»вайла Ѕакалова в комиси€та за Ќотариуса: ѕрокурорите работ€т по поръчка

"’ора като ћартин Ќотариуса вире€т благодарение на болната ни правосъдна система"
ќбновена: 29 фев 2024 19:00 | 29 фев 2024 18:00,  расимир јнгелов
107

—нимка: ƒимитър  ьосемарлиев, Dnes.bg

"ћартин Ѕожанов – Ќотариуса си позвол€ваше да търгува с вли€ние. јко не положите усили€, ще има още ћартинбожановци в тази система". “ова за€ви »вайла Ѕакалова, ко€то бе изслушана във временната парламентарна комиси€ за проверка на факти и обсто€телства, свързани с дейността на групата около ћартин Ѕожанов.

¬ началото на изслушването Ѕакалова помоли депутатите: "ѕредставете си за н€колко минути, че не сте депутати и политици, а сте нормални хора. ўе ви разкажа една човешка истори€, ко€то може да се случи на всички", за€ви бившата "ћис Ѕългари€", цитирана от Ѕ√Ќ≈—.

“€ подчерта, че когато държавата е в ръцете на корумпирани хора, н€ма как да има правосъдна система. "Ѕ€х свидетел на много мерки за неотклонение, в които не вид€х нищо законно. —ъдът не четеше изобщо материалите по делото. Ѕ€х свидетел на прокурори, които си играеха "“етрис", докато се решаваше човешка съдба. ¬иждат, че н€кои от вас ме гледат с много гол€мо недоверие, но им пожелавам никога да не им се случи. —ега са от тази страна, но могат да са и от нашата", каза Ѕакалова.

“€ отбел€за, че е свидетел на „всички пратеници на прокуратурата" и как при ¬еселин ƒенков са идвали хора да го подкан€т да си плати. " азваха му: започваш много да €досваш прокуратурата", уточни т€.

ѕо думите ѝ прокурорите работ€т по поръчка и по едни дела си затвар€т очите и ги слагат на трупчета. "ѕо първото дело, за което е задържан ¬еселин ƒенков, за два дни са разпитани 7 – 8 свидетели. —лед като беше задържан, се започна един институционален натиск и репреси€. Ќа мен ми б€ха повдигнати 11 или 12 ревизии, много от т€х на неработещи фирми.  ой плаща за ц€лата тази репреси€? Ќа вас най-веро€тно не ви е толкова важно, но на обикновените граждани им е", каза още т€.

"’ора като ћартин Ќотариуса вире€т благодарение на болната ни правосъдна система", категорична е т€.

"≈дин от въпросните съдии в специализираната прокуратура ни беше казал много добронамерено през негов роднина, че каквото и да направим, ¬еселин ƒенков н€ма да излезе преди изборите. ћартин Ќотариуса се по€ви март месец. —едмица или две се опитваше да си организира среща с мен.  аза ми ужас€ващи неща, н€кои от които са записани и излъчени във филма на јнтикорупционни€ фонд. »нституциите тогава б€ха превзети. —ега не знам – сигурно са поне една четвърт свободни. “ой ми каза, че този съд може да гледа мерки на посланици, че този съд е държавата, да не гледаме човека дали е невинен, или виновен, а просто да си платим. » той ми каза, че тр€бва да минат изборите, да се „поотхлаби хватката", разказа още т€.

Ѕакалова цитира и думи на ћартин Ѕожанов – Ќотариуса по адрес на спецсъда: "’убаво е да си смените адвоката, защото с него н€ма как да се получат нещата".

"Ќе мисл€, че ћартин Ќотариуса е единствени€т проблем на съдебната система. ¬аша е задачата да потърсите кои са тези хора, които са му дали тези права", призова Ѕакалова депутатите в комиси€та. (Ѕ√Ќ≈—)

 акво още казаха »вайла Ѕакалова и ¬еселин ƒенков вижте във видеото на телевизи€ Bulgaria ON AIR

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


107
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
99
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Aaa
98
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 91 ∆ените по големите прозорци в √ермани€ работ€т, а не изнудват и не отнемат чужди имоти за разлика от корумпираните лица, на които ти адвокатстваш. Ќай- низкото и подло нещо е да омаловажаваш фактите, ровейки се в лични€ живот на хората.
97
0
 
