Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите

Ген. Атанасов призова за общ отпор на "руските потоци"
9 мар 2024 12:19, Петър Бойчев
153
Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите
Снимка БГНЕС

В навечерието на преговорите отиваме към темата за промени в службите, 30 години тези хора определят дневния ред на страната. Това заяви в обръщението си към Третата национална конференция на „Да, България“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. На второ място той постави регулаторите.

Ние имаме задачата тези т.нар. постоянни властови системи за пръв път да започнем да ги демократизираме, не ние да ги превземем, а да ги направим институции, подчерта Петков. Ако заедно постепенно правим „пукнатини“ в тази система и уверим останалите общности, че това е правилно, ще е добре за всички, подчерта той.

По думите му заедно с „Демократична България“  трябва да си поставят реалистични задачи, защото, както никой не може да „изпари“ тях и близо милион техни избиратели, така и те не могат да „изпарят“ другите общности у нас.

Благодаря на ДБ, че тези месеци успяхме да направим промени, които през последните години са били само мечта, обърна се към партньорите си Петков.

За обединение на евроатлантическите сили, за да не "потекат руските потоци", призова лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той се обяви и за общи органи, които да взимат решенията в коалицията "Демократична България", като към тях може да се присъединят и партньорите от "Промяната".

"Когато демократичните сили са били съединени, винаги България е печелила от това, а когато сме били разединени, тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм", каза Атанасов и припомни за разцеплението в СДС през 90-те, правителствата на Любен Беров и Жан Виденов.

"През 2017 г., когато се явихме отделно на избори, останахме извън парламента и четири години държавата се управляваше от ГЕРБ заедно с т.нар обединени патриоти, които прокарваха интересите на руската империя в България. Трябва да си даваме сметка именно за тези моменти от най-новата ни история, за да не допуснем сега отново да потекат за пореден път руските потоци, защото съвсем скоро през последните години това се случваше. България има нужда от своите обединени евроатлантически сили", каза Атанасов.

"Това е наша обща задача. Поради тази причина аз смятам, че в нашата коалиция и на първо място в ДБ трябва да работим за по-сериозно единение, трябва да създадем общи органи, в които да вземаме заедно решения. Трябва да привлечем и най-младия сегмент - ПП, заедно да водим България по правилния път", каза Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
12
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 6 месеца
Аре пепейци! Спартана ви чака на летището. Безплатен билет София - Киев . Там ще ви обуят, облекат и въоръжат. За Източния Фронт! Напред по стъпките на Бандера! И при него. Никой няма да плаче за вас!
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киро просто има психичен проблем. Непрекъснато го доказва. А Лена от парапета, го бетонира в социалните мрежи. Наскоро тя писа, че Петков има проблем със словореда. Може да добавим и с букворуда, звукореда, реда на мисли...всичко, което дефинира глупостта.
100
3
 
7
 
! Отговори
Протест преди 6 месеца
Утре от 1830 часа в София пред МВР министерството ще има протест стещу побоя от мигранти над 17 годишното момиче и приятеля й.
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лвов не трябва да се дава на Полша, поляците ще решат, че те са победители. Тогава какво да се прави с Лвов - Лвов трябва да се даде на Словакия.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия от ПП-ДБ са егати изметта . Болни мозъци .
97
2
 
3
 
! Отговори
Ай ся преди 6 месеца
Ай ся, не се взимайте насериозно, какви мигранти по улиците на воняща София, и най-изпадналия афганистанец или африканец няма да дойде в жалката държавичка България.
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как може, български политик да прави граматически грешки на български?! То и английският на Киро просто не е на завидно ниво, поне не, за курс в Харвард, с който се хвали. Шарлатанин.
95
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Трябва да се готвим за война! ДА!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Франция се готви за пълномащабна война в Европа Politico. Френските войски се подготвят за военен конфликт на територията на европейския континент, съобщава изданието. Предполага се, че това ще бъде война с враг, който може да се сравни с Франция по огнева мощ. В центъра за бойна подготовка в Източна Франция войските се обучават в условия, максимално близки до това, което всъщност се случва на бойното поле. Участват всички видове войски, ученията обхващат площ от 120 квадратни километра.
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заслугата за тълпите мигранти по улиците на София, които бият нашите деца е изцяло на двете партии ПП и ДБ!
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Великобритания никога няма да напусне ЕС, Британия е основоположник на ЕС и ключов играч, Великобритания никога няма да напусне ЕС, това са някакви абсолютни глyпости и безмислици.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС никога няма да се разпадне, ЕС е световен играч и най-богатият и технологизно развит съюз, ЕС никога няма да се разпадне, това са някакви абсолютни глyпости и безмислици.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киро просто кривата уста пак забъгва нещо, службите, та службите. Защо мълча, когато бе министър в първото служебно правителство на Радев, когато под ръководството на соцследователя Рашков, се извърши поголовна чистка в службите и бяха назначени баш ДС ченгета в тях? Сега напъва да назначи хора на ПП, все деца на комунисти в тях.
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАТО няма да загуби в Украйна, и ЕС няма да се разпадне.
88
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 6 месеца
Споко, В Украйна властите обявиха, че са планирали да обучат около 50 хиляди нови държавни служители за Крим. След победата над Русия при новия контранаступ 2.9, те ще заменят съществуващите управленци и всички руснаци ще бъдат депортирани оттам.
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Перва промяна Киро и Асен в затвора заизмами.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А "момурондома", кога?
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както и Калкутлиева забеляза, Киро просто има психични проблеми. Всичко, което е успял да направи е с помощтта на тъста си в Канада. Който сигурно ги е забелязал твърде късно. Женен на 20 години, с три деца, явно, по сметка.
84
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Тия глупости много се изтъркахаБас иска да смени службите с техни хора и регулаторите за да може да краде безмерно
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киро просто кривата уста пак забъгва нещо, службите, та службите. Защо мълча, когато бе министър в първото служебно правителство на Радев, което под ръководството на соцследователя Рашков, се извърши поголовна чистка в службите и бяха назначени баш ДС ченгета в тях? Сега напъва да назначи хора на ПП, все деца на комунисти в тях.