Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Свободата и мирът не са даденост, трябва всеки ден да бъдат защитавани
4 апр 2024 13:51, Елка Василева
245
Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на България към НАТО преди 20 години беше не само външнополитическа, а и благородна цел, защото на първо място то е приобщаване към ценностите на демокрацията, свободата и мира. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел в словото си по повод 75-годишнината от основаването на НАТО в централата на алианса в Брюксел.

Това е и ангажимент за принос към общата сигурност. Това е споделяне на опит. Можете да разчитате на България, че ще продължи да поставя в дневния ред стратегическата важност на Черно море и Западните Балкани, добави тя.

Присъединяването на България към НАТО беше също вдъхновение за важни реформи. Благодаря на всички поколения политици, военни, представители на академичната общност и гражданското общество, които допринесоха за това България и НАТО да бъдат там, където са днес. Можете да разчитате на готовността на България да защитава общите ценности. Свободата и мирът не са даденост и трябва всеки ден да бъдат защитавани, добави вицепремиерът.

Тази година се навършват 20 години от присъединяването на България и още шест европейски държави към НАТО, и 25 години от първото разширяване на пакта след края на Студената война. (кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, има нещо гнило в тази жена. Тя беше комисар с над 36 000 евро заплата на месец и неограничени средства за командировки, хотели, прически, маникюр, но само един Хиалурон в устните си сложи. Както и да е... Искам само да напиша, че нещо странно има да си остави сигурната заплата и да дойде тука да се гъбаркат с нея шарлатаните. Тази Габриел ли е Габриела ли е, да каже колко милиарда и дадоха да дойде в България да гони дивото, като остави питомното! Не е без нищо.Как говори от България?
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко беше БВП на страните от НАТО - 68% от световния БВП? Верно ли! И те са принудени да купуват от Еквадор изгнила руска военна техника за да я доставят на Украйна. Да карат в Украйна древни амортизирани руски БТРи от България.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шефът ти нали ги минава с 200, нашите партньори? Мръсната, КАГЕБИСТКА сикаджийска МУТРА!!!!!! А, Маро? ЗАЩО ЛЪЖЕШ ХОРАТА??? Предатели!
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялото НАТО не може да осигурни оръжия и боеприпаси за Украйна.
110
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 100 "Кой те е упълномощил да ни пращаш за пушечно месо за защита на някакви измислени трансатлантически ценности" - огромното мнозинство от 85% евроатлантически про'с'така гласували преди година за ЕС и НАТО. Други въпроси?!
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия и Китай са такава стратегическа военна мощ, с която САЩ не могат да се съревновават. Но към тях трябва да добавим и Северна Корея, голяма държава която също има стратегически оръжия, и която няма да се поколебае да го използва.
108
0
 
9
 
! Отговори
Трагикомедия преди 2 месеца
Шефа ще им ги вкара с 200. Каката ще го потвърди от личен опит.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това кой го казва? "Красивото лице на мафията"? Само цитирам АСЕН! Не бих и вярвал на ни една думичка, на Пунта Мара!
106
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Браво! Про'с'таците дет гладуват за ЕС и НАТО ТРЯБВА задължително да бъдат пратени на фронта! Към два милиона гласуваха така и АЗ лично ще даря пари за найлонови чували за тях да ги върнат!
105
1
 
17
 
! Отговори
Ние с НАТО преди 2 месеца
"общи ценности" нямаме. Някои не нор мални имат нещо общо с НАТО - но нормалните българи - не!
104
1
 
13
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
първо нато ще разчита след референдум за нато и второ, в кой документ разписан от България са разписани въпросните ценности в множествено число! това е въпрос за 1 трлн евро. ще има ли смел журналист да постави ребро въпроса, къде са разписани ценностите?
103
1
 
16
 
! Отговори
гатанки преди 2 месеца
Оди като гламаво и повтаря , ценности , ценности , що е то ?
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази чамова дъска какво казва няма значение. Тя според Кокорчо е Красивото лице на мафията. Никога няма да види повече МС. Сложиха я или я спуснаха заради Гешев. Помните ли още седна да преговаря с Киро и Асен, и каза, че първата и работа била да вземе главата на Гешев. А Гешев като го махнаха какво направиха?
101
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, жено, за какви ценности в НАТО каканижеш?? И ти не си България, за да обещаваш. Никой не ни е питал, дали да влизаме в НАТО. Нито Соломончо е България. Айде, озаптете се!!
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като ви дадат мешка и ви натоварят в камионетките да ви пращат на фронта, ще разберете, че не сте гласували за правилните хора. Аз гласувах за партия, която е против да се пращат оръжия и войници. Който е гласувал за ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, да отива на фронта. Ще даря пари за найлонови чували.
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На какво може да разчита НАТО, кифлооооо? На безплатни ку-ви, може би. Имаме трима войника с около 1000 офицери и няколко търнокопа с две кирки. Тази не живее в реалността.
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общите ценности : лъжа, кражба, цензура, лудост, пропуснах ли нещо.
97
3
 
13
 
! Отговори
Алоооу,ГарGамелке! преди 2 месеца
Кой те е упълномощил да ни пращаш за пушечно месо за защита на някакви измислени трансатлантически ценности(каквото и да значи това) на агресивния натовски съюз?!? Кои плиткоYмни евроатланшити гласуваха за интимната сглобка на 2 април,както би казал Христо Христов и за мъпетите на Посолството - Съсела и Жирафинята???
96
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
До 89 "Точно НАТО трябва да ни плаща..." - мухаха! Тиквата каза ли ви на про'с'таците дет гласувате за НАТО, че само мачкане заслужавате? Каза ви! Какво ревеш?!
95
2
 
6
 
! Отговори
Копейки преди 2 месеца
9 копейки вложени от Русия във военно промишления комплекс се равняват по ефективност на 1 долар вложен във военно промишления комплекс на САЩ.