Учени разработиха пробиотик за преодоляване на последиците от антибиотиците и вредните храни

Спонсорирано съдържание | 20 фев 2024 09:00, Александър Попов
11
Учени разработиха пробиотик за преодоляване на последиците от антибиотиците и вредните храни

Прием на антибиотици, хроничен стрес, заседнал начин на живот, консумация на вредни храни, всички тези нездравословни навици водят до нарушения в чревната микрофлора. Те се появяват в резултат на дисбаланс в състава на чревните бактерии, наричан още чревна дисбактериоза.

Какво представлява дисбактериозата?

Състоянието се характеризира с унищожаването на всички полезни бактерии в чревния тракт, което води след себе си редица стомашни неразположения като подуване, усещане за тежест, болка, газове, запек, диария, лош дъх, замаяност, липса на апетит, загуба на тегло.

Дисбактериозата може да се прояви не само в стомашно-чревни неразположения, но и да се отрази негативно върху целия организъм. Тя може да бъде причина за редица алергии, имунодефицит, нарушено усвояване на минерали от организма, в резултат на което може да се стигне до проблеми с костите, ставите, но и редица заболявания на вътрешните органи.

Най-добрият и сигурен начин да върнем баланса на чревната микрофлора е приемът на правилно подбран синбиотик с различни щамове и съдържание на пребиотици.

Защо да избереш Флора 10?

Обстойни научни проучвания доказват предимствата на мултищамовите пробиотични продукти преди монощамовите.

Резултатите след анализ на 59 двойно-слепи, плацебо контролирани проучвания, сравняващи ефективността на монощамовите спрямо мултищамовите пробиотици показват, че мултищамовите пробиотици превъзхождат с над 20% ефективността на монощамовите при диария, свързана с прием на антибиотици и при остра диария.

С над 25% те са по-ефективни при Синдром на раздразненото черво и с 60% при чревно-възпалителни болести.

Освен това, според ESPGHAN (Европейско дружество по педиатрична гастроентерология, хепатология и хранене) ефектът от пробиотиците се определя като дозо-зависим, т.е ефектът е по-добър при доза над 5 милиарда CFU (колонии формиращи единици микроорганизми).

Флора 10 е мултищамов синбиотик за възрастни, съдържащ специално селектирана комбинация от пробиотици и пребиотици за синергичен ефект.


Купи онлайн – ТУК!

Точният подбор на щамовете е в прецизно съотношение, така че да се образува идеално балансираната пробиотична формула!

Богатото видово разнообразие на щамовете, устойчивостта им към различни антибиотици и скоростта, с която се делят, са ключови фактори за по-бързото възстановяване на микробиома.

Флора 10 съдържа бързоделящи се щамове, които удвояват масата си за 20-30 минути. Благодарение на това, те успяват да поддържат чревната микрофлора по-близо до физиологичните ѝ нива по време на антибиотично лечение.

Флора 10 е резултат от дългогодишната работа на висококвалифициран екип учени от университета в Падуа, Италия съвместно с университетите в Рим и Болоня. Формулата на Флора 10 е базирана на задълбочени проучвания и вече е достъпна на българския пазар, благодарение на ABOPharma.

Флора 10 е микроинкапсулиран синбиотик, което гарантира жизнеспособността на “добрите“ бактерии. Разработен е по специална технология “микроинкапсулиране”, която позволява на синбиотика да бъде в специална защитна обвивка, предпазвайки пробиотичните бактерии от неблагоприятното въздействие при преминаването им през високо киселинната, агресивна среда на стомаха. Специалната защитна обвивка позволява да се запази тяхната жизнеспособност, да преминат през целия чревен тракт във висок брой, след което успешно да колонизират в дебелото черво и да окажат благотворното си действие.

Флора 10 съдържа 10 милиарда живи пробиотични бактерии от 7 щама (Лактобацилус булгарикус, Лактобацилус ацидофилус, Стрептококус термофилус, Стрептококус лактис, Лактобацилус касей, Ентерококус фациум и Бацилус коагуланс) в комбинация с пребиотиците – фруктоолигозахариди (FOS) и инулин.


Вече в нова икономична опаковка – КУПИ ТУК!

Флора 10 е с добавен Бацилус Коагуланс – бактериален щам, който е изключително подходящ по време и след антибиотична терапия, както и за хора, страдащи от диабет тип 2. Той е мощен пробиотик, който неутрализира патогенните микроорганизми и увеличава съпротивителните сили на организма срещу вирусни инфекции, подсилвайки имунната система.

Водещи специалисти за Флора 10

Проф. Д-р Алберто Фиорито от Италия. Експерт по нетрадиционната медицина и биологичното хранене, специалист по психосоматична медицина, както и президент на SENB (Европейска асоциация по биологично хранене).

През 2006 г. Основава „ Асоциация за Интегрирана медицина и натуропатия“.

Автор е на множество книги и публикации на здравна тематика. Доцент в университета в Киети, Италия.

Флора 10 повлиява благоприятно чревната перисталтика, като подобрява и регулира вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт.

Флора 10 намалява нежеланите ефекти при антибиотична терапия и притежава силен имуномодулиращ ефект.

Синбиотикът допринася за елиминиране на чревните неразположения като запек, дисбактериоза, болки в корема или чувство за тежест и подуване.

Освен това съдейства за намаляване на холестерола и повишава устойчивостта на организма срещу алергии.


11
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Да измислят преди 1 месец
И пробиотик срещу ковид ваксите които все още избиват народ!!
6
1
 
3
 
! Отговори
Нали преди 1 месец
Едната фирма на Холдинга произвежда и продава некачествени храни а другата произвежда пробиотици за да намали вредата от тях. Не ви ли прилича на филма за Хлапето което чупеше прозорци а Чаплин съвсем случайно се озоваваше там с нови стъкла на гърба
5
0
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Помощ , измама .Лекува всичко. Глава , око , зъб , ***....Нали ДАНС щеше да се заеме с тези измами ?Щом се продава онлайн, бягайте.Не са минали през лекарствена комисия и няма научно доказана ефективност.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-доброто за период след след антибиотично лечение е симбиотика - комбинация от пробиотик и хранителна среда / пребиотик/. Марки на пазара - доста. В аптеката могат да ви предложат добри. Иначе горната "статия" си е просто платена реклама.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм след операция и количества антибиотик, от 3 месеца, на тръгване никой не ми предписа или каза нищо и имам гореспоменатите проблеми и още няколко, депресия също. Може да е свързано
2
0
 
1
 
! Отговори
ехм преди 1 месец
значи да взимаме хапчета и пак да се тъпчем с fast food, не мерси
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерси