Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори

Отлепването на БСП от дъното ще бъде болезнено
25 юни 2024 12:03, Инна Ангелова
57
Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори
Снимка: БГНЕС

“Изход винаги има, стига да има желание”, така коментира ситуацията бившият премиер на България Сергей Станишев. За да се излезе от политическата криза, трябва да се сключи официална коалиция и да е ясно кой носи отговорност и кои са партиите зад това управление.

„Всеки иска да бъде в управлението” допълни Станишев в ефира на Нова. Според него е важно да има диалог, за да се излезе от политическата криза. Воля също трябва да има.

“Самите политици стават заложници на своето говорене. Трудно е да се гадае какво би могло да стане. В последните години партиите показаха, че невъзможните неща стават възможни, а логичните не се сбъдват”, поясни Станишев.

Той даде пример с ПП-ДБ, които говореха, че  основната им мисия е да махнат ГЕРБ от властта, а не да работят с тях.

“Когато дойде времето за ротация, нямаше никаква политическа логика. На пръв поглед при общи приоритети, коалицията се развали. Сега би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми за три години предсрочни избори. Стига се до пълна делегитимация на политиката и на институциите в България. Политиците си живеят в свой свят, занимават се със своите разправии”, допълни бившият премиер.

На въпрос ще се кандидатира ли за лидер на БСП, Станишев отговори така:

