Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум

Сегашният бил покана, а не ултиматум
22 фев 2024 08:53, Петър Бойчев
193
Лена Бориславова предлага на ГЕРБ да договорят нов меморандум
Снимка БГНЕС

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме, е покана за преговори, а не ултиматум. Това каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ в „Тази сутрин“ пред бТВ.

Още по темата
В сряда външният министър Мария Габриел заяви, че няма да подпише „т.нар. меморандум“ и ясно се заговори отново за избори. „Ние не поставихме ултиматум на колегите от ГЕРБ, напротив – поканихме ги на разговори върху конкретна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори“, категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система. „Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова.

„Виждаме как работят тези регулатори. Пепи Еврото и Марто Нотариуса са еманация на този процес – регулаторите са избирани с вътрешнопартийни уговорки в едни кабинети. Този процес не може да продължава по този начин“, допълни още тя. Бориславова е категорична, че от „Продължаваме промяната“ не поставят ултиматум, а канят на преговори за механизъм, за който настояват месеци наред.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие.

Бориславова допълни, че регулаторите трябва да бъдат категорично независими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как е правилно - "мОмОрандум" или "мУмУрандум"?
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И аз предлагам да се разкарате , аз също не съм никой като Лена дето нито е депутат нито министър
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Метреса на Киро просто. Като каква се изказва, нали Наьо тъпия е говорител на Киро сега?
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О, Лена от парапета пак се изказа. Като каква, аджеба? ГЕРБ не желае да договаря "моморондоми", както ги нарича Киро просто, от същия парапет. С меморандум не се управлява, а с политическа грамотност и ворал, които ПП,ДБ нямат. ПП,ДБ 3 години се учила и така и не успяха. Накупиха си луксозни коли, апартаменти... Избори.
133
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
За това нови избори и всички за ГЕРБ. То се видя че по добри от тях няма.ДПС се очовечиха и вече не са проруска партия , а европейска.Ще помогнат на ГЕРБ и да се свършва с тази правителствена криза , която сътвори юмрука.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Струва ми се, че всички играчи много подценяват Mария Габриел. А тя има повече влияние от всички взети заедно. Не я гледайте, че мълчи.
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този меморандум момата го е писала под парапета, моля ви се стига вече такива доказано некадърни но добре мотивирани едеоти като Киро и Лена!
130
0
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Ленче, сакам и аз да се лъзна по кировият парапет, няма само ти и Бойка калдаръм кадъна да намазвате. Обади ми се мъжка, искам и аз да стана част от интимната сглобка като господарката си Бойка калдаръм кадъна.
129
0
 
5
 
! Отговори
Лена кичек преди 2 месеца
Ай, предлага, аййй, предлагам, но не го давам, не го давам;))) Гат предложа, ***, не пуснеш ли, пари и чеиз богат да зема, портмонето да превзема. Затва предлагам, но познай, скъпоплатен е този рай. За да потънеш в него, помисли, отде ще найдеш ти пари! И колко по-глибоку, толкоз повек паре отвисоко... Предлагам, предлагам, но веднага не давам. Дълго шта аз върта, за да вида, откъде и с какво ще обдариш, балдър и бедър и тогаз секиш, на пръстену - диамант, деколтету - огърлица с брилянт;)))
128
0
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 2 месеца
А ве, п.тко тъna, не ви ли обясниха, че меморандум е документ за минали решения, действия и т.н. Ако ще се подписва нещо за бъдещи действия ще се казва споразумение.
127
19
 
0
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Умно момиче
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно FHILIPS се справя добре
125
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро и Асен са използвали същите далавери и лъжи в бизнеса. Излъгали и ограбили партньорите.
124
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подмяната са долнни отрeпки и мошеници. Дошли са точно като юпитата на царя да си прокарат далаверите, които отдавна са намислили. Ще ни озерат морето с перки, зелени далавери с еврофондове, ще разорят страната, вече внасяме ток от Турция. Регулаторите им са нужни за узаконяване на замислените от тях сделки и неспирането на замисленото. Подмяната са като алчни брокери, които идват да направят голям удар и не се интересуват от последствията за страната.
123
1
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Лена ти освен задните си части нищо не можеш да предложиш защото си никой. Просто дай цица на бебето си и не се изживявай като някой, защото имам чувството че Кирчо те е сменил.
122
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
бах наглите, д изчезват с 300
121
4
 
4
 
! Отговори
Клеций II преди 2 месеца
Лена много ме напряга ... бих си поиграл с нея.
120
0
 
13
 
! Отговори
О семенител преди 2 месеца
Тя сглобката се разчекранти като разкована щайга ритната от куц кон в държавно ТКЗС на държавна ясла . Те пак ще търсят как да се съешават. Ама бат боци още не се е отметнал до трите пъти до сабалямта.
119
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много нагли...!
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро вероятно си договорял комисиони със Спас, ама то било ок това, щото било във фоайето на хотел и на публично място... ами то и Нотариуса го убиха на публично място- паркинг и какво променя това?!