Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!

Той благодари на руските бизнесмени, че са успели да заобиколят санкциите
28 ное 2023 21:32, Нели Христова
274
Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Очаква се кампанията за президентските избори да започне идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на бившия шпионин от КГБ най-малко още шест години начело на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
8
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 9 месеца
какви избори, в рашка не е имало избори никога.
132
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До КъсокракиЙ Мудак Руският ти е по-зле и от на "украинец" в Одеса :)
131
2
 
1
 
! Отговори
ПСИХОМАГИЯ Фючър преди 9 месеца
Девизът на град РОМА гласи:......"Само Рим е достоен за ПАРИЖ и само Париж е достоен за ПАРИЖ".......................Братята Близнаци Турция и Италия ПИЧЕЛЯТ общ мундиал по футбол в бъдещето................Само дето ЕЛИТИТЕ знаят че на Рим е забранено да има друг БРАТ освен ПАРИЖ................Значи непобедимите ЗЛАТНИ ТОПКИ на турският терорист МЕХМЕД АЛИ АГДЖА клатещ по всичките и дупки италианката си............Ашколсун Джани Инфантино
130
8
 
8
 
! Отговори
КъсокракиЙ Мудак преди 9 месеца
Не се месете ве, аз вече съм избран и преизбран! Аз съм и бога на светвната расийска църква!Панимали!
129
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Наблюдател Ше бъдеш много изненадан, когато Украйна Капитулира Безусловно. В тубата е пълно с бивши американски журналисти със свои предавания. Не е само Тъкър Карсон. А те живеят в щатите и информацията им е от първа ръка. Знаниетo на английски, обаче, is a must. Ще се справиш ли? Предполагам не можеш да мовиш по украински и гледаш Freedom tv на руски :)
128
9
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Изглежда че мутрофанава вече няма денги за русофилските ***. Има тук един заблуден който се къса да поства жалки извадки от блатняшката пропаганда и се надява че са истини.
127
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен "Председателят на Камарата на представителите на САЩ и знаков тръмпист Майк Джонсън увери, че помощта за Украйна е "приоритет"" Няма да е за пръв път да излъжат. Украйна Не е приоритет. Предизборната кампания Е приоритет. Всичко догодина ще се върти около нея. Освен това на 200 млрд изхарчени до момента, няколко десетки млрд са капка в морето.
126
8
 
2
 
! Отговори
МАРКСИЗЪМ преди 9 месеца
Петролните Арабски Шейхове работят всячески срещу Арабите като в замяна искат взаимственост примерно Папа Франциск да убие Диего Армандо Марадона.................Лейди Даяна подвизавала се като Френска националистка с писмо сходно от книгата Тримата мускетари е УБИТА ОТ ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ВТОРИ,,,,,,,,,,,,,........ Збигнев Бжежински е убиеца на Айзък Азимов..............ПО ДОБРЕ ПОЛША ДА БЕ ПОДАРИЛА ЕДИН ТРИЛЬОН ДОЛАРА НА ИЗРАЕЛ ЗА ИЗБИТИТЕ ОТ ПОЛЯЦИТЕ ЮДЕОЕВРЕИ............RED Цирк ПОЛША
125
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Председателят на Камарата на представителите на САЩ и знаков тръмпист Майк Джонсън увери, че помощта за Украйна е "приоритет" и че Владимир Путин не трябва да бъде оставян да "марширува из Европа". До Коледа ще бъде гласуван нов пакет помощ за Украйна на стойност няколко десетки, милиарда долара...
124
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до тъпака 147 "Русия няма никакви възможности да направи нещо повече от постигнато до момента... Затова проси оръжия и боеприпаси от Африка и Северна Корея..." Искаш да кажеш, че ЗСУ е заседнало, оръжията и амунициите свършиха, а Зеленски не успява да изпроси още заради конкуренцията с Израел. Объркал си трактовката.
123
4
 
12
 
! Отговори
до тъпака 147 преди 9 месеца
Нищо от това което си написал няма връзка с логиката и здравия разум... Русия няма никакви възможности да направи нещо повече от постигнато до момента... Затова проси оръжия и боеприпаси от Африка и Северна Корея...
122
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен ""Майдан-3" е най-скъпата руска информационна кампания срещу Украйна" Официалните лица в Киев твърдят друго. Зеленски е истински изплашен. Загуби ли изборите, или го сменят доброзорно, ще го превърнат в изкупителна жертва за провала на Киев, и може да не оцелее, да си харчи награбеното на Запад.
121
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Майдан-3" е най-скъпата руска информационна кампания срещу Украйна от 2014 г. насам. До момента тя струва на Москва 1,5 милиарда долара за дискредитация, разпалване на вражда, изостряне на противоречията в нападнатата страна и всяване на паника и страх сред украинското общество. От тази сума 250 милиона долара са отишли за информационни операции в социалната мрежа Telegram. Всички лъжи за раздор между Зеленски и Залужни са продуцирани от кремълските зло3...
120
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен "Русия ще има друг президент, който ще спре войната и ще се договори с Украйна и Запада." Възможно е новият президент да е по-голям Ястреб от Путин. В Русия го обвиняват, че е много мек с украинците, не в обратното. Шансът някой друг да подпише Капитулация на Русия е Нищожен. Зюганов, водачът на Комунистите е бил повече от веднъж успешен конкурент на Путин. А Той ще срине Киев из основи. Тухла върху тухла няма да остави.
119
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Джуджето диктатор е мъртво и двойника му скоро ще обяви, че няма да участва в изборите през 2024 година... Затова са всички тези бъртвежи за "намесата" на Запада... Русия ще има друг президент, който ще спре войната и ще се договори с Украйна и Запада.
118
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подкрепата на щатите приключи. Само пропагандата твърди обратното. В новата финансова година няма заделени пари за Украйна. Байдън е тотално неуправляем и шансовите му за преизбиране са нищожни, при честни избори, разбира се. Камала Харис е неадекватна колкото него. Надпреварата ще е много ожесточена. Ще хвърчат компромати, а Тръмп няма да прости разкарването му по съдилищата. Идват по-добри времена за всички ни.
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 134И какво - НАТО ще започне ядрена война с Рисия. 300 милиона американци и половин милиард европейци да умрат заради мизерната държавичка Финландия. Първо:Забрави да споменеш и 146 млн. руснаци. Второ ако Финландия е мизерна, то Русия е 10 пъти по мизерна от Финландия. Това самите руснаци го казват.
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дмитрий Евстафьев: "Нашият проблем с европейския запад е, че форматът на този конфликт - подчертавам политически, а не военно - той е много комфортен за европейския запад, седи бюргера, гледа телевизия, и да, идва при него някой виртуално и всеки месец взима 200 евро от джоба - това е за Украйна, давай тук. Нашата задача е това да стане 500 евро, после 1000, а после в тази Украйна и неговите деца да бъдат довлечени да воюват".
115
3
 
1
 
! Отговори
Началото Лечева преди 9 месеца
АНГЛИЙСКИ ВЕЛИК ЖУРНАЛИСТ навремето разкри многобройни уговорени мачове на руския отбор на Путин в самата Англия наричащ се "ЛИВЪРПУЛ" с отбора на руското еврейче "ЧЕЛСИ"!Един друг ужбългарски Веуик журналист по времето на Сталин разкрил сам самичък несъществуващ уговорен мач на Левски със сателита на ЦСКА:Академик София и изпадналите от Висшия футбол ЦСКА София по измишльотините на един Веуик Сашо Диковски журналист са върнати в А група а самият Академик София БКП/БСП ги правят на Манол Велев
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я, некой крепостен русофилиsтик получаващ оргазъм като чуе, че Русия може да окупира Финландия, да обясни, защо в бедната на природни ресурси Финландия заплатите са 7-8пъти по високи от богата на ресурси Русия и защо мечтата на всеки втори руснак е да живеее във Финландия?