ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма

Това да важи включително за министри, депутати и кметове
16 юни 2024 10:22, Красимир Ангелов
541
ВМРО иска военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са били в казарма
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага военно обучение за всички мъже под 50 години, които не са ходили в казармата, включително министри, депутати и кметове, става ясно от позиция на партията.

"Ние от ВМРО винаги сме подкрепяли национално отговорната позиция, че българските мъже трябва да преминат през начална военна подготовка", казва в своя позиция заместник-председателят на ВМРО Красимир Богданов.

Всички, които са на отговорни позиции - кметове, общински съветници, депутати, областни управители, министри, зам.-министри, да минат форма на обучение, която да ги подготвя за ситуации, свързани с бедствия и аварии, на каквито сме свидетели, особено през последните години.

Ние сме последователни в позицията и работата си по темата за военно обучение. България трябва да поддържа собствени добре въоръжени и подготвени сили, независимо в какви съюзи и организации членуваме. Това сме отстоявали и когато либералната десница закриваше поделения, защото „сме нямали нужда от армия“, унищожаваше военната ни техника, „защото била съветска“, както и сега, когато се превъоръжаваме с оръжие, съвместимо с това на днешните ни съюзници. Най-пълноценно тази политика беше провеждана от военния министър Красимир Каракачанов, който ремонтира старата съветска техника, защото не разполагахме с друга. Същевременно се сключиха договори за придобиване на ново въоръжение с мисъл това, което е възможно, да се произвежда в българските военни заводи“, се чете още в позицията.

От там допълват, че по настояване на ВМРО Министерството на образованието и науката въвежда начална военна подготовка в училищата.

"Живеем в размирен регион и засилването на въоръжените сили трябва да е постоянна, а не конюнктурна задача, която няма общо със сегашната геополитическа ситуация. Последният набор, уволнил се от казармата, е от 2008 г. Без по-решителни действия недокомплектът на резерва на въоръжените ни сили няма как да се компенсира. Затова трябва да се въведе военно обучение за всички мъже под 50 г., които не са служили. За да се даде пример, в това число трябва да влязат и министрите, депутатите и кметовете. Стара максима е, че който не храни собствена армия, ще храни чужда".

"Изказаните мнения против засилването на отбранителните способности на българската армия са от хора, които явно са щастливи от факта, че небето ни се пази от турските ВВС или пък се плашат от суровостта на войнския живот или пък им харесва „мъжете“ да дефилират по прашки окичени с пачи пера, вместо да бранят родината си", коментира Богданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още от ЕС
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
1
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 2 седмици
Хаха единия им председател с вид на момченце ,пък вече прехвърлил 40-те, другия пък 180 кг.не може да клекне , евродепутата им пък пуши по 50 цигари на ден и не се къпе, но пък решили да ни правят войници хахахаха
373
4
 
6
 
! Отговори
Комунизмът си отиде преди 2 седмици
Казарма? Никога повече! Родолюбие, военно обучение, притежание на оръжие и доброволчески военни формирования -- дори е задължително! Другото е за професионална армия, без значение дали си мъж, жена или нещо трето.
372
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До бивш студент Ами то, когато си дадеш процента на шефа, право на глас нямаш. Имаш право, да си правиш разни кампании, няколко службици за твои хора и 2-3 по-големи далавери, където обаче си в общия кюп.
371
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 371 - DW са тотални подлизурковци в повечето моменти, но тук са абсолютно прави.
370
5
 
4
 
! Отговори
Успешен инвеститор преди 2 седмици
Мечтай си за връщане на казармата. Никога няма да стане, особено за мъже на 33 като мен, които работят, учат и имат бизнес. Просто изключено.
369
2
 
2
 
! Отговори
бивш студент преди 2 седмици
Бяха на власт 4 години защо не го направиха, а се продадоха на ГЕРБ?
368
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 355 1 милиона не са бг а турчета и рончета или гърчета. Така че бг се топи.
367
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вие от ВМРО сте едни корумпета ! Военно обучение само за желаещи. Аз за прогнила корумпирана държава няма да воювам. Който и да ни превземе ще е по - добре от сегашните ни безхаберници управници.
366
2
 
3
 
! Отговори
Предлагам друго преди 2 седмици
Следващата събота ще има прайд. Да проверят документите за самоличност на лицата, които ще участват в това представление и да вземат данните на онези от тях, които са се родили от мъжки пол. Само за тях да стане задължителна редовната военна служба. Може пък да им се наместят чивиите.
365
1
 
1
 
! Отговори
Ангел Джамбазки преди 2 седмици
Най-накрая и аз ще стана войник,искам танкист ама нямам книжка
364
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цитат DW:/Темата за връщането на задължителната казарма излиза на дневен ред с цикличност, която може да бъде предсказана с точност. Зададат ли се избори - и тя изскача от цилиндъра. Най-често от цилиндъра на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който е и настоящ министър на отбраната. Пушечно месо, лесни мишени и *** /. Край на цитата.:))
363
3
 
4
 
! Отговори
бай работник преди 2 седмици
Последните 35 години в Бг е тотална деградация във всеки смисъл. Нищо не става от нас вече уви. Нека идват ни презвемат Турци,Руснаци ..Американци все ми е тая и ще е по-добре!
362
0
 
0
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 седмици
До АнонименТочно така,познал си!За клавиатурни патриоти няма да воюваме,а ако ни задължат ще почнем от тях.
361
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 355 - А супер! Че викам - въй! Знаех, че сме били повечко тогаз, ама не чак па толкова!
360
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 355 - Пак мноо. Добре, че не се роят толкова. Предтавяш ли си ... 20 милиона бъглари? МАЛИИИИ! Европа ще се покрие с наркотици и оръжие :(
359
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой няма право да задължава който и да било да влиза в армията.
358
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Богданов е военнолюбив неандерталец, чийто мозък е прояден от тумори и черии, а освен това е и отявлен хомофоб.
357
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като чета коментарите,ми се струва,че ако ни дойдат неканени гости,пак ще ги посрещнем с хляб и сол.Може и с дупе.
356
0
 
2
 
! Отговори
До 355 преди 2 седмици
3 милиона са били децата до 18г. Половината са момчета. 1.5 милиона. Те по принцип момчетата винаги са малко повече от момичетата средно с около 5%.
355
0
 
16
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Който иска войни,да си ги води сам и да праща първо близките си.Няма кой да се бие за корумпиран свят,в който няма справедливост за обикновения човек.