Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО

Той няма да участва в срещата
27 юни 2024 17:00, Нели Христова
425
Радев не е съгласен с позициите на МС, отказа да води делегацията на срещата в НАТО
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон. Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа "да одобрява и/или утвърждава" представените на срещата документи. В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Още по темата
Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО.

От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана.

В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна.

Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон", става ясно от позиция, разпространена от прессекретариата на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путин вече си има севернокорейци за фронта? Кои ще бъдат западните севернокорейци? Някои от по-бедняшките членове на НАТО.
305
19
 
5
 
! Отговори
Кан преди 4 дни
След варварската война и убийствата на православни християни от страна на Русия. Не мога да нарека руснаците. - братя. Ние не убиван православни има си дипломация за мир. Колкото и западни страни да има. Русия убива православието. И за жалост получава въздигне на ислямизма в Дагестан за сега а къде още ще видим. Тогава ще им трябват тези Украински войници, който сега избиват и умират с тях. Тя глупостта на ллуллипитите е безгранична.
304
4
 
30
 
! Отговори
Стилиян преди 4 дни
От кога стана лошо да имаш собствено мнение? Явно продължаваме с КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН само че с европейска музика. Президента има мнение и си го отстоява няма нищо лошо в това, даже е похвално. А тия дето са съгласни с всичко наложени от ЕС могат или да отиват да робуват в Европа и да викат колко е хубаво или да подкрепят Ускрайнистан ама от фронта.
303
2
 
24
 
! Отговори
РАДЕВ КАЖИ преди 4 дни
КАКВИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ АНГАЖИМЕНТИ КЪМ УКРАЙНА ИСКАТ ОТ НАС НАТОВЦИ !
302
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Американският кавал издиша от всички страни, даже не знам, как ще се срещне на дебата с Тръмп.
301
3
 
16
 
! Отговори
абе преди 4 дни
като гледам тука, много народ има огромно желание да се бие в украина с "братята" си укрофашисти!...айде, заминавайте...
300
5
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
браво г-н президент - това показва че народа ни е винаги с БРАТСКА РУСИЯ!
299
17
 
3
 
! Отговори
?!? преди 4 дни
От Кремъл активират всички бушони , който могат! Нашия паллякк не прави изключение. Задействаха саботажите в отделните страни - доколкото им останаха силите за саботажи .За жалост в България с силни. Какво идва и колко ще ритат предстои да видим. Но запада трябва да знае , че една гнидда колкото по Душко я оставиш да живее тя винаги се превръща във въшка. Радев е равно на Г Димитров без компромис в истината на това твърдение. И всеки да знае, че да защитаваш България каквато я искаш струва живот
298
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Редно ли е служебно правителство да поема допълнителни ангажименти? Затова ли Главчев вдигна толкова много шум, че чак занимаваше НС кой да ходи на тази среща на върха. Сега мълчи и не дискутира в НС какви допълнителни ангажименти е обещал.
297
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
1. Да си дадем белите *** в името на войната! 2. Да не воюваме но с чужди ръце! Това е накратко позицията на евроатлантиците! Като искате война обявете я а не се крийте зад нечии деца!
296
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пред ненужния фигурант и руски кавал , Радев има две възможности : да влезе в лудница ,или да отиде на село !!!
295
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 293 Ако имаш малко акъл ,ще разбереш колко си пр ост
294
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленко да изпрати 300 укро неереза на Олимпиадата в Париж, така ще спаси генофонда. Аферим.
293
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев ,Копейкин и глупакът Цончо ,са заминали за Русия с микробус пълен с туби бензин ..В Русия няма бензин и това е благородна постъпка на тримата русофляци ...Те призовават платените от руското посолство русо.сифилистици, да последват примера им ....
292
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До БГ АРМИЯТА Хихи. Ти нямаш и представа ккво има БГ армията.
291
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
До до Българин "Имаше една държава, казваше се Югославия..., една друга - Либия, след това Сирия...., а преди нея Ирак, Авганистан. И къде беше "Международното право"???" Точно заради нарушенията на международното право се наложи намеса в тези държави.
290
2
 
14
 
! Отговори
БГ АРМИЯТА преди 4 дни
НЯМА ВЕЧЕ НИКАКВИ БОЕПРИПАСИ > ВСИЧКО Е ПОДАРЕНО НА УКРАЙНА
289
1
 
6
 
! Отговори
ОТ ЩАБА НА НАТО преди 4 дни
ДОПЪЛИТЕЛНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА БГ КЪМ УКРАЙНА СА > ЖЕНИТЕ ДА ДАДАТ ПРЕДНИЦИТЕ СИ, А МЪЖЕТЕ ЗАД-НИЦИТЕ СИ
288
3
 
16
 
! Отговори
ИМАМ САМО 1 ВЪПРОС преди 4 дни
КАКВИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ АНГАЖИМЕНТИ ТРЯБВА ДА ПОЕМЕ БГ КЪМ УКРАЙНА ?
287
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Укрлайна аут от Ефропското на футболери више! Не *** сунце, не *** суинце - Йоойьой, Йоойьой, не *** Укра , не *** Укра - Йоойьой, Йоойьой ...