Гешев: Не познавам Нотариуса, комисията е безсмислена

Каналите се пазят от службите, а те работят за политиците
Обновена: 16 апр 2024 15:18 | 16 апр 2024 14:03, Александър Попов
14
Гешев: Не познавам Нотариуса, комисията е безсмислена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Единствената причина днес да съм тук е, че имам уважение към държавните институции, въпреки че от институцията Народно събрание е останала само сградата, каза бившият главен прокурор Иван Гешев преди изслушването му във временната парламентарна комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

Попитан дали познава Мартин Божанов – Нотариуса, Гешев отговори: "не, не познавам".

По думите му, докато е бил на поста заместник-главен прокурор в Специализираната прокуратура, за която е отговарял, през 2018 г. е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов – Нотариуса. Докато бях главен прокурор, беше образувано дело за Петьо Петров – Еврото, който в момента се укрива, добави той.

Гешев каза, че знае неофициално от колеги полицаи за контрабанден канал. Той уточни, че като е бил главен прокурор, му е било казано, че този канал се пази от служебното правителство, в което Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, а след това от „Продължаваме промяната – Демократична България“. По думите му този контрабанден канал ще бъде „овладян“  от други хора, които са на власт. Гешев смята, че каналът е средство, за да се завладеят митниците и да може да се сложи нов главен секретар на МВР. Каналите се пазят от службите, а службите работят за политиците, изтъкна още той.

Днес в комисията трябваше да бъдат изслушани и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, бившият главен прокурор Сотир Цацаров, адвокатите Велимир Атанасов, Емил Писков и Калин Чанков, както и лидерът на сдружение "БОЕЦ" Георги Георгиев. В началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев уведоми, че те са отклонили поканите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Иван Гешев
Още от Избори 2024
МВнР покани международни наблюдатели за изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Ама преди 1 седмица
Се яви нали? Много го нападаха,но човека си е мъжкар и отиде,а други се покриха.Отиде,направи ги смешни и си тръгна.
11
0
 
0
 
! Отговори
Ни чул ни видял преди 1 седмица
Тоя щат главен пркурор е само за взимане на голяма заплата в бг. Абсолютно безполезна служба
10
1
 
1
 
! Отговори
Пернишка мутра преди 1 седмица
Гешев! Закон и ред!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това същество на снимката дали би било така добро да върне на куп всички получени заплати, все пак ние, данъкоплатците, сме били ощетени от присъствието му. Трупал папки с компромати за висши държавни лица, а нищо не чунал за реалните престъпници...
8
0
 
5
 
! Отговори
Горноница преди 1 седмица
Тези от ПП и те искат да владеят служебните канали за да си пълнят партийните каси за избори по примера на ГЕРБ ...В ТАЗ НАШАТА ДЪРЖАВА май няма нормални бълггари да милееят за страната си ,жалко ,много жалко за държавата ни .
7
1
 
7
 
! Отговори
Г-н Гешев преди 1 седмица
ни чул, ни разбрал какво става в малка България! Какво свърши като главен прокурор,освен празните приказки как ще върне ограбените от олигарсите пари! Е, резултат от него-никакъв, а много от нас му повярваха!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
i as ne poznavam
5
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Каскетът чак по времето на Бойко Рашков чул под формата на слух, че има контрабанден канал. :):):) А турския доклад така и си остана непрочетен. Официален доклад на работещите служби на друга държава, подкрепен с доказателства. Дали пък ПП не фалираха и КТБ :)
4
1
 
5
 
! Отговори
явно само клюки преди 1 седмица
научават от комисията . ивайла първа търсела нотариуса . доста разказваха . и други комисии са събирали някаква информация . Не дадоха на гешев да остане прокурор . От една паница са кусали . вече не са с него . Помагаха на партиите . много .
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цацаров няма ли да го питате какво знае????. Всички чували знаели и никой нищо не правил! Те това ни е държавата .Мафията им завижда на нашите служби за изградената организация.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безсмислена е наистина комисията, както и повечето решения, които НС взима.
1
3
 
16
 
! Отговори
ИВАН преди 1 седмица
КАНАЛИТЕ СЕ ПАЗЯТ ОТ СЛУЖБИТЕ, СЛУЖБИТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ, А ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ПОСОЛСТВАТА НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ! НЯМА ОПРАВИЯ!