„Убеден съм че реваншизмът и емоциите в политиката не са добър съветник. Този подход на досегашното ръководство да се унищожават всички със самостоятелно мнение докара левицата до този резултат. Хората, които в момента управляват, като че ли реализират сценария на Нинова без нея”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Политика
Марков обиден на Ивелин Михайлов: Нямал право да гони никого от партията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В БСП г-жата от Дунавския край въведе желязното правило който е срещу Нинова,веднага вън. И изгони стотици бесепари,които се оказаха хора от бившето ръководство на БСП. Хората от електората на БСП реагираха срещу Нинова, т.е. Не гласуваха за червените и то на 5 поредни избори.Резултатът беше, че от 900 Хил. гласовете паднаха на 130 хиляди. А основната част от ИБ и НС са привърженици на Нинова,така че следват повелята без Нинова по ниновски.Тая жена окончателно ще съсипе БСП и ще се приюти при ББ
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. ЧЕРВЕНИТЕ БЮКЛУЦИ ДА КОМЕНТИРАТ: После измиване, "тоалет" и закуска до 6,00., кратка проверка, строяване по бригади и указания за работа. Отиване на работа, а от 12 до 13 ч. обедна почивка. И пак работа, докато се стъмни. Вечеря на плаца - трави или седнали по земята. След това започва страшната вечерна проверка, която понякога траеше до 2,00 часа след полунощ. В дъжд и сняг всички лагеристи стояхме прави и чакахме ГАздов, Горанов, Гогов,. Най-често поредното убиство на някой от нас.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. ЧЕРВЕНИТЕ *** ДА КОМЕНТИРАТ: Сутрин в 5,00 ч., когато ставахме, веднага се чуваха викове на бригадирите: "По - бързо! До три! Има ли още някой вътре?! по 500 души се струпваха на вратата. Падаха и биваха сгазени от другите. Бригадирите стояха около вратата и удряха с дървета, който им падне. Излизахме и с ръце пазехме главите си, но в тези мелете винаги имаше по някоя жертва. Сутрешна доза бой за разсъмване - така го наричаха. Охраната гледаше и се смееше, а ние имирахме.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. Пролет пука, Станка Шопова не ще, но Капон младежта ше поведе. Сидеров, чекист заклет, интересите ще пази на руските гавази. Рекета прибира от Парибац, червени дири Пръмовица ще затрива. Борисов работа на БСП свърши добра, но народа иска нови тук лица!
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. Пролет пука. От Бузлуджа ветрец полъхва и глюповаците надъхва. Митинг от ДС-то стягат, рейсове подкарват, селяните да докарват. А младите от БСП-то с бради да се накичат, както бе със СДС-то. Станишев ще се появи, тълпата да успокои и ДПС-то поздрави.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. Имам един въпрос. Тези предизборни компании струват милиони. кой плаща на Кунева, Костов, Борисов, Местан, Сидеров, Яне. Единствено знам, че ДПС е заплатило над милион на Сидеров, но това е било през 1005 и сигурно вече е изхарчил парите. За Станишевските престъпници няма защо да се пита, те окрадоха народа и да ни бият с пари от тук та чак до боговете им на планината Москва, но останалите трябва да използуват по-прикрити канали да не би тълпата да ги свърче с тарторите им от БСП.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. БУНТЪТ РЕЖИСИРАН С ЛАПТОПИ ДО РАДОМИР. Сергей Станишев раздал наградите на младежите, а след щедра почерпка един от коментаторите в социалните мрежи се изтървал на неподходящо място: "Ще бутаме правителството, България ще стане като дискотека - ще светва и ще угасва".
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. БУНТЪТ РЕЖИСИРАН С ЛАПТОПИ ДО РАДОМИР. Според источника ни наставник на младите, които пишели на лаптопите си дори по време на обяд, е бил Кирил Добрев. Два пъти в седмицата групата в хотела/който в региона се свързва с имената на Божидар Данев и Румяна Балабанова/, с "две бели бусчета", а веднъж била посетена и от председателя на БСП Сегрей Станишев.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
2012г. БУНТЪТ РЕЖИСИРАН С ЛАПТОПИ ДО РАДОМИР. Почерпен младеж издал заверата си с лидера Станишев!!! Малдежи с лаптопи, настанени в луксозен хотел край Радомир, са режисирали протестите в Мрежата, още преди старта им на улицата. Червената завера, с давност около месец и половина, издал доволно почерпен младеж след купон с награди с лидера Сергей Станишев. Това разказа пред Даптс нез жител на малкия град, който попаднал на информацията за случващото се в пустата местност съвсем случайно.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Стръковете на доматите ми са 2 X 17 санта и са усукани спираловидно КатКура НаНерез! Нема по-голем от мен, никой нема и да има по-убави домати! Защото един е Господ на небето, един е ВаньоПича на Земята! Борисов иска Станишев и Доган за кандидат - президенти!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На 16 януари 2008г. председателят на БАН ак. Иван Юхновски връчи на Станишева Почетния знак на БАН "Марин Дринов: с лента за приноса й за развитието на българската славистика. Това означава ли, че БАН отново приема за ръководни научните фантасмагории на проф. Бернщаин (учител на г-жа Станишева) на Блаже Конески, на Белич и други корифеи?
39
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 дни
Споко, няма да има избори, ГЕРБ и ДПС са се разбрали, както и 6 депутата от Величие и още други...
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Откровенията на една еврейка: Майката на Станишев оплю България. Проф. Дина Станишева и учителя й проф. Самуил Борисович Бернщеин - идеолог на "македонския език" Проф Станишева е уволнена от Института по български език през 1979г. като учен, който застъпва коминтерновската антинаучна теза за съществуването на "македонски език, нация и култура".
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Я какъв български премиер е отгледала Дина Сергеевна Мухина! Без българско гражданство, без да е ходил в казарма, без трудов стаж. Добре, че барем поне говори български. Във вестниците имаше интервю с майка му, която му забраняваше да се ожени за не-еврейка. "Тя никога няма да позволи на сина си да вземе за булка жена от друга вяра" разясняват деликатната ситуация близка до премиера.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ЮдейскиМаймуни - Старата еврейка със сина си: Премиерът Сергей Станишев води майка си Дина Сергеевна Мухина към залата на БАН. Тя бе наградена с Почетен знак на академията за своите научни постижения в Института за български език. Коментари под статията: - Майка му владе слабо български език. На едни нейни лекции преди години помоли да говори на руски, защото й е трудно на български. Е благодарственото слово все е научила. Награждават я, че е понаучила някоя Българска Дума тази стара еврейка!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Избори до дупка, докато изпадне БСП от парламента. Продажници.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Гнусар. Никой не го е еня, какво ще изцъка това нещо
33
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 3 дни
Лустрация!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Исторически Рожденни Факти: Сергей Яков идва от Херсон. Гей Яков Станишев - син на украинска еврейка и български евреин. Известен хомoсексуалист. Сергей Станишев е роден в град Херсон (днешна Украйна). Син е на Димчо Яков Станишев. Херсон не е просто най-еврейския град в Украйна, а столицата на най-ортодоксалните, фанатични еврей-хазари. Оттам е рода на Яков-Станишев по майка. Майка му, е на служба в Института по български език, при положение че не знае добре български език!
31
0
 
0
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 дни
Ееех..., другари, другариии..., докъде я докарахте с тези застарели "Комсомолски секретари", еб::::те лелята на БКП/БСП със замах...