Глас от "Величие": Отговорността за управление и съставяне на кабинет е на ГЕРБ

С преговорни екипи не виждаме смисъл да разговаряме", каза Виктория Василева
18 юни 2024 12:25, Красимир Ангелов
61

Преговорите между ГЕРБ-СДС и останалите партии продължават, но от партия "Величие" заявиха, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС.

"В понеделник получихме покана от преговорния екип на ГЕРБ и по същия начин върнахме отговор, че сме съгласни на среща, ако тя е в лидерски формат. Отговорността за управление и съставяне на кабинет е на ГЕРБ като най-голяма парламентарна група, но тя има лидер, който носи най-голямата политическа отговорност. Ангажиментът, който трябва да бъде поет не само към партиите в парламента, но и към българските граждани, трябва да дойде от устата на Бойко Борисов. С преговорни екипи не виждаме смисъл да разговаряме", каза Виктория Василева от партия "Величие" в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ съставянето на правителство не е детска игра, това е ангажимент, който трябва да бъде поет от лидер.

"Ние бяхме откровени и ясни в нашата предизборна кампания. Излъчихме няколко основни приоритета на партия "Величие". Един от тях е свързан с преразглеждането на Зелената сделка, или по-скоро начинът, по който тя се прилага в България. Смятаме, че е изключително порочно и вредно как тази сделка се въвежда у нас", допълни Василева за Bulgaria ON AIR.

От партията ще се опитат да покажат, че парламентът е място, където трябва да си говориш с другите и да търсиш съгласие.

"Съгласие може да бъде търсено с разумни аргументи, ние имаме разумни аргументи за голяма част от приоритетите ни. Ще се опитаме да убедим колегите. Другите приоритети са ни свързани с ядрената енергетика, довършване на АЕЦ "Белене", неща, свързани със селското стопанство, образованието, здравеопазването. Не е тайна, че в последните години дневният ред на парламента тотално се различаваше от дневния ред на хората", подчерта представителят на "Величие".

Тя отбеляза, че председател на ПГ на "Величие" ще е полк. Николай Марков.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Партия Безличие си повярваха, че могат да говорят. Клоуни нещастни.
58
1
 
8
 
! Отговори
малко история преди 3 месеца
"Нейно величество" - партийната прос титутка В.Василева не е случайна. Тя е от потекло на баща партиен секретар(БКП) в АЕЦ"Козлодуй" и майка, видна БКП активистка. След промените 1989г., виждайки накъде духа вятъра цялото семейство се ориентира към СДС и така набутаха , завършилата само езикова гимназия, вики за депутат от СДС. Търкайки депутатската банка, викито "завърши" НБУ и "стана икономист". След това обиколи последователно партийте на Бареков, Слави, Черепа, Стефан Янев и сега намери пристан у величието.
57
0
 
6
 
! Отговори
Гелето 1,18 промила преди 3 месеца
Ваши Величества, блажим ли, блажим ли?
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е иии..,сектата как е?
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тая скача от клон на клон
54
0
 
13
 
! Отговори
Феминистът. преди 3 месеца
Какво АЕЦ "Белене" ще довършват? Когато Борисов много отдавна каза, че съоръженията там са купчина старо желязо, може и да не е било така. Но сега са вече наистина купчини от старо желязо. Опасно е дори да започваш каквото и да и било там. Тези хора дават ли си сметка, че няма да довършат нищо в настоящата политическа обстановка, или си приказват пред публиката за печелене на популярност? Хайде стига вече евтина пропаганда.
53
8
 
6
 
! Отговори
боко е лъжец преди 3 месеца
Който повярва на герб е осъден да бъде оплюван от боко!
52
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
нямам доверие на тази жена толкова партии смени политически номад
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Марков им татул писмо на Борисов за среща. Сега Сачева каза, че няма да се състои такава среща. Василева обикаля като цветарка из всички партии. Поръчкова госпожа. Какъв глас на Величие може да е? Тя е ехо на ОДС, ехо на СДС, ехо на ИТН, ехо на Черепа, ехо на Стефан Янев, ехо, ехо, ехооо. Купуват я да им снася гласове. Тя не е глас на Величие, а кокошka, която снася гласоподаватели.
50
7
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Май ще се окаже верен слуха , че славуца бил шута на мутрите по време на прехода и ходел да ги забавлява в кръчмитеЕдинственно неговата партия се е явила на преговори с - герб/дпсНе мислех , че ще падне толкова ниско като -киретата
49
2
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Тоя дебелия уж полковник едно време Атанас Атанасов го вкара в ОДС. После беше охрана на Екатерина Михайлова...После беше по Атака ТВ. После по 7/8 ТВ. Накрая стана путинист :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Абсолютен клоун. Боко и Шиши ще му изкупят групата за жълти стотинки :))))))))))))))))
48
5
 
7
 
! Отговори
Парадокс преди 3 месеца
Двамата дебелаци Бойко и Шишо командват държавата, но тръгнали да преговарят с другите партии. Да си правят правителство. Славчо, Киро, БСП, че дори и Вгъ.зразждане, все ще се намерят мераклии да сгънат някой лев "за доброто на суверена".
47
9
 
5
 
! Отговори
Шишо преди 3 месеца
Бойко да сваля гащите и да отива пие турско кафе при Шишо. Слави чалгаря не става от дивана, затова ще участва в преговорите по Скайп. :)))
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На политически компрометираните особи като тази,няма как да им се вярва за нищо! По-добре е да се скрие и да не дава акъли,защото няма кой да и вярва!Уходила е един куп партии,които е предала! За какви принципи и морал става въпрос?! Всеки момент може да предаде и тези,човек без капка тежест!!!
45
0
 
13
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Тази тьота като и стане твърде конкретно и директно в една партия, напуска и прави велечие за по - така
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая е сменила. повече партии,отколкото мъже...
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вожда:В Зайчарника съм,в Зайчарника
42
3
 
16
 
! Отговори
. преди 3 месеца
много са ми жалки такива особи , които са се провалили , изгубили са достойнство , предали са и са продали себе си и близките си и са станали за посмешище , след което се покриват за малко , сменят си прическата и дрешките и тръгват по медии да раздават оценки и да съдят опонентите си , а нас да ни поучават , наставляват и назидават що не ги възвеличаваме !!!
41
3
 
17
 
! Отговори
и те така преди 3 месеца
тия измислените си поверваха че са фактор в българската политика :) явно не са внимавали какво се случи с шарлатаните . при евентуални следващи избори ше са вън от класацията , на българина му омръзна да слуша популисти с направление към психодиспансери !
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много ясно,че трите грации не могат да ти обещаят нещо,което може да ти обещае само вожда.Затова се иска среща с него,за да разберат от първо лице какво ще им даде и дали си заслужава да се жертват.