Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите

Ген. Атанасов призова за общ отпор на "руските потоци"
9 мар 2024 12:19, Петър Бойчев
153
Кирил Петков за реда на промените: Първо службите, после и регулаторите
Снимка БГНЕС

В навечерието на преговорите отиваме към темата за промени в службите, 30 години тези хора определят дневния ред на страната. Това заяви в обръщението си към Третата национална конференция на „Да, България“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. На второ място той постави регулаторите.

Ние имаме задачата тези т.нар. постоянни властови системи за пръв път да започнем да ги демократизираме, не ние да ги превземем, а да ги направим институции, подчерта Петков. Ако заедно постепенно правим „пукнатини“ в тази система и уверим останалите общности, че това е правилно, ще е добре за всички, подчерта той.

По думите му заедно с „Демократична България“  трябва да си поставят реалистични задачи, защото, както никой не може да „изпари“ тях и близо милион техни избиратели, така и те не могат да „изпарят“ другите общности у нас.

Благодаря на ДБ, че тези месеци успяхме да направим промени, които през последните години са били само мечта, обърна се към партньорите си Петков.

За обединение на евроатлантическите сили, за да не "потекат руските потоци", призова лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Той се обяви и за общи органи, които да взимат решенията в коалицията "Демократична България", като към тях може да се присъединят и партньорите от "Промяната".

"Когато демократичните сили са били съединени, винаги България е печелила от това, а когато сме били разединени, тъмните сили са ни дърпали към азиатския деспотизъм", каза Атанасов и припомни за разцеплението в СДС през 90-те, правителствата на Любен Беров и Жан Виденов.

"През 2017 г., когато се явихме отделно на избори, останахме извън парламента и четири години държавата се управляваше от ГЕРБ заедно с т.нар обединени патриоти, които прокарваха интересите на руската империя в България. Трябва да си даваме сметка именно за тези моменти от най-новата ни история, за да не допуснем сега отново да потекат за пореден път руските потоци, защото съвсем скоро през последните години това се случваше. България има нужда от своите обединени евроатлантически сили", каза Атанасов.

"Това е наша обща задача. Поради тази причина аз смятам, че в нашата коалиция и на първо място в ДБ трябва да работим за по-сериозно единение, трябва да създадем общи органи, в които да вземаме заедно решения. Трябва да привлечем и най-младия сегмент - ПП, заедно да водим България по правилния път", каза Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 6 месеца
Вчера пьтувах с -5 арабски момчета в метрото бяхме в един вагонСигурно са от пьрвата партида договорена от сглобката и денковЕ заслужавате да ги храните и да ви бият важно е да няма резил
81
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Трябва да се готвим за война! ДА!
80
4
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 6 месеца
Тоя ще духне на острова мигрантите ще бият и ухажват вас и жените виВие гласувахте за това
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо психиатрична експертиза на нечленоразделния Киро!
78
1
 
7
 
! Отговори
Ганди преди 6 месеца
Тия винаги са били патерица на някоя партия,защото самостоятелно при избори ще вземат един процент,то и за това всеки ги клати тия нещас тни Ци като труженички от магистралата са,който даде повече , те са там.
77
1
 
7
 
! Отговори
6 преди 6 месеца
"Туй умченце",както би казал лидерът на БББ ,излезе голем тарикат-едно говори , а друго прави!Не е нещо ново, но все пак-събори Паметника на съветската армия,ще събори и Альоша,внася ново ЗЗД в НС за цензура на медиите-фашизоиден тип от ново поколение!Това момченце го гони *** и час по-скоро трябва да бъде отстранен от всяка власт!
76
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Първо е белото, после кристалите, а накрая и една цигарка след парапета.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво им е независимото на регулаторите щом партиите ги предлагат?? Какво му е независимото на Конституционият съд щом във него са назначени партийни личности? А Киро?На дет да погледнеш все партийни квоти и после назначените били независими!Правете конкурси бе отворени за професионалисти и най добрият който е спечелил заема мястото!!! Толокова ли е трудно това?
74
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Има ли мумурандоми на мумушмороци ?
73
1
 
9
 
! Отговори
Лена преди 6 месеца
Кирчо видя ли клипа който арабите публикуваха как напаст наши младежи на Витошка? Или за теб шенгвн е важен?
72
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Намери се кой да задава дневния ред! Смях в залата.
71
1
 
14
 
! Отговори
Ккв преди 6 месеца
Киро ооо вчера в София има три сбивания с мигранти ще кажеш ли нещо?
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Петков, как дя ти вярваме след онзи запис с "наше мвр и съгласувани хора с посолството"? После казваш не било превземане, а промяна. За 9 месеца не го направихте. Явно и следващите няма да стане. Вземи си ходи обратно в Канада. Аман от евроатлантици с големи амбиции и нищожни дела. Вземи и Денков с теб. То се е видяло че чорап така или иначе няма да му дадеш
69
1
 
7
 
! Отговори
Дам... преди 6 месеца
Киренце, пиленце парапетно, докато разграбването на държавата ви е приоритет винаги ще се намери начин да се спазарите и за реда на промените и за всичко останало. Единственият шанс да се сложи край на тая долна коалиция, наричана сглобка е ако евентуално вземете и се сбиете ама як бой да падне ти казвам. Иначе....нищо няма да стане, революция с заспал и продажен народ не може да има!
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шарлатанин
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Киро имтелигенто
66
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 месеца
Путин ли е виновен, че българското здравеопазване е каса за източване на милиарди, или че са откраднати милиарди от строежа на магистралите!!!Там в Русия се разстрелват тези , които крадат от народа или източват за чужди компании и банки???Агент Бенджамин Фратли!ЦРУ!!!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лъжливото Кики е шарлатаниин и уличен продавач на пробиотици.Това си личеше още от както се появи на политическата сцена.Клоун и невменяем.Хванал се е на Бойковите глупости,че е много добър стратег и даже си е повярвал.Баси мухъла кривоуст.Избори,некадърници и крадци!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
евроатлантически??? Чудя се какво ли значи това? Базедовия гном и той не знае, но си плакне мycypaта с тази дума. Ама така им казаха от ПосолствоТО, затуй драпат така тез миkpoби. БEЛEHE!
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
He вяpвaм нa тoя измaмниk...