Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности

Свободата и мирът не са даденост, трябва всеки ден да бъдат защитавани
4 апр 2024 13:51, Елка Василева
245
Габриел: НАТО може да разчита на България за защита на общите ценности
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на България към НАТО преди 20 години беше не само външнополитическа, а и благородна цел, защото на първо място то е приобщаване към ценностите на демокрацията, свободата и мира. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел в словото си по повод 75-годишнината от основаването на НАТО в централата на алианса в Брюксел.

Това е и ангажимент за принос към общата сигурност. Това е споделяне на опит. Можете да разчитате на България, че ще продължи да поставя в дневния ред стратегическата важност на Черно море и Западните Балкани, добави тя.

Присъединяването на България към НАТО беше също вдъхновение за важни реформи. Благодаря на всички поколения политици, военни, представители на академичната общност и гражданското общество, които допринесоха за това България и НАТО да бъдат там, където са днес. Можете да разчитате на готовността на България да защитава общите ценности. Свободата и мирът не са даденост и трябва всеки ден да бъдат защитавани, добави вицепремиерът.

Тази година се навършват 20 години от присъединяването на България и още шест европейски държави към НАТО, и 25 години от първото разширяване на пакта след края на Студената война. (кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази елементарна женица е точно никоя - опит на колонизаторите ни да ни наложат поредната празноглава марионетка. Слава Богу този път неуспешен. Тя няма право изобщо да говори от нечие друго име, освен от свое, собствено. Лично аз се обиждам такова нещо да се изказва от мое име, без да е упълномощено за това.
133
18
 
2
 
! Отговори
Веднага обяснявам преди 2 месеца
На копейките ! Ценностите са свобода и демокрация и обща победа над руския империалистически агресор . Още Левски го е казал
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кои са тези ценности някой видя ли ги , знае ли ги.
131
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЗА ОБЩИТЕ ЦЕННОСТИ ДА НО ЗА ЛИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ НИЩО НЕ КАЗВАТЕ МИЖИТУРКИ
130
2
 
19
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
И колко от нейните деца ще отидат да умрат? Николко - те са с чуждо гржданство. Продават нашите деца.
129
1
 
19
 
! Отговори
Муа ха ха преди 2 месеца
Абе тия са като развалена грамофонна плоча. Едно и също повтарят. Явно са с много нисък интелект, че дй не могат да научатповече от една реч. Зомбита.
128
1
 
18
 
! Отговори
Ся ако някой преди 2 месеца
обясни и какви са тия общи ценности. Иначе разликата е от магарето до космоса.
127
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нато да изчезва, както изчезна Варшавския договор. Било отбранителен съюз, от кого ще ни отбранява, от извънземните? Освен военни конфликти по света, друго от него няма. И разходи. Хората имат нужда от мир, не от войни.
126
1
 
25
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
Кой български войник или запасняк иска да се бие за тези на снимката?
125
1
 
16
 
! Отговори
Безочие преди 2 месеца
Тая да не има 100% подкрепа на народа че се изказва така?Много нагло от нейна страна и нелегетимно при положение че зад нея стоят към 25% при 40% избирателна активност друг е въпроса колко са легитимни и тия 25%
124
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Столтенберг: Подкрепата за Украйна от съюзниците в НАТО и подкрепата за Украйна от Съединените щати е това, което отговаря на собствените ни интереси за сигурност. Защото, отделяйки малка част от нашите бюджети за отбрана, ние позволихме на украинците да унищожат значителна част от бойните способности на Русия, без да застрашат нито един войник на НАТО или нито един американски войник. Така че това наистина е в наш най-добър интерес да продължим да правим, и не просто да продължим да правим, но да направим повече, да се засилим и да осигурим предвидим и надежден подход във времето.
123
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе като гледам нато какви ги върши в другите държави, не ще да е много за мир или свобода. Каква свобода имахме ние когато ни заповядаха да не правим южен поток? Сега плащаме транзитни такси на ... Турция, защото явно сме прекалено богати. Каква свобода имаме за ядрената енергетика?
122
3
 
21
 
! Отговори
гола вода е НАТО преди 2 месеца
НАТО са бъзливци, не смеят да влязат в Украйна. Страх ги от ядрена война - ами защо тогава разработват ядрени оръжия ? Айде, остави ядрената война, по-добре да няма, но НАТО имат 1 трилион военен бюджет плюс 40 милиона държава от нацисти готови да воюват с Русия с конвенционални оръжия. И там Русия ги попиля, и икономически, и технологично и военно, оказа се че цялото НАТО с 1 трилион $ бюджет не може да осигури оръжия и боеприпаси на нацистите. Пълна пародия на военен съюз.
121
1
 
18
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
Тази живи ще ни зарови за слугуване на чужди интереси!Извън НАТО живеят диваци,без култура ,без език,традиции и ...дори армии!Например тази на Китай е само 4-5 милиона-едно нищо,ще ги дехнем като перушинка!
120
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Акъл от човек който кляка за пикаене
119
1
 
21
 
! Отговори
снимката... преди 2 месеца
Само като им погледне човек ехидните, самодоволни, порочни лица, няма нужда от коментари...
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО може да разчита на българската МАФИЯ
117
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахахахахахахаха Тази сериозно това ли е казала? Та те децата и не са българи. Мъжът и не е българин. Що говори за България? Тя не е българска снаха. Да говори за държавата, където е родила децата си! ЧУЖДОПОКЛОНИЧКА!
116
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това на снимката пациентският състав на Карлуково ли е ? Тия не разбират ли , че ченностите им , които сами не могат да назоват , е възмоижно да не се радват на обществена популярност . Ценност им е да са нефелен бюрократ .
115
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен По-важно е да каже ЗАЩО БигБосът и и нареди да ПРЕКЪСНАТ ПРЕГОВОРИТЕ за Правителство, и хвърлиха ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА в безвремие!!! По нареждане на КРЕМЪЛ ли се случи това, или ДА?