След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически

Европейската заповед за разследване била от преди осем месеца
Обновена: 10 апр 2024 18:09 | 10 апр 2024 18:07, Александър Попов
187
След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически
Снимка: БГНЕС

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Прокуратурата извърши проверка и изземвания от адреси на фирми, свързани с депутата Настимир Ананиев, в изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена в Белгия. Разследването е във връзка с разследване на трафик на наркотици, а двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич".

"Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от ПП се опитва да направи нещо нередно, обясни депутатът пред bTV и отрече да е имал офис на ул. "Петър Парчевич".

Още по темата
По думите на Ананиев заповедта за разследване е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

"В закона пише, че в 90-дневен срок трябва да се предприемат нужните действия, които партньорската страна изисква. Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде разрешение за претърсване и изземване на двата офиса – на „Парчевич“, и в моя офис на „Стамболийски“. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но прокуратурата отива за втори път вече при друг съдия, който се оказва бивш от специализирания съд, който разрешава това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили проверката за „Парчевич“. Нашата е разрешена на 22 март“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи. Те са на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата ми вече не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.", каза Ананиев.

Той вижда в цялата показност, под булото на европейската заповед за разследване, прокуратурата да отстреля политически опоненти като него.

„Ние сме съдействали изцяло, предоставили сме всички документи, но виждате внушенията, които се правят от различни медии. Фактите говорят друго, вижда се и се усеща политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и предоставя услуги на българи и на чужденци и който си е изпълнил задълженията по договора“, обясни той.

Настимир Ананиев бе категоричен, че неговата счетоводителка не е сигнализирала за нередности, докато е работила с фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Настимир Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
22
 
! Отговори
Не знам преди 1 месец
Самия Ананиев какво точно е видял, но няма да се учудя ако отстрелът му да не е "политически", а физически! Много посредствени и алчни хора се издигат на високи нива в държавата с едничката цел да крадат и живеят охолно на гърба на другите, а не да им СЛУЖАТ, както е по презумпция.Затова от време на време стават сакатлъци и някой много преял с власт и пари изведнъж се оказва клиент на ООД "Оня свят", че знае много мръсни тайни и е станал неудобен!
124
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изводът е,че гербаджиите така са се окопали с мазнинки,както вчера каза др.Борисов,че само бомбба може да и разкара.Основна грешка на пепето е,че се опита с тях да работи.Мисия невъзможна!
123
4
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
В момента ППДБ са точно като героите на Алеко Константинов - бай Гaaаньо, Дочоолу, Бочоолу и Данко Хаирсъзина. Същите сме си и след 120 години.
122
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами това неуките управленци от ПП-ДБ най-добре го умеят- съберат се стотина души, не хиляди, както твърдят, сграчат се ту тук, ту там и протестират. Кой е виновен на Киро, Кокорчо, Хр.Иванов и генералчето, че не могат да управляват, разговорите с ГЕРБ завършиха неудачно, 3 млрд.лв изчезнаха, Кокорчо окепази финансите, в столицата е хаос, с изборите се очертава фиаско и старият Милиционер се готви да се върне на бял кон?
121
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли показателно чии са медиите,след като вчера никой не отрази хиляден протест пред президентството.А гражданите преръщаха Килил и Васил,които се появиха към края без охрана...
120
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решил Настимир Ананиев да става евродепутат и препречил някому пътя до 16 хил.евро основна заплата, още 6-8 хил. допълнително възнаграждение. Отговорът от ПП беше, че счетоводните фирми на Ананиев изведнаж се оказа, че са работили за наркотрафиканти и към тях се втурнаха проверяващи прокурори, хора от МВР, че и въоръжени жандармаристи да не би някой счетоводител да избяга. Тупурдията и резилът на Насо са големи и в крайна сметка той няма да прережда и да стане евродепутат Така действат ПП и ДБ.
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са кадрите та ПП - ДБ! Единият го хващат няколко пъти да кара пил, другият наркотрафикант! И все в комисийте по транспорт се бутат!
118
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандит до бандита. Великите борци срещу корупцията се оказаха най-големите корумпета.
117
2
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Можеше всичко това да му се размине, можеше и да си затворят очите прокуратурата и ДАНС. Ама няма как - от Белгия са се обадили. Няма как този сигнал да го пренебрегнат. А този на снимката наистина гледа като попарен. Ще става интересно. Да не се опитва да се оправдава, че фирмата му не ги вече обслужвала. Пито - платено.
116
2
 
15
 
! Отговори
Казума преди 1 месец
Може и да е прав, може и да не е. Нормална картинка преди избори. Тъжното е, че защото нямат с какво да се похвалят, могат само да плюят по конкуренцията. Ще ми се да видя един от тях, който да направи нещо полезно... Батко *** не заслужава да има държава. Алеко Константинов е написал книгата като комедия и предупреждение, те я ползват за ръководство как да живеят.
115
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Физиономията на този от снимката говори повече от всякакви думи.
114
1
 
3
 
! Отговори
те преди 1 месец
До анонименперсонално те не, но прасетата зад тях окрадаха държавата първи!
113
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само неграмотният електорат на ГЕРБ и ДПС би се хванал на такива евтини кукички
112
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващият път като има избори гласувайте,а не ходете за гъби иначе ще ни управляват пак такива като Кирчо на халюцигенни гъби.В статията пише,че от Белгия е бил подаден сигнала.Чудно ми е те какъв политически интерес имат?В изборите ли ще се месят?Едва ли...
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До анонимен Както това с " жълтите " , така и това с " пeepackuтe " е препратка към неща , които имат определен смисъл и съдържание нямащи общо с буквалното им даденост . Какво означава жълто кафява преса , буквално нито е жълта , нито кафява , но терминът и се лепва за да илюстрира нейната същност и поведение , така съм илюстрирал и аз същността на това същество , а кой го праска въобще не ме интересува .
110
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До силно По принцип не е мъжко да сменяш партии и да са толкова, колкото Ананиев е сменил, но точно мъжете играят такива игри в политиката, защото властта и постовете са с по-голяма тежест от мъжката дума. Той е политически номад и престъпник, а каква е сексуалната му ориентация си е негова работа.
109
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До силно Такава му беше сексуалната ориентация на Филип Димитров, но никога не е бил алчен и мошеник. Това е най-важното. Единствено Филип Димитров, Жан Виденов и Желю Желев не се замесиха в престъпни сделки. Всички останали получаваха пари от магистрали, контрабанда и какво ли не.
108
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До силно Не знам дали имаш предвид в буквален смисъл, но това, на фона на такъв скандал и някакви факти, е най-малко важно. Не ми пука какъв е щом с наркотици, с търговия се е занимавал. Това за сексуалната ориентация са жълти неща и не бива да са в дневния ред. Кирил Петков, Бойко Рашков са на снимки с контрабандисти и мафиоти, а ти за любовниците им (мъже, жени) говориш, разводи и т.н. Живко Коцев с часовник за 50 000 евро. Филип Димитров, СДС-ар не съм, беше такъв, но почтен.
107
0
 
7
 
! Отговори
Комбайната преди 1 месец
Коги ПП беха на власт БОПа даже не са могли да изпълнятзаповетта от Белгия смятай каква мафия са тия умни и красиви бандити. Иначе по-добре да те острелят политически вместо физически.
106
0
 
7
 
! Отговори
силно преди 1 месец
Стресиран пeepacт .