Премиерът Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйна

Той се срещна с посланика на Украйна Олеся Илашчук
29 апр 2024 17:30, Инна Ангелова
122
Премиерът Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйна
Снимка: Правителствена информационна служба

България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна подкрепа за народа на Украйна, за нейната независимост и ще участва активно в процеса на възстановяването й. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Германия Ирене Мария Планк.

Премиерът получи покана за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се проведе в началото на юни тази година в Берлин.

Още по темата
Димитър Главчев подчерта, че страната ни остава напълно ангажирана с оказване на съдействие на Украйна в редица сектори и това е ясен израз на солидарността ни с народа и правителството на украинската страна.

България е готова да подпомага активно Украйна в процеса й на възстановяване, реформи и модернизация след края на руската агресия.

Основната цел на Конференцията в Берлин е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от Общество
Наплатанова: Задължени сме да насърчаваме медийната грамотност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Българите за Украйна преди 2 седмици
Предателските копейки за агресора русия!
91
1
 
2
 
! Отговори
! преди 2 седмици
България НЕ и никога не и подкрепяла ***! Управляващата НЕПРЕДСТАВИТЕЛНА конюнктура остава последователна в " настъпването на мотиката " . Това е присъщо за определен тип хора!
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак не сме в тон с времето. Щатите ги отсвириха тия, а ние подкрепяме ли подкрепяме. Без никаква полза за нас самите. Какви са ни интересите да подкрепяме тази разпаднала се държава? И както каза Си дзи пин-кога ще си тръгнат тия? Е, той го каза за Блинкен-кога ще си тръгне тоя.
89
2
 
5
 
! Отговори
Bormann преди 2 седмици
България е разделена върху въпроса с Украйна. Новото поколение с промитите от запада и дрога мозъци съответно са с нато. Другите против нато (не задължително за Русия, но против нато). След като този дядка слага всички под един знаменател, не може и не трябва да бъде наричан глава на правителството лед като говори от името само на половин народ....
88
2
 
8
 
! Отговори
асдаа преди 2 седмици
Къф е тоя Главанаков и защо лъже? В България никой не подкрепя бандеровска ***. Подкрепят я само платени политици-престъпници.
87
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Арна е украинската посланичка.Главчев е изплакнал окото.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СТИГА С ТАЯ УКРАЙНА! Погрижете се за българските пенсионери и инвалиди! Който много го е грижа за измислената Украйна - да заминава за там и на дело да докаже подкрепата си, а не с парите на народа ни!
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Господин премиер , моля да разрешите проблема с неприятната дискотека на открито , която тормози вечер жителите на Младост 1 от Луна Фест в The Mall. Кой всъщност е рарешил тази простотия в жилищен квартал на София? Кметът на Младост 1 ли ? Това направо е неписуемо ! Децибелите са по-силни от тези на летище !
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Николай С пътническия или с експреса ?
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колкото възстановихме Ирак.Че и парите ни не върнаха !
82
3
 
5
 
! Отговори
Николай преди 2 седмици
този окрайнски *** прилича на една бивша моя, беше много еблива, тази ще я поря до киев и обратно.
81
2
 
17
 
! Отговори
Buba преди 2 седмици
Който искренно подкрепя окрайна да заминава на фронта, останалите ни оставете на мира, защото всички страдат за някаква си измислкена страна, за която никой и не беше чувал преди това. Дотегна и омръзна на целия свтя тази *** окрайна.
80
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А българският народ на какво мнение е по темата бе Главчев , имаш ли представа като се изказваш неподготвен . Вярвам най-малкото сме за мир , а тази война се подкрепя от Западът , предизвика се с активно негово участие , най-вече на САЩ .
79
3
 
11
 
! Отговори
Е бре! У бре! преди 2 седмици
Къф е този мишоран?
78
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И служебото ли е украинско правителство на Република България ?
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя Главанак щял да подкрепя Главоча.
76
2
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
ПразноГлавчев,когато Украйна падне,к'во правим?
75
3
 
16
 
! Отговори
Даскала преди 2 седмици
Така мислите Вие ,главите на България ,а знаем ,че рибата се вмирисва най- напред от главата! Даа ,гола вода сте Г лавчев ,и твоята глава ще се размирише скоро!
74
3
 
9
 
! Отговори
Deep Purple преди 2 седмици
Украинските сvине свършват наред са нашите им фенки да ги заместят.
73
2
 
21
 
! Отговори
ГлаваначеФ преди 2 седмици
А България кога ще стане последователна в подкрепата си на Българите и по специално белите ? Подкрепяте всякаква *** но не и Българския народ чудя се защо сме толкова търпеливи ?