Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"

Съдебната власт не работела за хората, смята той
26 юли 2024 16:12, Александър Попов
234
Кирил Петков: Решението на КС доказа "превзетата държава"
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков взе отношение след решението на Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционни част от промените в съдебната реформа.

"Има ли справедливост в България? Работят ли прокуратурата и съдебната власт за хората? Аз смятам, че не!", пита и сам си отговаря съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Според него КС е потвърдил "превзетата държава". Той коментира решението на съда чрез Фейсбук профила си, минути след като бе официално публикувано.

Още по темата
Ето какво казва още Петков:

"Убеден съм, че сегашната система е създадена, така че да има хора в цялата структура, които не работят за справедливост, а за поддържане на "превзетата държава". Както при избора на Сарафов, целият Висш съдебен съвет гласува в строй, сякаш някой им натисна бутона ENTER.

Днес, след решението на Конституционния съд, стана ясно, че системата на "превзетата държава" иска тази липса на справедливост да се запази!

Против съдебната реформа гласуваха:

Трима от квотата на ГЕРБ/Росен Плевнелиев:

Маргарита Карагьозова Финкова (2015 г.)

Филип Димитров (2015 г.)

Красимир Влахов (2018 г.)

Четирима от съществуващата система:

Павлина Панова (2018 г.)

Таня Райковска (2015 г.)

Надежда Джелепова (2018 г.)

Соня Янкулова (2021 г.)

Двама от квотата на Румен Радев:

Янаки Стоилов (2021 г.)

Атанас Семов (2018 г.)

Краен резултат: 9-3 за бутона ENTER вместо за ХОРАТА. Разбира се, съдия Белазелков подкрепи съдебната реформа и беше от страната на справедливостта. За съжаление една птичка пролет не прави. Единственото, което остана, е, че главният прокурор може да бъде разследван. Пътят към оправяне на държавата ни е дълъг. Това ще е маратон, ще е щафета - но вярвам, че посоката е правилна и рано или късно ще стигнем там, където има СПРАВЕДЛИВОСТ и хората са СВОБОДНИ", пише Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
3
 
! Отговори
НА ДАЛИ? преди 1 месец
БОЙКИКЕВ ТРЕТИЯ ПЪТ ЩЕ УСПЕЕ.
141
1
 
5
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИОНЕРИ? преди 1 месец
АМИ КАТО ПП-ДБ НЕ МОЖАХТЕ ДА Я ЗАВЗЕМЕТЕ, ГЕРБ СИ Я ВЪРНАХА. А И ЮМРУКА УВИСНА КАТО ПРАН ЗЕЛЕН ЧОРАП???
140
1
 
12
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 месец
Бойкикев Шехерезадата за пореден път доказа че е кръгла юридическа НУЛА/О/.
139
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
съдът ще е реформиран, когато завреният зет Пепеляшко си пише мемоарите от централни затвор, а в съседната килия, еднокнижникът чете творчеството на Вазов.
138
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предател, който получава нареждания от посолството. Мошеник, който завлече България и почти я навря във военен конфликт, благодарение на дебилността му се изнесоха и БТР-ите за Украйна, които можеха да свършат работа при пожара в Странджа. Убиец, който се е кефил като дете на високата скорост, която погуби човек на пътищата. Лешояд, който не се посвени да използва трагедията за предизборен пиар. Втори такъв *** няма.
137
2
 
18
 
! Отговори
КирчоДжонТриВолта преди 1 месец
Исках да превзема държавата, но ми пречат, беее. Всички са се наговорили срещу мен. Аз им викам, че Русия е бензиностанция с ракети, те ми викат ти си Киропростото. Що, бе? Аз си имам диплома от Харвард. С Тони Блеър даже ходихме до Москва, посрещнаха ни като мафиоти, бе! Още в самолета казаха никой да не мърда, слизат Кирил и Тони Блеър. 8 черни Волги ни чакаха на летището. Също като в екшън филм. С Тони сключихме сделки за милиарди долари. Тея 'ша ми викат КироПростото!?! Кой, бе? Аз ли?
136
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро още не може да разбере какво означава правото и правовата държава.
135
2
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
От общи познати знам,че на Кирчо баща му още му набива чембери у кратуната:):):)
134
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези конституционни промени ще останат в историята като едно от най-глупавите неща изобщо в българската политика от 1990 г. насам. Главният виновник с право се отказа от политиката.
133
4
 
4
 
! Отговори
Само да вметна преди 1 месец
" Превзета" държава Кире от другарят Борисов! Срещу,когото стояха хиляди хора по митингите ,срещу " модела Борисов" и статуквото! А ти Американофилче,го Гушна,изпра и изглади!!! Статуквото и без теб и с теб,си тръгна по пътя! БСП отдавна се оттегли! ГЕРБ има спад на гласове! ДПС се Разцепи!!! Но ти и партията ти с ДБ отрочето на Иван Костов Приключихте! Ще ви стигнат гласовете само да " влезете"!!-:)
132
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И КАК ТАКА 9 СЪДИИ ОТ 3 РАЗЛИЧНИ КВОТИ СА ПРОТИВ, САМО НАШ КИРО И ОЩЕ З - ЗА. КОЛКО АКЪЛ ТРЯБВА ДА ИМАШ, ЗА ДА ПОЧНЕШ ДА МИСЛИШ ?! ЗАЩО ТАКА, БЕ, КИРЕ?!
131
0
 
0
 
! Отговори
H 2 O преди 1 месец
PATOH...
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов.. А ти какъв си бе, ббунак... как смееш да обиждаш българите, бе ббунак?
129
13
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Кирил Петков е нагъл про'с'так. А ВСИЧКИ гласуващи за него или Борисов да ги правели европейци са си само про'с'таци. Факт.
128
3
 
18
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 месец
Значи от квотта на президента са биши против, близки до БСП - против, но Киро, просто Киро вижда само ГЕРБ. И к'во? От всички трима мислят като просто Киро. Къде ли е проблема?
127
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотална правна неграмотност на Христо Иванов, Атанас Славов, Надето Йорданова, Ленчето Бориславова и на накякъв си Андрей Янкулов от НПО " антикорупционен фонд". Тези веднага да си скъсат дипломите за юристи
126
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко тиквата не спазва нито един закон, Киро простото не спазва нито един закон, конституционния съд погазва брутално закона, НАП не спазват закона, народните представители не спазват закона, общините не спазват закона, лекари не спазват закона, полицаите не спазват закона... Питам се, защо ние гражданите спазваме законите??? Излизаме и действаме
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще дам още опорки за наивници на Киро Досадния: Доволни ли са хората в САЩ? Не. Затова, аз заслужавам да стана президент на САЩ. Има ли справедливост по света? Не. Затова аз заслужавам да стана Господаар на Света.
124
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро Просто, да ти обясня и да спреш с досадните опорки за пред медиите. Хората винаги ще са недоволни и това не е повод ти да вкараш твоите хора из регулаторите и да печелиш властта чрез тях и да се пазиш от преследване от съда за вашите планирани престъпления. Говори пред медиите така, както говориш в Записа и другите оригинални планирани престъпления и продажности, които сте замислили още преди да дойдете и да използвате протестите.
123
1
 
7
 
! Отговори
до 123 преди 1 месец
умник , ти какво образование имаш ? по точно какво умееш щото дипломата значи ме си завършил нещо а не че го умееш