Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво

Заради инфлацията нямало реално увеличение на заплатите
3 апр 2024 16:09, Инна Ангелова
61
Вълчев обвини Асен Василев в политика на измамническо богатсво
Снимка: БГНЕС

За последните две години средната работна заплата наистина нараства номинално, но заради инфлацията реално няма увеличение, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. Той коментира твърденията на финансовия министър Асен Василев, според когото през последните години има истински ръст на доходите, когато той е начело на финансовото министерство.

"Вижда се, че в периода 2010-2012 година средната брутна работна заплата расте средногодишно с 6,35%, а в периода 2022-2023 г. – с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, но заради инфлацията реално няма увеличение", заяви Вълчев. Той обвини Василев, че е предложил политика на измамническото богатство.

"Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 млрд. лева за последните 2,5 години. Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, въпреки че пада събираемостта, увеличаваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си увеличил доходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев“, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според депутата е най-добре да все въведе политика на “стабилната бедност”, защото така се осигурява реален ръст на доходите, а бизнесът има среда да инвестира. Все пак по-високите заплати идват от растежа на бизнеса.

Той със сарказъм коментира и разпределението на задачите по популяризиране на главоломния напредък от управлението на ПП-ДБ - Асен Василев измисля „постиженията“, Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги представя, като човек с най-добри презентационни умения и доказан продавач на нови продукти. „Слушам ги и как рязко са вдигнали доходите и пенсиите. Разбира се, говорят само номинално и забравят за инфлацията”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чунка, малка и празна.Това е недоразумението на снимката.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само силно заблудени от лъжите на Василев не могат да усетят, че обедняват .За това хората мечтаят за заплатите и цените при ГЕРБ. Нямаше инфлация, хората спестяваха , но за 3 години им окрадоха 30 милиарда с неадекватна финансова политика . Лично аз загубих 60000 лв. Това са хиляди часове семеен труд зачеркнати. За това ненавиждам ПП.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53 и 52 Лъжци драскачи шарлатани
56
0
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
ИНфлацията в България беше 25% , а страните на запад при инфлация 17-18% надаваха рев за помощ . Тук мълчаха и вземеха кредити . Живея в три от най -богатите държави и със сигурност знам , точно за САЩ не ми говори, външният дълг е огромен и расте постоянно , но икономиката е в растеж и нещата са несравними с България . Бизнесът тук генерира печалби заради войната и продажбата на оръжия .Какво точно направи ПП за да генерира растеж на икономиката ? Схемаджии и мошенници .
55
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До 42. Нищо не разбираш, България се справи в топ държавите с инфлацията. Бизнесът за 2022 генерира доп. Повече от 21 г. С 30 милиона депозити, за 2023 депозираха с 40 милиона повече от 22. Америка има дълг с който може да купи България, но е водеща сила. Мога да продължа, но едва ли ще разберете нещо....заради хора като вас сме в това положение, неграмотни, необразовани, нахални и облъчени от простовата политика на дадена партия
54
4
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До 53. Те ги държат с помощи от по 50 70 лв. два пъти в годината. Спри и питай 10 пенсионера, за съжаление тези хора от соца просто не мислят адекватно, знам грехота е, извинявам се, но не може да подкрепяш някой, които 15 г. Те държи на прага на бедност и ти подхвърля еднократни трохи. Сто пъти по добре е да увеличават пенсиите, вместо тези еднократни помощи, с цел пол. Гласове. Аз съм пълно против. Аз си помагам на моите баба и дядо с еднократни помощи.хората не осъзнават как се продават
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да са богати герберите, пенсионерите трябва да са бедни.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ограбените милиони от гербавите мафиоти се обезцениха, защото вдигнали пенсиите. Не ги вдигайте, гербавите мафиоти губят от вдигането на пенсиите, от 10 милиона губят 2 милиона лева. Вече трябва да крадат милиарди, за да компенсират инфлацията.
51
2
 
5
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 1 месец
Вашата политика, на ГРОБ, каква беше?
50
2
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Малките пенсии се увеличават с по малко ,съвсем естествено.11% от 520 лева е 55лв, а от 1,000 два пъти повече........Но новите пенсии вече не са толкова малки ,колкото бяха на нашите родители
49
2
 
