Атанас Русев: Не познавам Лена, извадила си е фалшиво пълномощно от мое име

Той сигнализирал ДАНС още през 2023 година
Обновена: 29 апр 2024 09:42 | 29 апр 2024 09:40, Нели Христова
292
Атанас Русев: Не познавам Лена, извадила си е фалшиво пълномощно от мое име
Снимка: БГНЕС

Фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на сдружението "Да запазим Корал", обясни пред bTV председателят на сдружението Атанас Русев.

"Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията. Това са поредица от документи, които са фалшиви и всички тези фалшиви документи са вътре с фалшифицирани подписи и невярно съдържание. Всички тези документи са подписани с електронния подпис на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, за да се смени Управителният съвет на сдружението "Да запазим Корал", на което аз съм председател“, обясни той.

"Когато ни извикаха в ДАНС, там ни показаха един документ. Бях изумен. Видях, че пълномощното е от мое име за Лена Бориславова и видях под него моя подпис фалшифициран, копиран от специмена за подписи в Агенцията по вписванията. Дори си личи. Бях изумен, когато прочетох името на Лена Бориславова“, заяви Атанас Русев.

Той заяви, че са подали сигнала до ДАНС през юли 2023 г. Разследващият журналист от "Бивол" Асен Йорданов уточни, че те сами са отишли в ДАНС, а на се били викани.

Още по темата
"След сигнала, който подадохме, ни извикаха в ДАНС, за да дадем показания. Това стана след като сме подали сигнала. Бяхме трима човека от сдружението. Сигналът беше за нещо неправомерно, което се е случило. Става дума за фалшиви документи, но в тези документи не бяхме видели пълномощно и т.н. Отидохме там през месец юли, показаха ни набор от документи и започнаха да ни питат дали сме се подписвали или не под тези документи. Всички документи, които ни показаха, там фигурираше моят фалшифициран подпис", обясни Атанас Русев.

Той е категоричен, че не познава Лена Бориславова и никога не я е виждал. "Не съм говорил с нея по никакъв повод. По телефона не съм разговарял с нея. За мен беше изумление, когато видях, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно от мое име, за да се разпорежда със сдружението "Да запазим Корал", добави Русев.

Той обясни, че не е имало заседание, на което Кирил Петков да напусне сдружението: "Такова общо събрание на нашето сдружение никога не е имало. Всички тези документи са изфабрикувани".

На въпрос какви са щетите от това, Русев отговори така: "Представете си, че притежавате фирма. Събуждате се една сутрин, отивате във фирмата и виждате, че там на стола ви стои някой друг. Връщате се и виждате в Агенцията по вписванията, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно и вече управителят е някой друг".

Той каза, че сдружението им е с идеална цел и не може да става дума за материални щети.

"Подобна наглост и арогантност не мога да си представя", категоричен е Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от Политика
Тодор Тагарев: Сега всички са срещу ПП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фалшификация извършена от юрист трябва да се наказва с лишаване от правоспособност завинаги.
266
3
 
2
 
! Отговори
И кво? преди 2 седмици
И в края на краищата за какво е врявата ? Това сдружение колко кеш има в касата ? Или се използва за пране на пари от подкупи ? Или ни занимавате с детински каквги кой да командва дружинката ? Или използвате данните на членовете за кухи фирми ли кво ,кво има да се дели в сдружение ? Слава ,пари или кой да си лега с младите членове и членки ли е квое ?
265
1
 
3
 
! Отговори
До мивуващ преди 2 седмици
Да така е, но кражбата на Борисов трябва са се докаже . ПП се опитаха , имаха време и ресурси да го направят , вкараха го в затвора за ден и нищо . За всеки поне малко интелигентен човек е ясно , че с подправени снимки и теб могат да те направят на тол*уп с пачки и пищови . Хайде смени плочата . Не върви вече тази измишльотина .
264
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Петков е Бареков 2. Всички тези са мухи еднодневки, идват, отиват си и се забравят. Само Герб, ДПС и парията са вечни.
263
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП и ДБ са позор в политиката. ЗАПИСА ИМ Е ИСТИНСКИ И НА НЕГО СЕ ОБСЪЖДАХА НЕЗАКОННИ НЕЩА, С ЦЕЛ ДА ОВЛАДЕЯТ ДЪРЖАВАТА И ДА СИ ИЗГРАДЯТ ЕДНОЛИЧНО ТОТАЛИТАРНО УПРАВЛЕНИЕ.
262
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП и ДБ явно са царе на фалшивите и с невярно съдържание документи. С подобен документ Кирето канадския негражданин стана министър и се навря в политиката.
261
4
 
