Путин: 95% от стратегическите ядрени сили на Русия са модернизирани

Похвали войниците, биещи в Украйна, наричайки ги герои
23 фев 2024 17:30, Елка Василева
293
Путин: 95% от стратегическите ядрени сили на Русия са модернизирани
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че 95% от стратегическите ядрени сили на страната са модернизирани и съобщи, че въздушно-космическите ѝ сили са приели наскоро на въоръжение четири нови свръхзвукови бомбардировача, способни да доставят ядрено оръжие, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Путин направи коментара като част от официално изявление, съвпадащо с чествания ежегодно в Русия Ден на защитниците на отечеството, посветен на армията, ден след като летя с модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М.

Руският лидер похвали войниците, биещи в Украйна, наричайки ги герои, борещи се за "истината и справедливостта".

Същевременно той посвети голяма част от речта си на постиженията на военно-промишления комплекс на Русия. В посланието си той заяви, че руската ядрена триада – стратегическите способности по въздух, море и въздух – са актуални, постоянно модернизирани и в добро състояние.

"Включвайки реалния си боен опит, ние ще продължим да засилваме въоръжените си сили по всякакъв начин, включително с настоящите усилия за преоборудване и модернизиране“, заяви Путин. Той добави, че „днес делът на съвременните оръжия и оборудване в стратегическите ядрени сили е достигнал 95 на сто, докато морският компонент на ядрената триада е вече почти 100%“. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Много интересни коментари. Руските тролеи вече говорят за Русия като "Ние", а за България и българите като "Вие". Така поне става ясно що за потриоти са.
192
17
 
2
 
! Отговори
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ преди 6 месеца
ФАНДЪК-ОТМЪК, ВАСКО КЛАРНЕТА, РОМОВЕТЕ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ и ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ДЕТО БУТНАХА ПСА И ТАКА ОСЪДИХА ЦЯЛА СОФИЯ НА ЯДРЕНА ГИБЕЛ ПРИ ВОЙНА
191
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ИДЖИАЛНУ
190
19
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ ВЕЧЕ ИМА преди 6 месеца
ГОТОВА ЯДРЕНА РАКЕТА ЗА СОФИЙСКИТЕ ЧЕРНИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ > само секунда
189
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нека хубаво слуша и чете " НАТО"!!!И най вече Деменцията Дедо Байдън!-:) Дано пак не си е " изгубил ядреното куфарче"!-:)) Леле леле!-:)))
188
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ти да видиш.. Ще ти кажа, че Русия отдавна е готова, и може да ви смаже за часове, ще ви превърне на пепел преди да мигнете.
187
26
 
13
 
! Отговори
Русия е богата преди 6 месеца
Русия има всичко, и енергии, и суровини, и всякакви метали и минерали, и плодородни земи, и води, и гори, и необятни територии. А ЕС са бедни като мишки, нямат нищо, пренаселени, изгониха ги от Африка, изгониха ги от всякъде, изцяло зависими от Русия, дори не могат да се изхранят сами.
186
1
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
До Малко за политика 179 И без ядрени оръжия САЩ и Русия могат взаимно да се унищожат.
185
5
 
29
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 6 месеца
А сега някой да каже че Русия не се готви за ядрена война. Те живеят да воюват.
184
23
 
10
 
! Отговори
запознат преди 6 месеца
Знаете ли защо са изработени ядрените оръжия? За да се използват някога! Кога? Когато му дойде времето! Не бойте се! Путин няма да използва ядрено оръжие! Ще го стори следващия президент на Русия! Бедна ви е фантазията каква злоба и ненавист трупат руснаците към вас! Тя е в пъти повече от злобата и ненависта с която се сблъсаха руснаците след 22.2.2022 в западна Европа! Така, че е въпрос на време да полетят ракетите снабдени с ядрени бойни глави и вие нищо няма да можете да сторите срещу това!
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В космоса няма въздух, бе... Какви са тия ВКС?!
182
17
 
9
 
! Отговори
Путин го каза преди 6 месеца
"Зачем нам мир у катори нет Россия?" Да преведа: Защо трябва да продължава да съществува свят в който няма да има Русия? Демек: Няма Русия - няма свят, няма човечество, край на живота на земята!
181
7
 
5
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 6 месеца
Като стане 100 %, започва шоуто!
180
19
 
6
 
! Отговори
запознат преди 6 месеца
Казват, че при ядрена война се очаква да оцелеят само 30 % от наличното към момента население! Според мен ще е не по вече от 3 %, но това ще са съвсем други хора и ще дадът началото на формирането на съвсем друга цивилизация която ще има имунитет срещу радиацията. Тези хора ще могат спокойно да летят в космоса и наистина да отидат на Луната, а не като американците наужким!
179
7
 
32
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 6 месеца
С какво са модернизирани бе вовка?С чипове от перални ли?
178
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 165. Кой ти докладва какви са западните ядрени сили ?
177
10
 
4
 
! Отговори
До знаем преди 6 месеца
Аналогията ти изтича във тоалетната чиния.......шшшшшшшшш
176
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Антируската шайка наркозависими ще са на линия след малко сега чертаят планове за превземане на лгбт+ централата чрез гей преврат
175
9
 
27
 
! Отговори
Знаем преди 6 месеца
Путин никога не лъже и модернизацията им е навярно е като тази на танк армада или на вече отново фалиралият Москвич. Но дори и това да е вярно....не е ли по важно за хората в Русия да имат по добър живот, а не по мощни ракети... макар,че за облъчените от пропаганда мужици ......най важното е.....другите народи да са зле , за да не се разбира какъв скотски живот живеят руснаците.
174
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На този само лъжи му шепнат на ушенце и той им вярва, както Мис Силикон вярва на лъжите на Ергенът.