Русия се скара на германския посланик за негово изказване

Той оправял призиви за мир по време на коледен концерт в катедрала
10 дек 2023 18:52, Красимир Ангелов
196
Русия се скара на германския посланик за негово изказване
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи разкритикува посланика на Германия в Москва граф Александър Ламбсдорф за това, че говори за жертви на военните конфликти и отправя призиви за мир по време на коледен концерт, предаде ДПА.

Граф Ламбсдорф говори в събота пред няколкостотин души в католическата катедрала "Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва. Посланикът заяви, че "войната не е неизбежна" и отдаде почит на убитите в Украйна и в Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха упрек от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето правителство за редовните доставки на оръжие на територията на украинския конфликт", написа снощи  Захарова в "Телеграм".

"Той би трябвало да се моли в катедралата „Непорочното зачатие“, а не да извършва богохулство", написа още говорителката.

Граф Ламбсдорф каза, че празничният период е повод да си спомним за жертвите на войни, включително в Близкия изток и в Украйна, независимо от тяхната националност и вероизповедание.

"Знаем, че войната не е неизбежна. Хората, народите и държавите могат да постигнат разрешение на трудни въпроси по мирен път, ако има воля за това“, каза посланикът на Германия в Москва. „Ние можем и трябва да намерим мирно решение заедно, независимо от всички различия в интересите и убежденията", заключи Граф Ламбсдорф, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази ку4ка пак е пияна и говори алабалистики.
83
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 101Този "KРЕTЕН" не знае ли, че ако не беше Русия, днес България щеше да е само един турски вилает))))България 5 века е била под турска власт, и българщината не се е загубила, нещо което не би се случило, ако бяхме 5 века в Руската Империя. Сега българин говерещ български език едва ли щеше да има.
82
5
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До Анонимен 100/ ПРЕДИМНО УКРАИНЦИ СА ОСВОБОДИЛИ БЪЛГАРИЯ НАЧЕЛО С РУСКИЯ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ХРИСТИЯНИН! СЛЕД КОЕТО ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО ТАМ Е ИЗБИТО ОТ КОМУНИСТИТЕ !!! ВСЕКИ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ПУТИН Е ПРЕДАТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ , ЗАЩОТО ПУТИН ПОДКРЕПЯ СТАЛИН ЛЕНИН И МАРКС И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ КОЙТО Е УБИЛ ОСВОБОДИТЕЛЯ НИ!
81
4
 
9
 
! Отговори
Дали преди 8 месеца
Кремълските фашисти са по добри пт хиттлерстите
80
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Соловьов по руската телевизия за Денков: Този "KРЕTЕН" не знае ли, че ако не беше Русия, днес България щеше да е само един турски вилает.
79
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ДНЕС СТАНА ЯСНО, ЧЕ ДОКАТО Е ЖИВ БАЙДЪН ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ИМА САМО ЗАГУБА СЛЕД ЗАГУБА :D ВЪПРЕКИ ТОВА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ЗА 2023-ТА ВЛИЗА В ИСТОРИЯТА КАТО ТОТАЛЕН ПРОВАЛ!
78
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арестович: "Украйна няма да издържи дори половин година. Всички искат да се самоубият. Струва ми се, че две трети от населението на Украйна мечтае за колективно самоубийсто! Инстинктът за смърт стана водещ инстинкт на политическата класа и 2/3 от населението. Това е психиатрия, колективна психиатрия. Това в колективно самоубийство в пряк ефир на цяла страна. Украйна завършва живота си със самоубийство в пряк ефир".
77
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изтегляне на НАТО в границите от 1991г. От Украйна може да остане нещо като Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, не повече! Разбира се без армия, само с лека жандармерия! Гарант за сигурността да бъде президентът на Русия! Едва тогава преговорите могат за започнат, а всичко друго е загуба на време за Русия!
76
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западът вече е похарчил повече от триста милиарда долара за финансиране на Украйна през последните няколко години. Резултатите - провал на контранастъплението, военните складове на НАТО са изпразнени, съсипани икономики на страните от Еврозъюза.
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Захарова в Неделя е в домашен отпуск, а Медведката скоро не е излизал от клиниката!
74
5
 
15
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Аз се чудя ЗАЩО ОЩЕ СЕДЯТ ТАМ РАЗНИ ДИПЛОМАТИ .ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ Е СТАНАЛО .....срамота е да има посланици за мир в ВАРВАРСКА ДЪРЖАВА !!
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все только начинается.
72
8
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 8 месеца
До Анонимен 84 явно се вижда че работиш ха хамерска помия - честито
71
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По руската телевизия показаха review и сравнение на трофеен, цял, запазен, съвсем нов Bradley. Натовската техника се оказа ялова, от ракетите и танковете до стрелковото оръжие. Украинците още в началото изхвърлиха M4 и се върнаха на калашниците. САЩ окончателно загуби оръжейния пазар, остава им само да праодават на загубеняци като българите.
70
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой го интересува от кой се е засегнала Русия, те и чините са носители на червените политики. 45 стигат. Но много нещо станаха графове, графини, крале, царе, и какви ли още не.:))
68
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На този му е дадена графсктата титла от Руския цар, на семейството му. Станал е граф благодарение на Русия. В момента е в конфликт на интереси, и би трябвало да се откаже от графската титла.
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Меркел продаде на юсей всичките стратигически предприятия и сега е просто една тухла в стената - нито суверинетет нито пролизводство и за това без гласна буква в политиката !!!!
66
8
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ПУТИНИСТИТЕ МНОГО СЕ НАДЯВАХА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ КОМУНИСТИ ДА ГИ СПАСЯТ АМА УВИ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!! БАЙДЪН ВЕЧЕ СИ ПОДСИГУРИ 2-РИЯ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ СЛЕД КАТО ФАЩ РАЗБРА КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВАТ РЕПУБЛИКАНСИКЕТ КОМУНИСТИ!!! ЩЕ ИМА ТОТАЛЕН РЕЗИЛ ЗА РЕПУБЛИКАНСИТЕ КОМУНИСТИ В ФАЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2024-ТА ГОДИНА ! СПЕЧЕЛИ ЛИ БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ НЕ САМО ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ПУТИНИСТИТЕ ОТ ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО В УКРАЙНА ВСИЧКО ОСОБЕНО КРИМ , НО И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СТИГНЕ ДО ПЪЛЕН РАЗПАД!
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германия остана без бюдждет, правителството няма пари. Шолц обяви за виновни Путин и Русия, защото "прекъснали" газта за Европа. Правителството няма нищо общо с това, те са невинни.