Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите

Ген. Атанасов призова за общ отпор на "руските потоци"
9 мар 2024 12:19, Петър Бойчев
153
Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите
Снимка БГНЕС

В навечерието на преговорите отиваме към темата за промени в службите, 30 години тези хора определят дневния ред на страната. Това заяви в обръщението си към Третата национална конференция на „Да, България“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. На второ място той постави регулаторите.

Ние имаме задачата тези т.нар. постоянни властови системи за пръв път да започнем да ги демократизираме, не ние да ги превземем, а да ги направим институции, подчерта Петков. Ако заедно постепенно правим „пукнатини“ в тази система и уверим останалите общности, че това е правилно, ще е добре за всички, подчерта той.

По думите му заедно с „Демократична България“  трябва да си поставят реалистични задачи, защото, както никой не може да „изпари“ тях и близо милион техни избиратели, така и те не могат да „изпарят“ другите общности у нас.

Благодаря на ДБ, че тези месеци успяхме да направим промени, които през последните години са били само мечта, обърна се към партньорите си Петков.

За обединение на евроатлантическите сили, за да не "потекат руските потоци", призова лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той се обяви и за общи органи, които да взимат решенията в коалицията "Демократична България", като към тях може да се присъединят и партньорите от "Промяната".

"Когато демократичните сили са били съединени, винаги България е печелила от това, а когато сме били разединени, тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм", каза Атанасов и припомни за разцеплението в СДС през 90-те, правителствата на Любен Беров и Жан Виденов.

"През 2017 г., когато се явихме отделно на избори, останахме извън парламента и четири години държавата се управляваше от ГЕРБ заедно с т.нар обединени патриоти, които прокарваха интересите на руската империя в България. Трябва да си даваме сметка именно за тези моменти от най-новата ни история, за да не допуснем сега отново да потекат за пореден път руските потоци, защото съвсем скоро през последните години това се случваше. България има нужда от своите обединени евроатлантически сили", каза Атанасов.

"Това е наша обща задача. Поради тази причина аз смятам, че в нашата коалиция и на първо място в ДБ трябва да работим за по-сериозно единение, трябва да създадем общи органи, в които да вземаме заедно решения. Трябва да привлечем и най-младия сегмент - ПП, заедно да водим България по правилния път", каза Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
естествено че първо службите да ви закрилят и да не се обаждат като ви гледаткакви ги вършите с купуването на гласове с магистрала хемус с еврофондоветеи др благини отвратителни
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Внуците на ДС за служби се размечтали, на кой служат те, според Радев ли работят, според Просто Киро или според Пеевски, преведено за Русия ли за САЩ ли или за Турция, а кога ще заработят за България?
120
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
БРАВО КИРИЛЕ! МАЧКАЙ КОМУНИСТИ И МУТРИ!
119
2
 
5
 
! Отговори
Време за разглобка! преди 5 месеца
И цалата предателска cган на мазно турско кафе в затвора!
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Киро къде ги видя молион избиратели за шарлатаните защо Лъжеш това може да се прочете поне лереле такъв лъжец незнам кои са тези дето ти вярват.добре ли са или какво
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Парапетов наглия пак не е разбрал какъв е двения ред на българите. А именно - мошениците от ПеПе плюс Мравояда да изчезнат безследно, Дебелака и Тиквата да се кротнат и вече да няма сглобки, да се избере нормално правителство, което да се грижи за интереса на българите а не за интереса на посолството.
116
1
 
12
 
! Отговори
Киро Дебило преди 5 месеца
Моля,отнасяйте се сериозно към мумурандума.Ако някой мисли че е лош,нека дойде и ми го каже това в очите,мнението си.За нас най-важното са истЕнските реформи,а не власта.Тя просто ни трябва,за да ги извършиме качествено и честно,а не да делкаме проценти.Ще дам един съвет на г-н Борисов.Той е ***,ама аз съм по-***,теб са те галили 3 папи по главата,а аз построих 5 моста по Дунав,вкарал съм безброй думи в книжовния български език за невероятно късо време,мумурандум,алангро,куролация и мн.др.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тръмп евроатлантически лозунги не признава!
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** Кирил Петков е посмешище и за ПП и за България.Каквото и да каже,все става за смях.Криви си устата,криви думите и словореда и показва каква каша му е в главата.Той е неспасяем случай,но по-чудни са тези,които му вярват.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще дуфтят извън България че взе да им пари . В рамките на по следващата седмица . С накраденото. Ще имат ли чадър ?
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кирчо щял да свиква референдум . А дано успее .
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
вижте си рейтинга,ако съм на Герб,така ще ви финтирам,че ще взема всичките ви гласове на изборите,то се вижда че Кирчу за нищо не става.четете бе Козяк.
110
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пиши един мумурандум до.о и мр.но животно. Кажи и на оня партал да обяви кво точно е подписвал и колко от тия *** още ще има по улиците. Или вие не ходите по улиците, а стоите затворени по цял ден
109
11
 
1
 
! Отговори
КРИСИ преди 5 месеца
Те добре ли са-Теменужка- финансов министър-какво да си мисли човек ?БЕЗУМИЕ-колко хиляди провали тя за АЕЦ,ПОМНИТЕ ЛИ-ПРОСТО Е УДОБНА ЗА ДА ПРАВЯТ ПАК ДАЛАВЕРИ ГЕРБ.Василев поне е авторитет-и стига с тези пенсионери-нали през юни ще има ново увеличение-не са си плащли нормални осигуровки и сега искат всеки път пъри.
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
педалът финансов министър с нищо не компенсира пенсионерите от януари до юни,някаква мижава индексация чак в средата на лятото долу сглобката,няма коледни,няма великденски
107
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повдига ми се... Само руснаци и демокрация им е в главите на тези. Образование, сигурност, здравеопазване, икономика, туризъм, доходи, раждаемост... Има къде по важни теми. Избрани сте имате власт. Действайте. Стига сте дъвкали евроатлантизъм, демокрация, руски деспоти... Банално стана
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баси българската девойка, около 20 чужденци я нападат, а тях на 14-15 години и накрая всички чужденци бягат.
105
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Благодарение на ЕС и САЩ днес ние българите всеки ден можем да ядем банани.
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кое момиче по-точно се били? Кои мигранти? Има ли изявление на момичето и другите двама. Щото от видеото се вижда само че някакви деца се дърпат и си скачат. От къде се разбира, че са "сирийски" мигранти? Кое е момичето?
103
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 5 месеца
Но промяна не може да има.