Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"

Съдебната власт не работела за хората, смята той
26 юли 2024 16:12, Александър Попов
234
Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков взе отношение след решението на Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционни част от промените в съдебната реформа.

"Има ли справедливост в България? Работят ли прокуратурата и съдебната власт за хората? Аз смятам, че не!", пита и сам си отговаря съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според него КС е потвърдил "превзетата държава". Той коментира решението на съда чрез Фейсбук профила си, минути след като бе официално публикувано.

Още по темата
Ето какво казва още Петков:

"Убеден съм, че сегашната система е създадена, така че да има хора в цялата структура, които не работят за справедливост, а за поддържане на "превзетата държава". Както при избора на Сарафов, целият Висш съдебен съвет гласува в строй, сякаш някой им натисна бутона ENTER.

Днес, след решението на Конституционния съд, стана ясно, че системата на "превзетата държава" иска тази липса на справедливост да се запази!

Против съдебната реформа гласуваха:

Трима от квотата на ГЕРБ/Росен Плевнелиев:

Маргарита Карагьозова Финкова (2015 г.)

Филип Димитров (2015 г.)

Красимир Влахов (2018 г.)

Четирима от съществуващата система:

Павлина Панова (2018 г.)

Таня Райковска (2015 г.)

Надежда Джелепова (2018 г.)

Соня Янкулова (2021 г.)

Двама от квотата на Румен Радев:

Янаки Стоилов (2021 г.)

Атанас Семов (2018 г.)

Краен резултат: 9-3 за бутона ENTER вместо за ХОРАТА. Разбира се, съдия Белазелков подкрепи съдебната реформа и беше от страната на справедливостта. За съжаление една птичка пролет не прави. Единственото, което остана, е, че главният прокурор може да бъде разследван. Пътят към оправяне на държавата ни е дълъг. Това ще е маратон, ще е щафета - но вярвам, че посоката е правилна и рано или късно ще стигнем там, където има СПРАВЕДЛИВОСТ и хората са СВОБОДНИ", пише Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто Киро просто и международният измамник Асен Василев влязоха в политиката, България стана изостанала в развитиено си, безправова държава, чиито политици я крадат безогледно, а населението й е тотално опростачено. Те всички се въртят в един порочен кръг и всеки обвинява другия, без да има кой да посочи, къде е изходът от този хаос.
181
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Ти говориш за 19-сти век, а аз за 21... - В 21-ви век, Мафията е "Престъпен договор между Организираната престъпност и част от Политическия елит, целящ ограбване членовете на Гражданското общество..." Не търсете в речниците, а запишете, че дефиницията е още от по времето на Соца....
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най- некадърните служители ги повишават на най-високи длъжности, за да не пречат на способните да работят, а когато се налага съкращения първо уволняват най-способните защото те най-лесно ще си намерят работа. /Основен принцип на Дилбърт/
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ziеzi ex quo Vulgаrеs (Бог почитан от легионерите), от които са "българите"! - Vulgаr - военна част/единица, от армията на ИРИ! - Contrag - Федерати, в случая от същия етнически състав като този на Vulgаr - ите!
178
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирооооо, Киро, съдебната ви реформа е глу.пава и неработеща и затова 9 души от 12 са я отхвърлили. А ти си дрънкай тъпотиите за мафията, завладяна та държава и тем подобни.
177
1
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
И типично за злобен променкаджия удобно е пропуснал, че и Десислава Атанасова е подкрепила съдебната реформа. Защо бе, мазен, защото е от ГЕРБ, нали?
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В такъв дух са издържани немалко трудове, оковани от директивата да се разработват едностранчиво и преднамерено важни въпроси от многопластовото минало. Осакатяващата цензура личи от всяка страница, подсказвайки съучастието и на неисторици.... Бог да прости на Българите, на които по време на тъй наречения "Социализъм" им промениха в мозъка, че те "БЪЛГАРИТЕ НЕ СА БАЛКАНСКИ НАРОД" а са напридошли "ПРАБЪЛГАРИ" и след това починаха..... на Българска Земя! Бог е в нас!
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Същевременно по времето на Соца историческата наука е причислена към "обществено-политическите" с възможности за разработване на "социални поръчки" и подчинена на "партийността в науката".
174
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алооо намазания я се връщай в лудницата
173
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя накристаления без доза ли остана? Айде на следващите избори да сте само обслужващ персонал в парламента. Кат оня съсел Криптомир
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това много ме ядоса мафията ни нагнетява като вулкан но забравя че лавата може да изригне
171
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма съд няма държаваТериторията на мафията се превърна България
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Великобългарският комунистически шовинизъм си показа рoгaта, очевидно за да ни напомни колко много изоставаме на историческия фронт и какво недопустимо голямо е нашето търпение". "Идейно-класовият" и "еднопартиен" подход е наложен като задължителен и неподлежащ на съмнение. "Материалистическото" разбиране на историята е обявено за "прогресивно", а "идеологическото" е сурово заклеймено. Понеже Сталин бил уверен в това, че "Ние Българите не сме от Балканите" а сме "Прабългари"!
169
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Великобългарският комунирически шовинизъм си показа рoгaта, очевидно за да ни напомни колко много изоставаме на историческия фронт и какво недопустимо голямо е нашето търпение". "Идейно-класовият" и "еднопартиен" подход е наложен като задължителен и неподлежащ на съмнение. "Материалистическото" разбиране на историята е обявено за "прогресивно", а "идеологическото" е сурово заклеймено. Понеже Сталин бил уверен в това, че "Ние Българите не сме от Балканите" а сме "Прабългари"!
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наш дълг е да подкрепим реформаторските антикомунистически партии в борбата им със съдебната система, Резидента и мафиотите с тоги в конституционния съд!
167
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати лъжеца е Киро Вампиро!На записа си се чу кой точно иска да овладее цялата държава с ала бала.Искаха политици законно да избират главния прокутор и после той да им е лична бухалка,за да преследва политически неудобните.Айде сиктер!Превзеха ни някакви кръвожадни,идващи от КалАДА и ФАЩ като всеки ден пишат пропаганди за кръв.Чисти вампири са тpoлoвете на Киро.Искат да изсмучат кръвчицата и на българския народ,за да бегат по острови после.
166
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро, решението на КС доказа, че си абсолютен некадърник.
165
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвещанието на "работниците на историческия фронт: с командващ В. Червенков (март - април 1948г. ) се заклева да "прочисти авгиевите конюшни на буржуазната историография" и да я постави "на действително здрави и научни основи" чрез "решителното отстраняване на реакционното наследство в нея" и стана каквото стана: БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ БЕ ОБРАНА И НАТИКАНА ПО КОЛХОЗИТЕ и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПОВЕЧЕ НЕ Е БАЛКАНСКИ НАРОД и ни кръстиха напридошли "ПРАБЪЛГАРИ" Урааа Другари Урааа! Напред с червени Знаменца!
164
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млъквай вече бе парапет с мазна коса!
163
2
 
3
 
! Отговори
Да бе! преди 1 месец
Кирчо да не бърза, защото конституционни промени ще има, но едва след края на войната срещу Украйна и след заседанията на Военния трибунал, когато ще се реши кои партии ще останат на политическата сцена.