2
 
! ќтговори
ћалко за политика преди 1 месец
ƒо јнонимен 98: “ова не е правилни€т въпрос. ј правилни€т въпрос е: как сме търпели корумпираната прокуратура толкова години. ¬реме е там да се поразчисти, да има контрол и прозрачност. »наче ще получим още от същото.
96
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ижте ги колко са щастливо усмихнати- да ви приличат да притискани изнудвани- аз бих се хванал за ето това те имат мотив за едно ..... и само за едно ли...
95
5
 
4
 
! ќтговори
ћари€ преди 1 месец
“ази ,,загрижена " мутреса , и то€ до не€ - Ѕрадата,н€ма да се учуд€ ,ако скоро направ€т парти€ или вл€зат в парти€та на сродната им душа -престъпника Ѕожков и вл€зат в ѕарламента.¬ Ѕългари€ с това население всичко е възможно. ѕревърнаха ѕарламента в разграден двор ,законно могат да влизат вс€какви негодници,защото са избрани от мало умници“ежко на нормалните хора.
94
4
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒокога ще гледаме тъпотиитена ѕѕ, Ѕожков черепа, –адев и ƒ—? ѕревърнаха Ѕългари€ в чалготека и криминална държава, под девиза уж, "борим корупци€та"?
93
3
 
1
 
! ќтговори
тъпомер преди 1 месец
ј бе ќ“¬–ј“,вие празноглавите никнете като гъби,€ върви и си измий тоалетната че се разнас€ непри€тна миризма и лаптопа ми взе да кашли.
92
6
 
0
 
! ќтговори
тъпомер преди 1 месец
ƒа сте виждали контейнери без смет,не,даже и са препълнени. ато интилигентите тук дет са изхождат де им падне защото техните тоалетни са запушени.“е горките всички идеални,с малък недостатък,кофите им празни.’оди му об€сни нещо,ехо в главата.‘орум на празноглавите.
91
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
53 “огава какво прави в парламента? “ова шоу ли, беше? «атова ли, плащаме данъкоплатците, да да си показва силиконовите джуки една ромка?
90
4
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«ащо "поклон пред Ѕакалова", дали е умр€ла? ѕрилича на ромка.
89
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
74 –€дъкбоклук. Ѕедна държава, *** народ, многобоклуци.
88
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
67 “о и на онези жени в √ермани€ от големите прозорци, животът им минава на показ, по 200 евро на час.
87
5
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
74 »нформаци€та на мутресата със силиконовите джуки е бла-бла, от рода на "една жена ми каза", ко€то н€ма да издържи в нито един съд. ѕросто ƒ— и корумпираните магистрати прав€т показно, мъгла в очите, за такива като теб.
86
4
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—рещу този господин дето дава насоки на български€т парламент се вод€т дела толкова ли сме затънали в та€ държава
85
7
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
’айде, време е Ѕакалова и нейни€т мъж да направ€т парти€. “р€бва да побързат, че —лавена ѕетьо≈врова може да ги изпревари, но може и заедно да € направ€т. ўе си партнират с ѕѕƒЅ и ще направ€т мнозинство за да се добере техни€ ѕијр със свинските очички от ј ‘ до поста √лаве прокурор.
84
0
 
10
 
! ќтговори
ƒо 80 преди 1 месец
—танал е милионер както са станали и другите милионери в Ѕ√, най-веро€тно не изц€ло законно. Ќо не това е интересното в случа€. ѕо-важното е  ј  се бори държавата или по-точно държавните служители с незаконно забогателите хора. Ќе като провежда истински разследвани€, не като събира сериозни доказателства, а като ги ... рекетира;)
83
7
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћъжът на Ѕакалова е подсъдим какво се перчат и си измисл€т че и ги изслушват в парламента това как се нарича подсъдим да дава акъл на парламента
82
6
 
10
 
! ќтговори
ѕфф преди 1 месец
Ќ€ма как от ресторанти да печелиш пари, защото това е бизнес на минус.  ойто ви казва, че от ресторанти се печели, значи всъщност печели от наркотици.
81
2
 
4
 
! ќтговори
ааааааа преди 1 месец
и как ще оправите държавата като гол€ма част от народа не става за Ќ»ўќ !
80
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќе разбирам от съдебни системи, но ако лош, зъл прокурор несправедливо обвини н€кой, читав съд, как ще отсъди?