ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма

Това да важи включително за министри, депутати и кметове
16 юни 2024 10:22, Красимир Ангелов
541
ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове, става ясно от позиция на партията.

"Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка", казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи“, се чете още в позицията.

От там допълват, че по настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въвежда начална военна подготовка в училищата.

"Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда".

"Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си", коментира Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от ЕС
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 седмица
Сега феминистки ще наскачат да питат защо само мъже...
393
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупости! Ненужни глупости! Ние население нямаме , бе!
392
1
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Каракачан, то мъжете и жените си имаме плюсове и минуси. В армията жената винаги успява повече в чин, но в бойни действия е много зле, аз 90 килограма тя 45 едвам носи себе си екипирана... Но да има луди жени дето са по-луди и от мен, те обикновенно са спец части
391
0
 
5
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 седмица
А паспорти ще има ли от торбичката била за преминслите успешно обучението на агент иван
390
0
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Каракачан, ние мъжете сме за това, иначе може и да помагат с нещо в щаба, да
389
0
 
0
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Аз много ги следя как се бият, трябва да се научиш да се таркаляш много като нинджа, калашника пробива релси, шрапнелите и артилерията ако си цял и оцелееш, би било добре... Съвременните оръжия общо взето не прощават
388
3
 
1
 
! Отговори
Каракачан преди 1 седмица
Имам три дъщери и съм готов да ги пратя за военна служба. Да живее България!
387
1
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Ренде, 1 година не е достатъчна и интензивно да е... Обаче може да се нарече необходим минимум
386
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
0.99 процентковците и те гледат да измъкнат някой глас от копейката с тия призиви. Ама и полу-ковника и ивелинчо схемата не си поплюват в това начинание.
385
2
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
За кой ли път шъ трябва до го повторя.... Военото обучение на "Наборна армия" изисква Минимум Едногодишно Интензивно Обучение!!!!! В противен случай туй нема да е армия, а "Пушечно Месо", което ще се разбяга или шъ вдигне горе ръцете при първия артилерийски удар на вражеската артилерия, танкове, ракети и авиация!!!
384
0
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
То на теория лесно се говори, аз съм за професионалните войници, трябва да си малко от малко боец.Вкараш ли някой ***-трансджендър в казармата може да не оцелеее
383
1
 
5
 
! Отговори
IVo_1 преди 1 седмица
ше ме фанат за фантофките... живея в чужбина. И как да кажа на работодателя ми :"сори ама трябва да ходя на обучение как да марширувам и да чистя пушката"А и познавам такива които са по прашки и пера в свободното си време, но на работа носят фуражка и пистолет. Така че ... айде да не не плашим хората с кьорфишеци и да трупаме Електорат на хом0фобска основа
382
1
 
6
 
! Отговори
Тунджа 200 преди 1 седмица
Чак военно обучение с оръжие не. Ама трябва да събират младежите за месец-два да ги научат поне леглата да си оправят и тоалетна да чистят.
381
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цитат от статията;/Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда"./
380
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма да стане. Дай оръжие на ром или дрогиран възрожденец и им гледай сеира.
379
0
 
0
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Малииии....., че ний тогаз шъ станем Хайдут-Спартанците на Балканите, бе!!!! -))))
378
1
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Тея дето вземат решения за водене на бой, задължително трябва да си минали яка подготовка...Мен 5 години са ме учили военни и 15 години бойни изкуства, не мога да кажа, че мога да вземам решения завишещ да е човешкият живот
377
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде е програмотещият програматор, който редовно пише тук, за да дразни бачкотещите бачкери? Интересно ще е да чуем какво възнамерява да прави той, ако го призоват под знамената? :) Голям сеир ще е. Дали тежи поне 40 кила, заедно с акнето и с нanuкaнu панталонки?
376
1
 
7
 
! Отговори
чочо преди 1 седмица
До АнонименЧета ,че от 12 годишни се тровят с наркотици.Та за какви мъже се надяваме да има.А и какво поколение от алкохолици и наркомани може да се очаква?Положението е отчайващо.Лично аз,служих във Флота,на боен кораб,38месеца и 24дни.Но едно е да управляваш кораб,а друго да бягаш след танк.За да стане човек войник първото е мотивация,убеденост и страх от закона.Днес ги няма.Затова и никой няма да стане войник в казарма.Абсурдна идея.Това се подхвърля за да се дразни народа.Екшън!
375
0
 
19
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 седмица
Каракачанов също не е ходил ,а беше военен министър хахахаха