Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори

Отлепването на БСП от дъното ще бъде болезнено
25 юни 2024 12:03, Инна Ангелова
57
Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори
Снимка: БГНЕС

“Изход винаги има, стига да има желание”, така коментира ситуацията бившият премиер на България Сергей Станишев. За да се излезе от политическата криза, трябва да се сключи официална коалиция и да е ясно кой носи отговорност и кои са партиите зад това управление.

„Всеки иска да бъде в управлението” допълни Станишев в ефира на Нова. Според него е важно да има диалог, за да се излезе от политическата криза. Воля също трябва да има.

“Самите политици стават заложници на своето говорене. Трудно е да се гадае какво би могло да стане. В последните години партиите показаха, че невъзможните неща стават възможни, а логичните не се сбъдват”, поясни Станишев.

Той даде пример с ПП-ДБ, които говореха, че  основната им мисия е да махнат ГЕРБ от властта, а не да работят с тях.

“Когато дойде времето за ротация, нямаше никаква политическа логика. На пръв поглед при общи приоритети, коалицията се развали. Сега би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми за три години предсрочни избори. Стига се до пълна делегитимация на политиката и на институциите в България. Политиците си живеят в свой свят, занимават се със своите разправии”, допълни бившият премиер.

На въпрос ще се кандидатира ли за лидер на БСП, Станишев отговори така:

„Убеден съм че реваншизмът и емоциите в политиката не са добър съветник. Този подход на досегашното ръководство да се унищожават всички със самостоятелно мнение докара левицата до този резултат. Хората, които в момента управляват, като че ли реализират сценария на Нинова без нея”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Политика
Марков обиден на Ивелин Михайлов: Нямал право да гони никого от партията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тази горе буболечка, от къде я извадихте. То по - добре покажете крилат бръмбар, че поне уме да хвърчи!
29
0
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 5 дни
""""""Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори"""""" -------- Я, бе, СтаниШеф, я кажи какво предлагаш??? За да не се стигне до избори има два вариянта. Първият: Да участваате в Коалиция с Герб и ДПС, няма да ви е за пръв път, помним Коалицията ви с НДСВ на "царя" и ДПС, народа я наричаше "Триглавата Ламя". Вторият: Да опитате нещо с ПП-ДБ, но.... сте нищожно малки, едва 8%. Та, какъв е Третият??? Май и ти не знаеш...?! -)))))
28
0
 
1
 
! Отговори
Сержант преди 5 дни
И този е оплетен с мафията. За справки , Моника!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Станишко,ако не можеш да се изразяваш ясно,как ще поведеш червените ескадрони към победа?Те и без това вече нито виждат,нито чуват,нито разбират.Твоят стил на говорене го запази за Брюксел,тук сме друга губерния.Не разбрах,предложи ли нещо съществено,или само се упражняваше в красноречие?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя ако стане шеф на партийката си,съвсем ще я довърши.
25
0
 
1
 
! Отговори
Pipi преди 5 дни
Майката е......те на цялата Държава ни срам ни нищо.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Станишко много дрънка,но нищо не каза.Правителство,диалог,примери,Бла,Бла.Витиевати отговори като може и така,ама може и иначе.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Значение на името Станишеф = Стани ти да стана аз Шеф! Шефе, Шефе търсят те по мотофона! За какво бе? За какво бе? Дай да правим пачка! Мен майка ми ми рeзна кoжичкaта на чуpчулетo и ми сложи име Станишеф, за да стана в бъдеще Шеф! Та .... Дай да правим пачка, че без Пачка няма, как да Стана Шеф!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
29-годишния Емил Гигов от с. Хаджиево, Пазарджишки, обяви че 90% от теорията за относителността на Айнщайн е грешна. Според Гигов гениалният евреин грещи, като казва, че покоят и движението са относителни и че вакуумът е празно място. На тази база той конструирал двигател, който да отчита движение на обектите спрямо това гравитационно поле. Пластмасова туба с пясък и желязо плува в буркан с вода и следи движението на Слънцето от исток на запад, като источник е гравитационното поле на Слънцето!
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ти от кого търсиш отговорност?! То и децата разбраха, че в тази държава отговорност няма, " другарю"
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Яд ли те е циркаджия
19
0
 
5
 
! Отговори
Айде, преди 5 дни
След Буци и Копейката,и този заплака за ПП.
18
2
 
4
 
! Отговори
Къде се скри преди 5 дни
Баце?В последните три години ,пет пъти ни прати на избори и нито веднъж не състави правителство.Сега му е шести път
17
1
 
4
 
! Отговори
Станигей преди 5 дни
първо да поздравя територията за парада. добре се получи, много бяхме, догодина още повече. инак изборите ще са фатални че бецепето този път няма да влезе, за това пак тройна коалиция че има още малко опоскване, трябва да продарим реакторите за белене на родината, да дозакрием козлодуй, и да го открием наново с чертеж в рамка и да делнем комисионната. за родину, незалежндая.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не са узрели за многопартийна система и няма разделение на властите. Искат пълната власт вместо всеки да си хване по едно министерство и да гласуват закони и текстове по същество. Какво толкова се мотат, мнозинство няма да получи вече никоя партия.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тос как са е сбръчкал, той въобще живее ли в БГ да дава акъл?
14
1
 
2
 
! Отговори
Моди не вижда ли преди 5 дни
коментар N6 ? Защото иначе е много чувствителен, ако някой напише тук нещо критично за който и да е друг етнос.
13
1
 
5
 
! Отговори
Разбира се, преди 5 дни
безотговорно е. На следващи избори неговата партия няма да мине 4-процентната бариера.
12
0
 
6
 
! Отговори
До Станишев преди 5 дни
Отговорността за съставяне на правителство е на спечелилият изборите.
11
1
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 дни
Ей Станиш! ***! Скрий се там откъдето изпълзя и не се показвай! Проф. Иво Христов беше казал, че в подобна страна, в която преобладават работещите бедни, левите партии би трябвало да са абонирани за победа в изборите. И това обаче не е налице, напротив. Защо не е? Защото такива креатури като този им разказаха играта отвътре. Дори Корнела, с всичките й недостатъци е по- добър избор отколкото тоя "либерален" гей.