След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически

Европейската заповед за разследване била от преди осем месеца
Обновена: 10 апр 2024 18:09 | 10 апр 2024 18:07, Александър Попов
187
След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически
Снимка: БГНЕС

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Прокуратурата извърши проверка и изземвания от адреси на фирми, свързани с депутата Настимир Ананиев, в изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена в Белгия. Разследването е във връзка с разследване на трафик на наркотици, а двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич".

"Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от ПП се опитва да направи нещо нередно, обясни депутатът пред bTV и отрече да е имал офис на ул. "Петър Парчевич".

Още по темата
По думите на Ананиев заповедта за разследване е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

"В закона пише, че в 90-дневен срок трябва да се предприемат нужните действия, които партньорската страна изисква. Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде разрешение за претърсване и изземване на двата офиса – на „Парчевич“, и в моя офис на „Стамболийски“. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но прокуратурата отива за втори път вече при друг съдия, който се оказва бивш от специализирания съд, който разрешава това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили проверката за „Парчевич“. Нашата е разрешена на 22 март“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи. Те са на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата ми вече не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.", каза Ананиев.

Той вижда в цялата показност, под булото на европейската заповед за разследване, прокуратурата да отстреля политически опоненти като него.

„Ние сме съдействали изцяло, предоставили сме всички документи, но виждате внушенията, които се правят от различни медии. Фактите говорят друго, вижда се и се усеща политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и предоставя услуги на българи и на чужденци и който си е изпълнил задълженията по договора“, обясни той.

Настимир Ананиев бе категоричен, че неговата счетоводителка не е сигнализирала за нередности, докато е работила с фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Настимир Ананиев
Още от Политика
Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
ГЪДЮ СТРЕЛЕЦА преди 2 седмици
И да те отстрелят политически загубата за България няма да е голяма,даже никаква.Същото се отнася и за наказателноправно отстрелване...Така че...
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наркопласьори и наркомани...това са ПП
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като излезе наяве истината за войната в Украйна която казва Тръмп ЧЕ Е ПРОКСИ ВОЙНА ИНСПИРИРАНА ОТ БАЙДЪНОВЦИ, КАКТО ИЗЛЕЗЕ ЗА ВОЙНАТА В ЛИБИЯ И ИРАК БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СЪС ЗАПАДНО ФИНАНСИРАНЕ ЩЕ СЕ САМОРАЗПУСНЕТЕ ЛИ И ЩЕ СЕ ИЗВИНИТЕ ЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЧЕ СТЕ ГО ЛЪГАЛИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ С ГОДИНИ?
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Предал комунистите, предава българския народ предава наред - демокрад.
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Нора Ананиева внучето е поредния """"истински"""" демократ.
140
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РАДЕВ ДОВЕДЕ ХАРВАРДСКА ШАЙКА,НАПРАВИХА КАКВОТО МОЖАХА ДА ВЛОШАТ ВСИЧКИ КРИТЕРИИ! РАДЕВ СЕ ОТКАЗВА ОТ СВОЙТЕ ПРОТЕЖЕТА,НАРИЧА ГИ ШАРЛАТАНИ И ИЗМИВА СИ РЪЦЕТЕ! ЗАДАЧАТА Е ИЗПЪЛНЕНА:БЪЛГАРИЯ ЗАЕМА КОЛЕБЛИВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВОЙНАТА В УКРАЙНА, ВЛИЗА В ПОЛИТИЧЕСКА И ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! РУСОФИЛСТВОТО БЕЛЕЖИ РЪСТ!РАЗБИТИ СА ВСИЧКИ СИСТЕМИ!ГЪРМИ СКАНДАЛ СЛЕД СКАНДАЛ ВЪВ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ! ВИНОВНИКЪТ СЕ ДЪРЖИ НАЗИДАТЕЛНО И ПОУЧАВА!НЯМА ЖУРНАЛИСТИ ДА ГО ПОПИТАТ ''ЗАЩО СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА ГОСПОДИН РАДЕВ ''
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 142. Всичко е цирк. Ако искаха да ни приемат в Шенген отдавна да са ни приели. Виждаш Украйна искат да я приемат в ЕС и НАТО без да отговаря на нито един критерий.
138
2
 
12
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
"Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия?" На тебе ли да ти обясня ЗАЩО, другарю депутат?!?Къде се е чуло и видяло в милата ни родина да бъде разследван депутат от управляваща партия....Цялата съдебна система е 100% зависима от политиците,а когато и упрявляваш,нема такова животно да си вкара главата у торбата.Но това много добре го знаеш,но се правиш на "дръж ми шапката".А тази заповед за обиски не идва от конкурентите ти в политиката,а от сърцето на Европа.За какво втъпляване.
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нагъл ***!
136
1
 
19
 
! Отговори
ф преди 2 седмици
Как може нормален мозък да глсува за настимир ?Ума ми не го побира.Колко трябва да се прос, че да повярваш на тоя ? Тези, които гласуваха за ПП осъзнават ли какви измамници натресоха на държавата и на себе си?
135
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
като си имаш бизнес защо се набута в политиката и заложи на куция кон ппсега ще си патиш вземи да се скриеш в апартаментите в ирландия и кротуваиот вашата банда пп нищо не става
134
0
 
1
 
! Отговори
Алов преди 2 седмици
Нали беше врачо_ защо не го е видял?
133
5
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 2 седмици
Белгия гази Насти по заръка на Боко?
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Таман Радан ще се издигне сега в листата! ПП моошениците са до тук! Простокирието е зашеметено и на изборите ще е катастрофа!
131
16
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 2 седмици
СТАТУКВОТО ПРАВИ ТОТАЛНО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА.ТОВА Е ИСТИНАТА.КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА,ДА ЧАКА ПУТИН И ЩЕ ВИДИ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ!
130
4
 
18
 
! Отговори
Баба Гошка преди 2 седмици
Абе няма ли някой свестен в тая утепана сбирщина, щото те и партия НЕ са?!? Само наркомани, пияници, крадци и най-вече лъжци, ама то големи :-) Един рапър имахте, ама и той взе да пее преспивни песни, на жалките гласоподаватели. Направо съм изумена какви хора ги защитават, тези мошенници и какви кухи лeйки, ходят да протестират и да гласуват за тая ***.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коцето Копейкин смени 5 партии дотук. След евродепутатството в ЕС очакваме още изненади.
128
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И си е така. Политическа поръчка. Копейките да не се радват - нищо не печелят от това.
127
4
 
13
 
! Отговори
Поредния шмъркач преди 2 седмици
на народна издръжка...
126
8
 
23
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
НАСРАНмир Ананиев май наистина се е наакал и да не се прави на луд че някой му *** в гащите.