3
 
! Отговори
Мивуващ преди 2 седмици
Айдее, тролетариата започна да сънува затвор. Дори да се докаже наказанието е административно. За недоучилите това означава глоба. Плащаш 500 лв. и живота продължава. За кюлчета злато, кражби на по 500 евро пачки и най-вече за толурщина от калибъра на Банкянската тикво обаче трябва да се лежи ефективно. На всички писнА тоя *** кoсмат.
260
14
 
8
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 седмици
Не народ, а ***! Колко прости хора има, да се връзват на номерата на Борисов-Пеевски! А бе ***, да сте чували за кюлчета злато, за къщи в Барселона, за кражби от магистрали, а нещо за Магнитски? И вместо Борисов-Пеевски да са в затвора за дълго, пишете за машата Русев!? Чудя се дали този народ-***, заслужава мястото си на Планетата?!
259
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
всички избрани кметове от ПП на Приморски и Одесос в гр.Варна бяха отстранени от съда поради участие в техни фирми,Кирил Петков излъга и за канадското гражданство,и за това сега ,за да стане министър,после премиер,заедно в затвора веднага.това е ОПГ.
258
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ОПГ за Лена,Киро и баща му,финансови,измамници и мощеници.
257
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
253 Хаах, не Бойко Борисов излъга за канадско гражданство, не Бойко Борисов фалшифицира подписи и документи, не Бойко Борисов се среща и празнува с трафиканти.
256
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Законът е за всички. Лена трябва да отговаря пред съда.
255
1
 
1
 
! Отговори
натресий преди 2 седмици
*** = КОРнелия
254
3
 
6
 
! Отговори
натресий преди 2 седмици
бойко и шишко минаха на номерата на ***, преди изборите фабрикуваме костинброд.......ама костинброд и изедоха главата и затова дупара и е толкова голема сега. не ми се преставя какво излиза от там сутрин :)
253
3
 
20
 
! Отговори
Зевзек преди 2 седмици
Ти може и да не познаваш Ленка ама тя те познава.Следващият път ще си нарисува и едно пълномощно за бащината ти къща.
252
11
 
6
 
! Отговори
Sotir преди 2 седмици
Има много изисквания да станеш министър, едно от които е да не участваш в управлението на ЮЛ. Така, канят те за министър и лешперите отказват да се съберат за да те махнат от УС. Е не ставаш министър . Обаждаш се по телефона ония викат аре подпиши ме имам работа, сега се задействат преди изборите, Браво Бойко Браво Борисов конграчулешънс
251
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Професор,к.246 Професоре, Харвард е много сериозен университет, а годишната такса е 60 000 $/година. Тя е по джоба на деца на много богати семейства. Направи сметка: за 4 години учение в Харвард на две деца: 480 хил.USD. Стипендии не се дават, а само помощ за деца на бедни семейства. Така че проверете тези трима харвардци дали са следвали редовно пълен курс на обучение в Хареард или двугодишен курс квалификация. Чак такива богати родители да имат и тримата и какви специалности са завършили
250
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киро да се радва, че не е задържан за сексуално насилие като Жерар Депардийо!
249
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
248 Киро просто е вече Киро харакиро, сам се позори и орезили. Със своята некадърност, с незнанието на български език, с поведението си и с връзки с престъпния свят. Няма български политик, който три пъти да се е провалят с редовен кабинет и на чиито небивалици да се е смяла парламентарната зала. Размаха юмруци, реве като магаре от трибуната, обижда и заплашва. Това не е поведение на политик, а на случайник.
248
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
247 Фалшифициране на подписи и документи е криминално дело и се наказва от закона. Лена Бориславова си позволи преди време, да драска върху документ от национално значение и гриф секретно, преди да го предостави на Атанас Чобанов "Бирд", когато й бяха приятели. Че коя е тя, за да я пазят прокуратура и служби, без да отговаря пред закона, като всички останали? Законът е за всички.