Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!

Той благодари на руските бизнесмени, че са успели да заобиколят санкциите
28 ное 2023 21:32, Нели Христова
274
Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Очаква се кампанията за президентските избори да започне идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на бившия шпионин от КГБ най-малко още шест години начело на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 202 "При демокрацията повече от 2 мандата не може никой да бъде президент" - я кажи как е във Франция, про'с'так неграмотен? Или викаш Франция не е демокрация, а про'с'таците може да си пишете лъжите и да се смятате за "знаещи"?!
172
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 204 "Мисли си, че каквото той и неговите служби направиха с изборите в САЩ, сега западните държави ще опитат да направят с изборите в Русия" - я кажи какво направиха със САЩ, че освен фалшиви партенки друго не съм чул. Пък и за "бездействащите" западни служби си пак толкоз обективен. Но е нормално един промит про'с'так да си пише про'с'тотиите.
171
6
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 206 Не знам за коя страна говориш, но на последните избори в Русия имаше 8 кандидата. Колко бяха в САЩ например? Аз намирам 4 кандидатски двойки. Но за неграмотни про'с'таци като ТЕБ е нормално да си пишат глупостите.
170
9
 
8
 
! Отговори
Никой преди 9 месеца
На избори с един кандидат за президент. Смях в залата. Да не се месил запада, че то всичко е предрешено!
169
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сатаната
168
11
 
5
 
! Отговори
Пич преди 9 месеца
Човекът мисли от собствената си опит. Мисли си, че каквото той и неговите служби направиха с изборите в САЩ, сега западните държави ще опитат да направят с изборите в Русия. Всъщност проблемът е, че западните служби не правят нищо, а само стоят като зайци на гюме. Трябваше много по-активно и навреме да апочнат ответни действия и дестаилизация на руското общество. За съжаление те си помислиха, че може да живеем в мир след разпада на СССР.
167
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хе хе, Западът пак ще почне да рИве за Навални май. Напоследък го беше забравил :) :) :)
166
20
 
17
 
! Отговори
Магелан преди 9 месеца
Шок и ужас.За какви избори говори говори този психопат Путинохитлер и за каква намеса ,като ватмана и болшевика Путин няма опоненти.При демокрацията повече от 2 мандата не може никой да бъде президент.А в болшевишки Кремъл имаме КГБ династия с император Путин.Който е на власт от смърта на Елцин .С прекъсване .От 1996гд.
165
16
 
13
 
! Отговори
Слава преди 9 месеца
Слава на ЖужаКъсий- стожер на световния тероризъм. Търсен от Международния криминален съд за отвличането на хиляди деца. Този който се занимава с отвличане на деца със сигурност е педофил
164
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бългърина нещо греши- НАто е пред разпад, русофилията в бг и света расте, икономиката на европа се срива руската расте и българия ще се обърне с лице към Русия, но ще мине време да се осъзнае
163
16
 
15
 
! Отговори
Кремълската преди 9 месеца
фашистка хунта прави обикновените руснаци по-бедни и нещастни. Единственото им забавление остава да ходят на плаж в Северна Корея и да стрелят по съседите си.
162
18
 
13
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
много е цинично, но нормалия свят ще се възползва от лудостта на путин, защото заради войната, която води: светът се приближи към зелената сделка, НАТО се възроди, в България има процес на намаляне на руското влияние, света се отрезви за това какво е путин и може ли изобщо да се прави бизнес с руснаците. И не на последно място---разбра,че руския народ е на нивото на арабските терористи. Жалко за Украйна и за жертвите ,които дава за да спре този психично болен човек.
161
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Казваш....Промита нация...и спираш...
160
22
 
18
 
! Отговори
п.п. преди 9 месеца
СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН! - стожер на славянството!
159
13
 
0
 
! Отговори
Ахмет Дуган ЕррДухан преди 9 месеца
ВЕЛИК ТУРАН = ВЕЛИКА ТАРТАРИЯ 2..ВЕЛИКИТЕ ТАРТАРИ ДО края на 17 ВЕК СА УПРАВЛЯВАЛИ реките ВОЛГА, КАМА, + ЦЯЛ СИБИР--от УРАЛ до КАМЧАТКА и ЧУКОТКА.+ АЛЯСКА, цяла КАНАДА и островите и , и ВСИЧКИТЕ ИДИАНСКИ ПЛЕМЕНА в САЩ И МЕКСИКО, ЧАААК ДО ПАТАГОНИЯ = ИНДИАНЦИТЕ В СЕВЕРНА И ЮЖНА АМЕРИКА СА ТЮРКИ/ТАТАРИ СЪЩО .
158
9
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Хахахааа, патриарх Кирю - КГБ-то се помолил на Сатанаил, другото КГБ - Психото да продължи да управлява крепостните в Мордор :))))))))))))))))))))
157
11
 
11
 
! Отговори
Демон от Отвъдното преди 9 месеца
Путин е мъртъв още от 22-ри Октомври, а Русия се управлява от чекиста Патрушев и съратниците му. За бъдещ президент гласят сина на Патрушев. Тялото на Путин е замразено и стои във Валдайската му резиденция между замразените прасенца и брюкселското зеле. В Русия предстоят мрачни времена, защото силовиците искат да държат народа в страх и невежество.
156
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То все едно не са манипулирани тези избори, че някой ще уска да им се меси. Очаквам победа на джуджето с 110%
155
11
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Защо въобще се обръща към тях? Който се меси отвън - колония в Сибир!
154
6
 
17
 
! Отговори
Св преди 9 месеца
До до Св 184Искаш да кажеш целият свет е с Русия. Тоя свят, на който Путин праща безплатна крадена пшеница, че ще измрат от глад. И тоя свят, който нахлува с мигрантите си в гадната, лоша Европа ли - дообре.