Собственици на земеделски земи продават имоти, за да посрещнат спешни разходи

"Агрион" предлага безплатни консултации и оценка на имотите на всички желаещи
Спонсорирано съдържание | 11 дек 2023 09:00, Красимир Ангелов
Собственици на земеделски земи продават имоти, за да посрещнат спешни разходи

Притежавам земеделска земя, но нямам възможност да я обработвам и има опасност да запустее. Имам нужда от пари за лечение или спешно ми трябват пари за придобиване на друг имот. Това са основните причини притежателите на земеделски земи да се решат да продават нивите си, става ясно от национално представително допитване за нагласите на собствениците на поземлени имоти. Необходимостта от свежи пари за семеен празник или издръжка на ученик и студент също са сред водещите фактори за продажба.

Най-важният въпрос обаче остава "на кого да продам земята си, така че да получа справедлива цена и сделката да е сигурна, без да се притеснявам, че ще бъда измамен".

За близо 80% от анкетираните отговорът е категоричен - "Агрион". За поредна година компанията е най-разпознаваемият земеделски бранд в България и се ползва с най-голямо доверие в агросектора. Дружеството се утвърди като безспорен лидер при покупко-продажба на поземлени имоти и далеч изпреварва основните си конкуренти.

„Агрион“ извършва покупки на земеделски земи в цялата страна, от собственици, чрез посредник или от корпоративни клиенти. Компанията предлага оферти за закупуване на идеална част от даден имот,  в случай на съсобственост.

 Ако клиентът е стигнал  до решение за продажба, фирмата  се ангажира да му предложи  адекватна цена и оферта, отговаряща  на спецификите на конкретния  земеделски актив. С помощта на  специално разработен софтуер, компанията  предлага безплатна оценка на  земеделската земя.

Експертите на Агрион подпомагат клиента с изготвяне на необходимите документи за сделка. При упълномощаване от страна на клиента се подготвя цялата сделка и продавачите се явяват лично,  само за да си получат сумата от продажбата.   

„С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казаха от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни“- споделиха от пазарния лидер.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

Продавачите на земя и любопитните да разберат цената й, традиционно правят това в офисите на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“, на сайта на компанията “ https://www.agrion.bg/request/sell-land, както и на националния телефон 0800 111 66.


Още по темата: Агрион
Още от

Спонсорирани публикации