Русия се скара на германския посланик за негово изказване

Той оправял призиви за мир по време на коледен концерт в катедрала
10 дек 2023 18:52, Красимир Ангелов
196
Русия се скара на германския посланик за негово изказване
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи разкритикува посланика на Германия в Москва граф Александър Ламбсдорф за това, че говори за жертви на военните конфликти и отправя призиви за мир по време на коледен концерт, предаде ДПА.

Граф Ламбсдорф говори в събота пред няколкостотин души в католическата катедрала "Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва. Посланикът заяви, че "войната не е неизбежна" и отдаде почит на убитите в Украйна и в Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха упрек от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето правителство за редовните доставки на оръжие на територията на украинския конфликт", написа снощи  Захарова в "Телеграм".

"Той би трябвало да се моли в катедралата „Непорочното зачатие“, а не да извършва богохулство", написа още говорителката.

Граф Ламбсдорф каза, че празничният период е повод да си спомним за жертвите на войни, включително в Близкия изток и в Украйна, независимо от тяхната националност и вероизповедание.

"Знаем, че войната не е неизбежна. Хората, народите и държавите могат да постигнат разрешение на трудни въпроси по мирен път, ако има воля за това“, каза посланикът на Германия в Москва. „Ние можем и трябва да намерим мирно решение заедно, независимо от всички различия в интересите и убежденията", заключи Граф Ламбсдорф, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
11
 
4
 
! Отговори
Влади Ампов: преди 8 месеца
Тоя дойче граф е фейк!!!
103
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германия губи своята промишленост. Доскоро Германия беше наричана локомотивът на Европейския съюз, но сега все по-често я наричат "болния човек на Европа", пише The Economist.
102
11
 
9
 
! Отговори
а сега де! преди 8 месеца
Украйна е в "критична ситуация" и е необходимо да се подготви "за лоши новини", каза генералният секретар на НАТО Столтенберг в интервю за германския телевизионен канал Das Erste.
101
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как е контрата, как е контрата?
100
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Абсолютно съм уверен, че контранастъплението на Украйна ще успее", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг оптимистично през април. Псилютно романтишно! А Кая защо не искат да я турат на НАТО, а? Заплатата е по голема и от ООН на Гутериш!
99
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин много брутално им paзпори евроreйскитe гьзове.
98
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Друг изход не виждам" На заседанието на Генералния щаб на ВСУ Владимир Зеленски реши да помоли Русия за военна техника и боеприпаси.
97
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
96
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"През последните месеци прогнозите за разпадането на ЕС станаха нещо обичайно" Ми копейки, напуснете го ве. Кой ви спира? Ама нещо нещете при бащицата ви путинак- късата шпага
95
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Западният военно промишлен комплекс се оказа немощен. Изобщо, целият запад се оказа въздух под налягане. Путин ги разби по всички показатели - и икономически, и политически, и военно.
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имам възможност и гледам руски ТВ.канали.Там тотално ги е обхванала някаква пропагандистка вакханалия. Команди на Путин,отряди на Путин,пионери на Путин,баби на Путин? Къде по дяволите, са психиатрите на Путин???
93
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Икономиката на Русия се засили, безработицата е на ниско ниво, а строителната индустрия расте, пише Der Spiegel в статия под заглавие "Защо Путин има всички основания да бъде доволен от себе си". Авторът на статията смята, че властта на руския президент никога не е била толкова стабилна, колкото днес.
92
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хах аве копейки, ква е тая прантия на снимката? От кой колхоз са я исзкарали чебурашките? Някой знае ли с кво се занимава? Явно е нещо като дъртия кон Лавров дето никой не го бръсне вече за нищо и дето всеки третокурсник студент по международно право си го слага в малкия джоб..
91
13
 
2
 
! Отговори
Ташак преди 8 месеца
Пичове, ще воюваме ли с Русия? На полето на боя, Борел такова?
90
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ситуацията се влоши значително: функционирането на Украйна като държавно образувание, включително заплатите на служителите в публичния сектор, вече е напълно зависимо от външно финансиране.
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Свършете нещо полезно русофили вм'иpиcaни вместо по цял ден като зомбиран да пишете дежурните си глyпости и лъжи!
88
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По същество Европейският съюз навлиза вече навлезе в тежка системна криза, в която съществуването му е поставено на карта. През последните месеци прогнозите за разпадането на ЕС станаха нещо обичайно. Но трябва да си много наивен, за да вярваш, че Брюксел ще се предаде без бой, предавайки кротко колосални правомощия, възможности и ресурси, концентрирани в ръцете на безлични и неизбрани бюрократи.
87
13
 
3
 
! Отговори
10 дивизии преди 8 месеца
Родерих Кизеветер, член на Бундестага от Християндемократическия съюз (преди оглавяван от Меркел) обяви, че в ЕС вече има повече от 600 хиляди украински мъже, които избягват военната служба, въпреки че могат да бъдат от голяма полза както на фронтовата линия, така и в тила. А в Германия те са около 220 хиляди, тоест 10 дивизии. "Ние, германците, трябва да се обърнем към младите мъже, годни за военна служба. Европейският съюз също трябва да направи това", заяви депутатът в ефира на "Welt".
86
21
 
5
 
! Отговори
абсолютни дебили преди 8 месеца
Арахами: "Руснаците бяха готови да сложат край на конфликта, ако вземем неутралитет като Финландия и поемем ангажимент, че няма да се присъединим към НАТО. Когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде в Киев и каза: "Няма да подписваме нищо с тях, нека просто да се бием". Някакъв чужденец им казал да се бият. И като се бихте - какво стана бе?
85
10
 
3
 
! Отговори
я па тоя! преди 8 месеца
Па нали щехме да побеждаме Русия на бойното поле! Нали Борел се цепеше за победа на бойното поле? Какво става с контранастъплението - победихме ли вече Русия на бойното поле!