5
 
! Отговори
До миш-маш преди 1 месец
Не политизирайте!Абсолютно всяка година от първи юли влиза швейцарското правило за индексация на пенсиите с определен процент.Аз се пенсионирах през 2011 със 580 лв пенсия,/850лв заплата/.Благодарение на ежегодните първоюлски увеличения пенсията ми стана 1,100 лв.Така че законът а не Герб,Бсп,или ПП са причина за увеличение......Ето сега от 1ви юли 11% от 1,100 увеличават пенсията с около 120 лева. Пишещите хтук тинейджъри не сте в час с темата,не се излагайте!
48
3
 
3
 
! Отговори
През 2010г. преди 1 месец
Родих първото си дете.Втората година,мин.рабитна заплата стана от 240 на 290лв.Но Борисов заяви,че майчинството не е обвързано с минималната заплата и няма да се повиши.Така лиши стотици хиляди майки и най-вече техните бебета от тези 50 лв.
47
4
 
3
 
! Отговори
Фъргов преди 1 месец
Нито ме интересува далечното минало, нито царя, нито пъдаря! Ако трябва да се сравняваме с някого, това са другите държави от ЕС, тук и сега!!! Важно е настоящето! Как живеем днес! А то става по-добре благодарение на такива умни и достойни българи като Асен Василев! Чест и почитания на Асен Василев, че вдигна пенсии и заплати! Ако беше Борисов на власт, щеше да загинем от глад от тази световна инфлация, предизвикана от ковид кризата и кризата с горивата на световнота борса!!!
46
2
 
8
 
! Отговори
До41 преди 1 месец
Къде има сирене по 10 лева в България ??? Къде е това ,,при нас".Ти говориш за имитиращ продукт с огромен процент съдържание на вода и пак е над 10 лева .И кашкавал 12лв ха хаха.Къде живееш ти бе юнако лъжлив????
45
6
 
4
 
! Отговори
Миш-маш преди 1 месец
Възрастните хора заслужават достойни и адекватни доходи и Асен Василев им ги даде! Ето сега през юни пак ще има повишаване на пенсиите, но ГЕРБ и ДПС искат да саботират разчетите и да провалят увеличението с мизерни лъжливи великденски добавки, за да се подмажат еднократно предизборно на бедните пенсионери, а това ще провали постоянното вдигане на пенсиите. Мошиниците от ГЕРБ и ДПС си остоват мошеници!
44
5
 
3
 
! Отговори
За първи преди 1 месец
Път ,откакто сме членове на ЕС,България има шанс да се измъкне от последното място по доходи,където ни постави ГЕРБ .
43
2
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 1 месец
Ти помниш ли каква корупция беше при царя и тяхната коалиция .Най големите корупционни скандали на прехода .А при Виденов???......Помниш ли или си в шести клас да ми цитираш медийни публикации от Фейсбук и Гугъл представени за факти. Нали Рашков чегърта две години ,е какво доказано откри-фейкове и фотошопи!
42
4
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
До всички защитници на измамника Василев : явно не разбирате от икономика . Заплати и пенсии се вдигат ако икономиката расте и естествено води до високи доходи. Асенчо вдигна доходите като тегли безумни кредити и с това напомпа инфлацията . Ние бяхме държавата с най-висока инфлация . А тя на свой ред изяжда повишението на доходите . Получава се един порочен кръг на вдигане на доходи и скачане на цените . Това не води до никъде . Единствено да теглене на нови заеми.
41
4
 
2
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 1 месец
До 39. При нас сиренето е 10 лв., а те 20 лв. Кашкавалът по 12 лв., а не по 30 лв. Едно яйце е 40 ст., а не левче! Ти избираш какво да купуваш, има промоции, никой не те кара да купуваш най-скъпото, нито да описваш най-скъпите продукти!
40
4
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
До 36. На маъка ми пенсията при Борисов беше 240 лв.! При Асен Василев скочи повече от двойно - 560 лв.!!!!! И тя гласува винаги за ПП-ДБ и Асин Василев. Пък вие си лъжете тук в коментарите. Те хората по джоба си усетиха кой мисли за тях и това е интелигентния Асен Василев. Той празни приказки и глупости на говори като Красимир Вълчев!