! Руска поговорка.
222
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На горната снимка Путин пуска тихапишня угащите, а този зад него се старае да не се намръщи от смръднята
221
3
 
15
 
! Отговори
Постижение преди 4 месеца
Вече цели 2 % от руските пътища са асфалтирани!
220
4
 
23
 
! Отговори
Ники преди 4 месеца
Убиец!
219
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
дано си му изпилил мушката путин нали знаеш каде ще ти го поставим
218
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и ядреното му то като армията му пълен та,,,,,,,шак
217
5
 
23
 
! Отговори
vse edno.... преди 4 месеца
Чудесна новина! Друго не сме очаквали от Велика Русия! Слава! .....А нещо за външните ***, кладенците по селата и валенките?? Нещо за стотиците хиляди загинали, ранени, провалени смейства, разбити съдби? Или хората кучета ги яли.....Смрад се носи от изток, смрад , мраз и смърт!
216
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Страх ли ви е?
215
7
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
ВицШвейк и Путин станали приятели. Завел го Путин в кабинета си и казал: Гледай тук, тука има три копчета. Ако натисна зеленото - ще бъде унищожена Европа. Ако натисна синьото - ще бъдат унищожени САЩ. Ако натисна червеното - ще бъде унищожен целия свят. Швейк отговорил: Подобно нещо съм виждал и когато живеех на улица "Кралева" в Праха. Хазайката държеше 3 ключа от трите тоалетни на трите етажа. Въпреки това обаче веднъж обърка ключовете, и докато уточняваше кой ключ откъде е, се пocpа.
214
13
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
Западните експерти оценяват, че Русия в момента притежава повече от 64 000 мегатона ядрени заряди. Това е наистина огромно количество, взривяването му освен всичко друго ще предизвика и ядрена зима. От праха и дима няма да се вижда Слънцето и температурата на цялата Земя ще спадне. Няма да има реколти и малкото оцелели ще гладуват.